Tuesday, January 09, 2007

Fail Sulit Akademi Fantasia? FAIL?

Can somebody please...oh please tell me what was the point of Fail Sulit Akademi Fantasia yesterday.

I really thought some of the issues were really thought provoking and all, tapi semalam, alam episod pertama gagal!

Ok let's begin with host Sarimah Ibrahim. Kak Mah Gali??!!! How long did they take to coin that monicker up? Hardly creative, and it was a little contrived to see Sarimah going all out.

Well... that's another candidate to fill Aznil's shoes out of the grand scheme of things.

First issue : kononnya kisah cinta Nana dan Burn. Malas nak komen lelebih...cause sapa yang tau, and kept in touch with musim pertama and following that would know the truth. In other words...BASI!

Dijadikan lawak lak bila Burn kata pasal Nana, "Bukan taste Burn". In whatever context, I thought that was just ridiculous and such a no-no. Statement aku paling suka dari Zahid yang kuat pecah rahsia - "Nana ada boyfriend sebenarnya" (rasa nak call je si Aypol - sorry Nana...I love you)

And I didn't get the point of the second issue, a none issue as far as I'm concerned on kenapa Farhan suka berahsia. Abih yang lain takleh. Erm...abih bebanyak aku dengar pasal si polan tuh dan nih tuh apa. Better tackle issue Mr. Purple...oops!

Lupa Akademi Fantasia kena deal ngan issues rated U jer...

And then issue bila ler nak pelajar pompuan nak dominasi lak tempat pemenang. Erm...cuba masuk lebih mendalam faktor BAGAIMANA pelajar pompuan dipilih (tak terjawab lagik skandal musim lepas pasal peserta pompuan masuk kerana tali persaudaraan ngan seorang executive producer - no komen ler tuh)

In between the three mundane issue, kena lak kita tengok poll, sapa lak yang paling stylo dalam Akademi Fantasia. Was this voted? Ke suka-suka je bagi? Tempat kelima, Amylea. Erm...sorry...not even in my list. Nana should have ranked higher than just number four, as well as Fitri yang aku rasa patut top the list (yerlah, audition pun da kimono - nama pun da pelajar jurusan fesyen). Tapi dia dapat nombor tiga je.

Amirul leh nombor dua????!!!

You got to be joking!!!

And number one?

Adam?!!!

Now something's really wrong. Kalau nak wat poll - jangan ler wat ikut taste jer. I mean seriously...sapa ler yang minat anak ikan nak nobatkan dua orang tuh top two. If wearing a bandanna on your hands is supposed to be stylo...or trying to appear a wannabe rapper circa 80s in in...then I really wanna be a geek.

I don't know what will happen in tomorrow's episode...but from what I've caught, I was hardly impressed. Camna ler tujuan meka nak promo tuk musim kelima kalao benda nak kupas yang konon sensasi nih, so salah punya topik.

Banyak lagik benda nak tanya...

Aku rasa, gossip sebenar Akademi Fantasia ketika jalan musim-musim memasing tuh lebih hangat...but I suppose some people just didn't do that much of research. I dread to think what season five of the series will be like kalao camni. Ok ler nak tidur...ada banyak keja esok. Antara sidang media Anugerah Juara Lagu atau Anugerah Industri Muzik. Will write more on that as well as my new 'toy'.

PS. Tuh bukan aku tau yang kuar muka. Tu klon yang pakai t-shirt promo blog aku jer. (statement keji tidak mengaku katanya)

Reactions:

0 comments: