Sunday, January 28, 2007

Tattoo and trash

Started the day with a laugh. Malas cakap apa apa. Korang pun da nonton Melodi ari nih kan?

Siapa yang tak tengok, lupakakan ler.

Apapun, bab tu aku cerita lebih sikit esok. Tunggu reaksi yang memang aku agak akan dipergunakan beberapa pihak yang kecoh lebih nak amik kesempatan hentam jer keja tanpa tau pokok pangkal cita.

Whatever. Biasalah...that's why they say ignorance is bliss.

Got my tat done today. Yeah!!!

Oh...and if kalau ada yang nak kutuk aku sebab dapat tattoo...suka ati aku. Mausk sini tengok, baca, curi info dan pic, pastu masuk sana sini kutuk aku konon. Strange kan...tapi still nak baca blog aku.

This is a no loser zone. So bye bye to you if you belong to that category.

Takyah ler masuk sini.

Got to Finnegan's to meet my sis dan Jida. They were having lunch, since I already had mine, layan laptop jer ler sat.

When we finished, we strolled over to Borneo Ink nearby. My first time merting Eddie, one of the world's best tattooists!

Eddie is Sarawakian, and definitely has an eye for detail. Dia ni pun bukan calang calang.

Educated, just like the rest of his siblings, semua turn to tattooing sebab the art of it.

For those yang tak minat, dan nak kecoh jer pasal aku tattoo...takyah ler nak read on. Dan kalau nak curi pics ni dan nak posting memana tuk nak kutuk aku, paling tidak kredit ler blog aku ek so orang leh baca cerita aku sepenuhnya yer.

The tattoo is my second and the first colour one I've gotten.

Ilham daripada my own imagination and hasil my own sketch. Symbolism dia, that I may wear my heart on my sleeve for the world to see...which exposes me to a lot of things.

Yerlah...honesty is often mistaken for brashness...so how do you tell people who are ignorant of the differences? The dragon is symbolise not only the characteristics I emody in the spirit of my zodiac (born in 1976, the year of the fire dragon - symbolising fearlessness, anger and leadership traits among others).

In the end, no matter what...my strength of character prevails...and I will persevere to the end.

Leh?

Anyways, the tattoo cost RM400 and three hours to finish. Worth every sen for the statement.

In the end it didn't hurt as much as my Iban one masa gi Sarawak Cultural Village some time ago. The experience definitely made this one easier.

Ni dia tattooist aku si Eddie. First dia amik ilham lukisan aku dan kemaskan. Then dia tekap stensil tuh kat lengan aku. Then jarum pun start. Sakit? Taklah (control macho!)


The three stages of my tattoo. First yang stencil which is stuck on my arm. Then the tattooed outline. Finally, the coloured and finished tattoo. Ok?

Ni tools of the trade. First laying out the colours. Sebanyak 10 warna digunakan tuk shading dan sebagainya. Ni part of the colours used. Cam kelas lukisan lak. Dalam seronok...tengok ler jarum digunakan. Seb baik penah...kalau tak pengsan aku.

Abih dah balik rumah sat. Merasalah mak aku nak tengok cantik ke tak tattoo aku. I'm thankful

I have the most beautiful parents who are understanding. And not to mention my lovely sister who footed the bill as part of my Christmas present.

Thanks too to Jida sebab temankan join sekali ek.

Abih je, balik rumah sat, dan pastu kuar balik ke Shah Alam untuk jumpa Pyan, Judd dan Abby tuk ke show Dayang kat Planet.

I lasted the whole first set, pastu malas lak sebab ramai orang. Rimas and claustrophobic. Walaupun ada meja malas nak duduk. Takperla...kang masa Ella punya show nanti aku party out. For now...I don't think so.

Had a drink outside to spend time on my own and update my blog.

Oh by the way, korang tau the row of plaster moulds kan yang ada handprints celebrities kat luar Planet Hollywood? Guess whose yang fit aku paling sesuai. Amik ko....Goldie Hawn.

Padahal rasanya Rosanne Barr! Kecik gila tangan aku ek....merasalah badan lak tak kena.

Once it was over, balik terus and got some sleep.

Kalau korang nak baca review show yang memang best gila (aku paling suka Dayang nyanyi Irreplaceable - sesuai ngan mood aku), CLICK HERE (kalau dia da terasa rajin nak update ler)

Ok ler...da lewat...nak tidur.

Esok aku try update secepat mungkin sebab memang banyak kerja. Aku akan update what I can, tapi aku tak janji what time I'm going to do it sebab I am really bogged down.

And by the way... to that person. I'm sorry I can't come back to you anymore. Aku masih sayang kau...tapi aku tanak...sebab aku da belajar daripada kesilapan aku. Cukup lah kita berkawan yer.

Anyway, bersedia lah untuk kelaharan esok kang sebab aku rasa banyak reaksi berdasarkan SMS member-member yang aku dapat.

Apapun, esok aku kuar statement aku lak ek. Tapi sebenarnya perlu ke nak cakap apa pun?

Going to sleep...night all.

Reactions:

0 comments: