Tuesday, December 19, 2006

Meet Jack!

Where do I start?

Biasalah kan kalau aku tak lama posting mesti like because I've found love ke...lost love ke...

Tapi kali ni a little different.

Someone I love, terpaksa balik kampung, atas permintaan keluarga dia. Dia kini di Taiping, while I'm here in the Klang Valley. We're both making the best of it, tapi susah lah kalao nak berjauhan sangat ngan yang tercinta.

So dalam kesibukan of juggling my job, my side work, all the drama of people around me, sekali ngan my personal life, somehow, blogging seems to have been edged out....just for a while.

Aku sebenarnya hari ni pun hectic, dan memang keletihan, tambah agi pagi esok ada interview ngan Inthira Charoenpura (ala...yang lakon Nang Nak, akan berlakon dalam pilem Sumo-lah) at 11am. Ni pun da nak midnight da lum berambos dari opis.

Esok pas tuh abih, ada lak nak kejar another interview ngan botak...I don't know how I'm going to find the time to sort out my traffic summonses and then nak renew lak road tax dan insurance aku yang mati tempoh Khamis ni.

Mmm...ni lak nak update blog dulu sebelum nak e-mail pic baru kat yang tersayang, tercinta...dan terindu.... (over lak!) of my new crew cut (semi crew-cut ler).

Mula-mula ingat nak backdate...but then again, pikir...mmm...tak perlu lak.

I decided to leave that gap to remind myself of what took place this past week...just like what every posting and entry functions for when I blog.

It has been a week gak ler dia da balik kampung, and yes...memang rindu gila oink oink (sensitif lak sparuh orang kalau guna istilah tuh so ganti ngan sound effect!)

Still... life goes on. And we will be together again.... cuma dipisahkan beberapa ratus kilometer je...not that far (so unconvincing...)

So anyway...let's see, over the last seven days, what did I want to share with you guys...Mmmm...first of all yang da baca cita Marsha dan Kefli tuh, hope you guys now know the truth. Seriously aku malas tulis bab tuh...but sebab ramai nak tau apa yang sebenarnya, yang dah pun aku lama ketahui...mintak ler meka on-record kan so it's finally out in the open.

Benar ke tidak semua cerita yang benda-benda tak patut tu?

I don't know...they both swear to me benda tuh tak benar.

Oh well....anyway...couples are in ok....ari tuh call Sarah Raisuddin nak tau cita lak pasal jadik ke tak dia tunang 21 Januari ni. No komen ON RECORD katanya....erm....but also no denial or confirmation. Paham-paham ler that's as good as a yes. Good luck Sarah!

Balik soal Marsha nih, bumped into dia, Felix, Rich, Lotter and Burn on Friday.

Actually, not bumped into ler. Memang nak interview...pasal Christmas album meka.

Hah...jangan tatau...nanti aku review kalao korang nak.

Kalau tak, below are the albums you guys should consider SERIOUSLY about getting ye. More info on the albums below, tapi kalau for Christmas tuk sendiri ker, even as presents (depending ler sapa orangnya, any of these four albums are a worthy buy, and even make a good Christmas present).

Ok...of the four albums kat atas tuh, of course is the much awaited repackaged version of Nikki's Maharani. Kalau sebelum ni ada ler sesapa tak penah beli album dia versi ori yang first edition tuh, this is worth it. Ada dua cover, satu yang ko tengok ni, tapi kalao CD inlay ko flip over ada second cover.

Apa yang lebih kali ni? Of course the special inclusion of the Number One hit Drama ngan Ning and Yanie, yang sebelum ni tak penah di release mana-mana. Then there's also the bonus music videos of Caramu, as well as tuk yang single baru kuar kat radio, iaitu, Imaginasi.

Double CD and worth every sen. But if I am not mistaken, it'll only be in stores from next week earliest. Kumpul duit cepat-cepat ek...kang release je aku bagitau. Unlike previously, there should be NO PROBLEMS in getting this album anywhere sebab it will be distributed under Sony-BMG.

Second album pun ramai yang tunggu gak, iaitu album solo Felix. I can't say too much without actually reviewing it, so korang kena sabar ler ek.

Third is the live recording of Konsert Fantasia Mawi. Alah...yang Silky For Men dan Silky Girl punya konsert tuh. Again, got plus and minus, and again, the review should be up soon.
Last but not least is the Christmas album. Ada lagu in Kadazandusun, by both Felix dan Lotter...plus all the Christmas favourites. Worth it gila...erm...you know...

So before the reviews come, korang rush out and get, then leh post comments sekali about what you guys think of it (jangan komen pedas lebih tapi beli tidak...matilah komen berdasarkan suka ke tak suka, bukan bagus atau tidak).

Anyway, kat this little interview session ler sempat nak catch up with all of them (except Marsha ler...hasn't been THAT long since last lepak ngan dia pun)

So cerita ler nak catch up ngan memasing what apa....tengah lepak-lepak...ni ada a few pics pada meka yang lama tak serempak ngan any of them. Posing memacam ler...tapi nak amik pic lebih-lebih lak malas...paham-paham ajer lah kan.

Tengah lepak-lepak ngan trauma si Marsha nak carik transport ke Pandamaran tuk rehearsal Gegak Gemilang Astro, dia set ngan Aypol to pick her up. Of course...*surprise* Zahid pun ada join. Semua kompol (Man pun muncul) kat mamak jer bawah ofis Maestro minum.

Spent about an hour there, and then thinking of the damn Friday traffic...ciao ler balik to office secepat mungkin memang fat chance ler of not getting caught in the jam.

It's now almost bloody impossible nak lari dari sesak jalan kawasan Kuala Lumpur dan kawasan sewaktu dengannya....sooner or later aku naik basikal jer lah around KL...senang sikit.

Kurang kot stress aku, turun blood pressure kalau takyah hadapi jam.

Tapi silap-silap dari idup lebih lama sebab exercise konon...mati cepat sebab pollution...tuh pun kalau tak kena langgar lori hantu mana kang.

Oh...rewind sikit.

Speaking of Zahid....by the way...for those yang tau...jangan lupa esok ek! You know what I mean. Esok aku posting about 'that' thing kalao ada yang tatau what it is.

By the way, sapa yang nak tengok new haircut aku...thanks to mulot Marsha.

"Eh...rambut ko skang camni like si ****".

Aiyo...pantang aku nak disamakan aku ngan orang tuh. Si Felix geng aku ler konon kata tak...tapi pastuh sengih kerang busuk high-five ngan Marsha. Keji!!!

Immediately the next evening...bosan and all...went and lopped off my already short hair. Now I have this semi crew-cut...keji gak pendek sangat sebab takde rambut nak sikat....leh pacak sikit-sikit je.

(Ayang...suka tak rambut aku? Tak suka aku beli wig je...*merasalah feeling katanya*)

Anyway, tengok sampah sarap kat my desk kat office....you may have noticed I am not the most organised or neat person around. Tapi...lantak ler. Akui amik pic ni pun nak cepat sebab nak send kat si dia supaya dia dapat tengok pic rambut aku. Moka da berkilat minyak sekuali....lantak ler...

Anyway...moving on...last Saturday night kan, I got this SMS from Yasmin. She told me ler about this dog she saw kat SPCA booth yang up for adoption kat Bangsar Shopping Centre. The dog's name was Jack, and he had been a victim of abuse.

So in true Yasmin fashion, dia SMS kengkawan tanya sesiapa nak take Jack for adoption tak sebab kesian tengok.... now this is one woman...who's got a real big heart.

Told her I would love to tapi nak discuss ngan my sis sebab masih ala ala 'mourning' for my Princess. She said she would take me nak tunjuk Jack the next day kalau aku nak.

Lum apa-apa, Sunday afternoon, kakak aku kata nak balik rumah (as usually she does when she's not busy over the weekends). Tapi dia added this..."I brought Yasmin's Christmas gift to us."

"Let me guess...Jack?"

Tersenyum sat time tuh bak keta menghala pulang ke rumah. So it was to be Jack came to live with us. A sweet, bouncy, occasionally fearful...well mannered dog. Masaalah pun sebab he keeps wanting to rape my other pup, Mickey yang female.

It would be cute if only Jack knew how to pick his victims more carefully, sebab hampir kena gigit ngan Mickey yang ala ala pengkid sikit...ganas dan brutal!

So the end result is, over the next few days, Jack will be neutered. At the moment, my dad is lavishing attention, mandikan dia...tick medication etc.

So thank you Yasmin for the lovely early Christmas gift. Indeed, while some may not believe so, a dog, is a man's best friend. With some men being real dogs themselves...it's hardly any wonder I take to the authentic variety for friendship easier. Merasalah carut suka ati jer.

But this is is Jack...for those who want to see him.

Kalau tak silap, dia bukan full pedigree, mix of Terrier and something ker other. Tapi who cares. He's Jack. He's gorgeous...and he's obedient and loving and intelligent (already knows the basic sit and stay).

Ok ler...nak end this entry for now. It's past midnight, I promised my sayang I wouldn't be back too late.

Besides...hungry. The effects of that Burger King Whopper da mula da wearing off. Nak melantak ler...we will end this entry with a little promo for an event next month. Aku da lama tak promo Sunday Nite Live sessions, and I can't remember the last I went to (think it was Ning's)

The next one is Dayang's for January 14 dan 28, so sesapa nak feeling grand, booking ler tempat skang. Kalau tak, merasalah seperti biasa, dok kat celah ketiak orang kat kawasan tangga, berhimpit himpit jer menghilangkan bau perfume yang seliter ko taburkan sebab ngan harapan impress sesapa yang you bump into at Planet.

Hope you guys pop by tomorrow...ada ler benda aku nak update...kalau sempat (gelak evil sekali!)




Reactions:

0 comments: