Friday, January 05, 2007

Year of love

Yes, what can I say. This is the year of love...


Barely a week into the new year, I'm discovering a whole new problem da.

Kalau sebelum nih ngadu tak abih-abih single mingle...2007 nih rasanya membuka pintu baru kot. Semakin tua...kot kot cam fine wine, I age better...I hope...

Anyways...aku mintak trial seperation ngan my significant other, sebab aku rasa mungkin priorities kita berbeza in what we want in a relationship, walaupon dia da sampai tahap meluahkan segala janji yang mampu untuk tidak perlu berpisah.

So aku berikan sebulan sampai ujung Januari untuk tentukan samaada kita masih boleh bertahan ke tidak.

Sayang...cinta...tuh semua da wujud, tapi ala lagu Patty Smythe and Don Henley kan...'Sometime Love Just Ain't Enough'... so we'll see. Pada masa yang sama, ada ex yang nak rekindle our past relationship, memang at the close of 2006 aku da tup pintu pada dia....tapi ni muncul lagik seseorang yang pernah hadir dalam hidup aku.

We're friends...dia pun tau aku attached. Right now we're enjoying a platonic relationship, sebab lain dari dulu, dia pun da mampu mengaku, dia masih mencari erti cinta.

Mungkin....entahlah.

Then ada adik angkat aku nih yang seribu satu masaalah. Entah bagaimana....somehow dia sekarang memandang aku as sumber inspirasi dia (gila ke haper...), tapi dia nun jauh di Sarawak. Aku pun...kekadang kesian lak tengok dia nih. Masaalah dia tak penah abih.

Yerlah...problem keluarga, problem study akibat orang lain...problem social...so many things just not right. But I am proud gak ler dia mampu nak try and wat yang terbaik untuk improve diri dia. Tapi lately, dia cam lain ngan aku, nak bermanja lebih...entahlah...

And then ada sorang nih yang aku anggap kawan. Memang orang nih jauh sekali dari taste aku...tapi dia terkejar-kejar. Bila say no, kecik hati lak.

Aduh...

And that doesn't even include the PSYCHOTIC bitch who's been calling me.

Pelik aku...ni tahun mengawan ke?

Oh well...we'll see how it goes lah. Whatever it is, another one of my resolutions is not to cave into my state of dependency to be an emotional parasite anymore. Boleh? I will take love for what it's worth, but I will not compromise on who I am anymore to make someone else happy...will it work? Stay tuned...

Times like this though...I realise how much I miss being lonely...

Reactions:

0 comments: