Saturday, January 13, 2007

Saturday's non-shopping spree

Aku jarang dapat keluar siang, especially on a Saturday.

Mana lah aku nak bangun awal-awal.

Tapi malam sebelum sebab dah planning ngan Wanie nak dapatkan baang barang keperluan dia tuk nak persiapkan design baju dia (untuk sapa nanti aku cita), nekad kul 9 pagik nak bangun.

Sayang aku jadik driver for the day, sebab da agak akan koma tak cukup tidur malam semalam, so awal-awal da pujuk dia drive kami. Dapat ler aku merasa jadik penumpang sekali sekalakan?

Not like it happens that much as I prefer to ferry myself around.

I woke up to the sounds of knocking on the door.

Aiyak...overslept katanya. Damn Xanax still works on me apparently....rupanya sayang aku call aku tak angkat so dia gegas ngan Wanie mai jemput aku kat rumah terus.

Uwaa...dapat ler berangan di chauffered gituh (sori yang).

We hit some textile outlets for fabric samples, none of them too successfully.

First stop kami actually area Kotaraya, so parking ler kat area basement bawah tuh. Keji tau...nama je nak promoi Visit Malaysia Year...ni masa nak naik lift, this confusing show of direction was enough to boggle the mind.

Terbayang lif buka and tanya orang, "Going up?" before the person breaks out in song..."To the left...to the left" (lawak keji dan bangap).

One thing I did learn was, masa gi ke Jalan Masjid India lak pastuh was the entreprenuring ways of many people. Check out this pictures for yourself.

Masa si Wanie tengah beli bulu burung merak, aku pun wander around one of these shops.

I spotted these bottles on the counter yang aku mula-mula ingat mineral water. Yerlah...base botol sama je.Looking up though, aiyak...ada badan dewi lak tersambung kat atas. Is this some deity endorsed mineral water?

The sign says it's Ganga Holy Water. Cool!!!

Very the creative bottling dia. Terbayang kang Mawi lak wat mineral water ngan botol camtuh...jangan kena saman sejuta Ringgit lagik pastuh dah ler ek.

One strange thing was this sign I spotted in the same shop. Erm...just what are Japan Sarees?

Aku bab bab tuh don't know the difference, tapi dalam nak tanya, tak kuasa lak ngan orang kedai yang muka sentap bijik sebab si Wanie da laser melaser ngan dia. Al kisahnya nak beli bulu burung merak tuh takleh pilih, kena amik seikat tuh. Masaalahnya, da banyak bulu tuh hancur, bahagian mata bulu tuh da barai da. Keji!!!!

Matilah ko nak wat duit pun niaga cam sial jerk.

Anyway, anyone can tell me what the heck are Japan Sarees??? And how do they defer from Indian sarees or regular sarees?
Jalan punya jalan....it started to get dark.

We hit SSF and were supposed to follow up ngan Kamdar, tapi pas the first stop tuh kat SSF (quite affordable items tapi aku rasa overrated sangat), decided to call it quits sebab da tak larat nak jalan lagik.

Ujan yang turun lebat tetiba da show signs of letting up, so decided to make a run for it qwhile we could. Biasalah KL nih kalau ujan je...walaupun setitik jam cam #$%^&.

Aku tidur sepanjang perjalanan balik, kesian lak sayang aku bak keta sorang-sorang....but that's what makes dia nih so enduring. Takut kacau aku sepanjang perjalanan, dia biarkan aku koma tidur je sehingga aku tersedar bila nak sampai rumah.

Aku memang throbbing abih pala...

Sampai rumah jer koma. Sounds like I didn't do much, but walking around can be extremely tiring..

Apapun...at least got some stuff out of the way. Didn't do anything later that night as well.

So aku pun caught some zzz's and made up for beberapa malam tak cukup tidur. At least tomorrow's Sunday and I can afford to sleep... walaupun I could do some kerja yang tertangguh...but I think I owe it to myself to catch up on sleep.

I hate procrastinating because I tend to get really good at it...but hey...sometimes I suppose it's necessary...especially when you can keel over and pitam kalao tak cukup tidur.

So this is a good excuse...I mean exception.

Reactions:

0 comments: