Friday, January 26, 2007

Akhirnya Cerita Cinta

Malas nak tulis pepanjang ari nih. It's the end of the week, so aku tulis sikit sikit jer lah ek.


Earlier today....not ler early but in the middle of the night...I had my first bite of McDonalds selepas sebulan lebih. Sepeas tengok Upsize, terus tak berani sentuh the Golden Arches. Dah berjanji ngan dia sekali supaya tak sentuh junk food camtuh.

Then again...semalam pas aku sahkan aku dan dia tak ada apa lagi kat phone, aku for some reason felt a need to eat something from McDonalds. So I grabbed some take-away sebelum keluar ngan Puteri dan ED. The rest of them convoyed, so tak kisah ler. We went and grabbed some...I had my Spicy Chicken McDeluxe set, the fries which I gave bebudak.

Eew...McDonalds fries are the worst ok. Nevermind, korang usha docudrama Upsize. Then korang tau. Anyway....rasa sayu lak tengok iklan Prosperity Burger sebab teringat dia sebulan nih dia nak sangat makan tuh....sebab terkenangkan lazat katanya.

Shit!

F******* memories. Tak perlu betul!

Nevermind ler...it was good while it lasted. Aku terima je. Besides, I made the decision to end it kan? Why should I regret it.

But it was only later aku memang regret gila sebab aku nak brak up face to face. Tak nak lah over the phone. Sebelum ni aku tanak bersemuka, but at 5.30am, an unGodly hour....ketuk pintu and jumpa dia.

Talked and talked....and silap aku. I did something I promised I would never do.

We talked things over and ended it on a peaceful note though. So that's a relief.

How do I feel now? Mixed feelings ler.

Relief...and yet loneliness. Freedom and yet frustrated. Boleh?

Aku mungkin rasa aku sedih sebab kesilapan kesilapan dia buat berulang kali yang mengagalkan perhubungan kami. But oh well...times like this...ni jer lagu paling sesuai untuk aku.

Shit...it's the weekend da. Malas nak pikir. Gaji pun nak kuar. I'll indulge in a little retail theraphy. I'm sure I won't feel so blur.

Tengah wifi tengah Bukit Bintang ni sambil melantak kat kedai kak Ara. Saja singgah ngan Wanie selepas fitting dan sesi promo and interview kat Habab Jewels bersama ngan Mawi.

Penat siot lari sana lari sini. Nak wat per. Nak cari rezeki. Biarlah orang cakap apaun, janji setiap hasil usaha titik peluh aku HALAL!

I work for everything I've got...so sucks to be you ler pada orang yang dengki kalau keja tuh bak limelight pada aku. Tak mintak pun. Glamer bukan leh bagik makan kan?

Perlu ke feeling konsep artis majaalah ni?

Anyway, spent a relaxed couple of hours in Habib (tima kasih pada keluarga Habib for their hospitality). Sambil pilih barang barang accessories tuk pakaian Mawi ketika red carpet dan juga untuk ketika persembahan, we also managed to get the fittng out of the way.

Pihak Berita Harian wat photography dan interview sekali. Standard...cam all the artiste session sebelum ni. Ni the pics...korang enjoy...lotih nak cita panjang sebab pics pun banyak nak letak.





Kalau nak tau, the pieces selected by Mawi, erm...takyah ler letak harga. But the brooch satu pun dah RM14,000 lebih. Power gila...aduh...bila la nak afford jewellery camni.

We had a fun session. Relaxed and no stress sebab Friday. Apapun, pas abih segala, si Mawi lak gatal lak nak cuba jadik photographer. Katanya dia ada camera canggih kat rumah yang tak reti dia pakai.

So dapat ler free lessons on how to handle a camera. Leh tak kalau ikut pose nak jadik professional photographer lak?

Ok...really tired...calling it an entry....till the next...

Reactions:

0 comments: