Wednesday, January 10, 2007

Work...work...and more work. And my trusty Compaq!

Dengan tibanya another round of anugerah, maka tambah lah sibuk aku.

Yerlah...ada kerja-kerja lain yang aku kena wat. In fact sebenarnya, I really don't have much time for anything nowadays sebab banyak nak dedicate kat keja.

Tuh pun tak dapek aku nak keep up with the demands of the responsibilities I've chosen to shoulder. Sabar jerlah....azam 2007 nak wat duit bebanyak....so gotta keep my nose to the grindstone.

Today was busy the whole day...patutnya gi sidang media Anugerah Juara Lagu, but instead gi recording Prelude Anugerah Industri Muzik kat ntv7 di Shah Alam. Sana lebih ramai artis tuk aku settle kan keja dan wat stockpile of stories, so decided ler nak gi sana.

Ramai wooo! Pening lak tengah malam ni nak taip cita abihkan keja dulu, lupakan bantal tuk pastikan esok lak tak pening pala nak rush gi hantar cita kat opis sebelum tugasan seterusnya.

Seriously....ni pun baru dapat time nak settle kan, sebab nak settlekan beberapa perkara berkaitan Anugerah Bintang Popular akan datang....with my own company punya affairs.

Lum agik pecah pala pikirkan pasal beberapa perkara lain berkaitan, and also the first project tuk syarikat aku yang akan ditubuhkan. Rezeki...baru nak tubuh da ada keja nak wat. Tapi tu la pasal..pening tak terkira.

Meanwhile, sayang di'lupa'kan wat sementara tuk memberi ruang masa pada segala urusan while my best friend and lover kini notebook Compaq aku yang baru. Yeap...that's mynew toy and mysteady companion nak abihkan keja.

Seriously kan...I bet you guys thought it would be something more exciting. Sorry, guys. Aku ni skang turning into a yuppy (two generations too late) But what to do...reality catches up with us sooner or later.

Didn't have time to catch Fail Sulit Akademi Fantasia tonight...but don't think I missed too much. Anyone want to fill me in on what I 'missed' as I had my moneymaking venture going on?

Was it as bad as yesterday or ws it decidedly better?

What took place?

To Nana yang call aku dan mesej bersusah payah dari awai pagik, Yer nok...jangan marah ek aku cam Zahid pecah lobang...Nana and Aypol...sitting in a tree...C-E-N-S-O-R-E-D....first comes love, then comes marriage, kalau tak comes anggota JAWI and counselling free (rhyming tak???) Yes, girl...I do think you deserve higher than setakat nombor empat paling stylo...(and for the first time aku tak nyampuk sebab jujur nih)

Anyway, ni nak end the entry for now (I will try and post later pasal some stuff later sebab kena temankan beberapa artis ke Habib Jewels tuk pilih accessories for Anugerah Bintang Popular later this afternoon).

So I'll leave you guys with some pics for you guys...until later today y'all...ta!

From top to bottom left to right : Liza Hanim (ko tak bersalah wak...cam nak justify something jer), next pic, ah-so Helen Yap cam tengah sesi leter Nurul jer padahal ngumpat, and thirdly si Waheeda dan Ning engaging in social banter (otherwise also known as mengumpat)
.
Two of my fave pics for the day. Pose Ning yang ala garu bawah ketiak (or hiding a tear in her baju) and Sarah showing off her new hairdo ala Halle Berry (tak nyesal kan girl amik nasihat aku?)




Reactions:

0 comments: