Monday, January 29, 2007

Who are you again?

Finally some time off. Hari ni Adly MC, dan Meor lak sibuk, akibatnya, I have to shoulder the responsibility of delegating tasks to everyone and check on everything to coordinate.


Peningnya. Ni pun aku baru dapat merehat, while having supper at Uncle Don.

Sekali ngan Juan yang belanja makan tuk ari ni (yeay!!! - jarang tau nak merasa ni)

Sambil sambil tu, si Mohariz dropped by and joined us for a drink sambil sembang benda benda yang berlaku the past one or two days. Memang banyak nak cita...dari cita kat Melodi pasal Elyana dan Nikki, sampai ke cita lagu Nora ciplak.

Where do I start.

Ok...camni, terima kasih pada segala kutukan dan perlian dan statement statement sewaktu dengannya yang telah pun aku jawab dalam forum tu sendiri. Dari sini, aku malas nak ulang statement aku sebab jawab banyak kali, kalao jenis yang sekali tak paham, nak wat per kan?

They'll never understand.

All I can say is, yang berani cakap, ngaku jer lah kan? Aku selama ni orang kata laser dan sebagainya. But I never hid behind this cloak of anonymity dan aku selalu mengaku apa aku katakan.

Nak sebutkan pasal kroni ke apa...lantak lah. Aku rasa camtuh, semua artis kroni aku.Cuma yang mulut tak sesuai ngan status mereka yang tak seberapa. Buat baik...kita pun buat baik.

So kalao anyone nak leave a nasty comment here, pikir berkali kali dulu, cause at the end of the day, again, this is my blog. Thereis a disclaimer on the right, so don't come in here if you don't fancy exposing yourself to my views.

Kan? Senang. Selain nya aku da jawab dalam Cari forum (tima kasih pada warga sana yang memahami). Selebihnya, adu jer kat pihak Melodi yang membuat production tu.

Bab lagu Nora, aku rasa korang da baca cita pasal lagu Secebis Harapan. Sememangnya forum Cari yang first nak sebut pasal bab ni ngan link ke youtube yang nunjukkan link video.

Masalaahnya, lagu tu tak dapat dikesan original version nya because the song kat youtube was performed by a singer yang pernah menyertai Idol versi meka musim pertama, ketika membuat persembahan program tuh dalam musim kedua.

Anyway, baru baru ni ada pembaca datang ke pejabat kami mengadu.
Dia membawa CD artis Israel bernama Ishtar yang ala ala pangkat Siti Nurhaliza di Isreal ni.

Citernya, dia tengah wat keja, sambil pasang TV. Time tu Anugerah Juara Lagu on, dan berkumandang lagu Secebis Harapan. So dia pun recognise.

Dia korek koleksi CDnya dan terjumpa album bertajuk The Voice of Alabina. The song titled Horchat Hai Caliptus ditulis pada tahun 1963 dan dimuatkan dalam album Ishtar dalam 2003.

The rest you can pretty make out for yourself what is the status of Secebis Harapan by listening and comparing.

Not infringing on the copyright, aku offer download verse lagu Secebis Harapan versus Horchat Hai Caliptus. The first download is the first verse. File ni dalam bentuk mp3.

First, verse pertama Secebis Harapan seperti didendangkan oleh Nora, followed by Ishtar's Horchat Hai Caliptus.

Second file tu, first chorus of Secebis Harapan, then Horchat Hai Caliptus. Siapa yang tak pernah dengar, bandingkan sendiri. Apa pendapat korang?

It doesn't take someone who is musically trained to come up with a conclusion. If you like either song, aku masih galakkan to BUY THE ORIGINAL and not download.

Tu disclaimer nak announce ler kan, kalao tak orang kata aku galakkan piracy lak ngan illegal downloads.

Respecting intellectual property is still important no matter what.

This is the two different cover art untuk album Ishtar.

So anxious nak tau sebenarnya apa bunyinya Horchat Hai Caliptus dan betul ke sama sangat ngan Secebis Harapan seperti yang didakwa?

Dengar sendiri ngan right click where it says CLICK HERE dibawah and pilih, SAVE TARGET AS untuk memulakan download. Save it to your appropriate destination. Pepandai ler korang ek...sebab kalao bandwidth kang da abih nak download, jangan salahkan aku mintak letak agik.

Letih lor....

Apapun, enjoy playing judge with your personal opinion.

To download Secebis Harapan vs Horchat Hai Caliptus - CLICK HERE.
To download Secebis Harapan vs Horchat Hai Caliptus - CLICK HERE

So korang click sekali and dia automatically buka dalam player korang. Kalao takleh, erm...no komen ler. Or find the originating URL dan download sendiri ok.

Ok ler nak tidur. Esok another full day.

Selain keja, kena lak ke Persatuan Akademi Industri Muzik Malaysia punya office nak collect passes for Anugerah Bintang Popular as well as nak send the info nak register security passes lain.

So much to do, so little time...and so little patience to give a damn about things that don't pay me anything. Baik aku keja...night all...

Reactions:

0 comments: