Wednesday, November 15, 2006

We are family

It's strange how no matter how bad things get, having family around always makes things better.

And I count myself lucky ler to have family around. Not just my mom, dad and sis, who are the best in the world (semua orang cakap camtuh kan about their family)

Aku also ada extended family aku...cam semalam masa meraihkan birthday Yanie.

And today...aku jumpa my other extended family...one of the many who accept me for who I am, and genuinely care for me.

Aku time camnih aku appreciate gila babs punya these people cause they make me feel so much better just by being there. Sedih ler how some people don't have that opportunity...or worse still...don't appreciate what they have.

Yup...family is indeed the most important thing you could have.

And malam tadi, gi ler open house Zahid. Tujuan nak gi sebenarnya nak jumpa mama dan papa.

So ngan mata bengkak pas tido mati seharian (bayangkan tido kol 8 pagik, jaga 8 malam), melangkah.

On the way mesej ler partner in crime. Rupanya dia da sampai. Keji! Dahler aku tatau jalan around area Kota Damansara ni. Dia leh tinggalkan je. Keji la kalao da berkepit, segalanya lupa termasuk kawan-kawan. Pastu sesat-sesat nya aku, sampai lak dia da balik. Keji!!! Matila kena api neraka ngan aku...memang mengundang malapetaka kan! Malam ni mlam Khamis ler bukan malam Jumaat nak rushing-rushing nak nafkah batin sun!!!

Takpe...takpe...

Aku nekad...last last jumpa pon tempatnya. Mak aih, very the maze.

Sampai je ilang segala problem sebab dapat jumpa mama dan papa Zahid nak ciom tangan meka and wish them Selamat Hari Raya and ciom tangan mintak ampon (mintak ampon dosa tak keep in touch or jumpa them all this time ler.

Pastuh lak...lepak-lepak, nampak ler geng ZA8FC. The best fan club from any season of Akademi Fantasia. And that's the truth. Dah dua musim sejak ZA8FC formed, and still meka nih going strong.

And the key? They treat each other like family.

Anyway, jumpa Zahid jap...then lepak ler mingling. Lega sikit pala otak berserabut 1001 benda yang di layan dalam otak yang tak perlu.

Zain RuffEdge pon ada...sempat ler hi hi. Then sembang kawan dari ntv7, yang suami dia somehow related to Zahid (cousin kot...tak hengat)

Tengok-tengok anak dia lari pada dia (member aku ni) excited kata dapat amik gambar ngan Mawi. Eh...botak pon ada rupanya.

Tak sangka dia mai...tapi yang beshnya sebab open house tuh ramai family and friends je, takde ler huru hara seperti kebiasaan kalao ada Mawi.Lepak ngan botak jap who was eating di temani Man. Apiz dan Zahid lepak sekali.

Cantik punya aku kena laser seketul ngan Zahid pasal pakai baju MW 100 iaitu baju Mawi World (100 tuh nombor dia ujibakat - 0100) keluaran syarikat yang also mengeluarkan air mineral sejuta Ringgit (matilah aku...)

Zahid kata aku da paling tadah ZA8FC. Zalimnya statement!!!

Terus majuk kat dia...(matilah merajuk dipujuk tak kuasa...botak leh gelak...siot je!!!)

Terus pusing kat botak mintak dia bayar duit endorsement sebab pakai baju dia bagik kat aku aritu masa lepak. Matilah katanya aku menjadi walking billboard (mentang-mentang badan aku...erm..lebar)

Mawi gelak je. Siot je.

Amik korang....aku postkan pic korang muka tak kowser kat blog aku. Tau pon takut (yer yer cam ler meka kisah pon - merasalah publicity percuma kan). Maintain macho konon bila perasan aku amik pics tuk blog.

Aku mintak Mawi ganti DJ yang diupah mainkan muzik kat luar rumah tuh tuk hiburkan para tamu...hah...nak gak kan? Tapi takde ler dia buat. Tapi cam teringin je. Heh!!!

Kelas ok...ada dua orang DJ bertugas sekali nak sok sek layan main lagu celah celah orang karaoke. Sesapa je rasa (perasan) sora sedap, can just walk up and karaoke. Beshnya...even though aku benci karaoke machines, but I think it made things kinda fun ler.

Dengan tak disangka-sangka, suddenly ada impromptu performance (merasalah free show katanya - untung ler peminat dua orang nih yang hadir)

Masa time Mawi nak balik da, Zahid (yang performed several songs after that as well) tarik dia karaoke skali. Amik ko practise berduet for Lagu Jiwa Lagu Cinta. Merasalah Zahid falsetto celah celah tuh. M. Nasir pon nan ado katanya.

Pas botak balik, aku serempak ngan Edlin lak. Eh...dia pon ada. Tak perasan dia dok diam diam celah tamu lain. And then later Bob sampai sekali ngan PA dia Shuib dan sorang agik member.

Nana completed the list of keluarga Akademi Fantasia yang hadir, termasuk kak Shahila ler, producer yang da lama terikat ngan AF (cam torture je bunyi terikat nih)

So Mawi, Nana, Edlin, Bob...mana perginya bebudak Akademi Fantasia lain? Especially dari musim baru nih.

Huh...tak kuasa tol tak sanggup tunjuk muka punya kes ni.

Keji maha keji tajuk album.

Lantak ler...dok borak sampai kosong hampir semua tamu da berambus. Yerlah...bila Nana dan Bob ada...molot murai semua.

Abih ler...sambil makan...leh pot pet. Cam makcik jer semua. Tambah lagik ada beberapa orang tak betui cam si Min, Lan dan Judd around apa lagik (merasa korang dapat mention dari aku - kalau nak aku link kan...komen kat bawah ek tanda memberi izin)

Hah...anyway ada story Nana sikit.

Use the first picture for the second part of the story and the second pic for the later explaination (kalau complex sangat, sambil baca tuh paham ler)

Kalau nak tau...minah ni sampai lambat (ampun Nana!!!)

Ceritanya dia sibuk nak gi dentist. Sampai tengah malam bukak ker....hish. Tu lah akibat nak cantik terpaksa pakai grill kat depan tuh wat sementara (ampunnnn Nana!!!!!)

To continue on...anyway...dia dok promosi sampul Raya majalah InTrend.

Aku perli dia...last-last kata kalao setakat sampul, kosong, kalau ada isi pun wat per kan?

Dia bagik aku angpow satu. Aku ingat kosong, pastu dia marah kata lepas rokok sekotak.

Aku korek tengok ada RM5.

Weiii...Nana!!! Rokok kotak besau skang RM7.40 la! (sah tatau harga rokok semasa yang astronomical)

Zaman tok kadok ler RM5 leh beli big pack...and I never did small pack or medium punya kotak ok...

Eh...kenapa ada gambar orang pakai selipar oren?

Nope...it's not Zahid. Those feet belong to Aypol.

Kenapa ek gambar Aypol leh ada sini? Erm...because I found his slippers quite cute sebab tema orange gitu.

Erm...selain tuh...kenapa ek pic dia sebelah Nana?

Entah ler...Aypol of is course Zahid punya sidekick and right hand man ler (right hand as in PA dia ok...korang jangan pikir benda lain yang wat ngan tangan kanan... otak kuning tol!)

Erm....apa kaitan ngan Nana ek? Takder apa-apa.

Tak baik korang speku ok. THERE'S NOTHING GOING ON!!! (sambil sembunyikan gelak nih)

Tapi saja ler nak gak amik pics meka berdua kan, tapi mengelak lak time aku da halakan cameraphone.

Keji...saja tanak bagik aku gambar sensasi tok digosipkan kat sini.

Ada je pose innocent wat tatau jer. This is the best shot I could get ler of them. Geram ek Nana....?

Lain kali pastikan angpow besar sikit kalao tanak blog papparazzi bertugas.

Merasalah disuap.

Anyway...after everyone started going back, Zahid dan Aypol timeni ler baru makan (Aypol pecah lobang bab Zahid takde maknanya baru nak makan - apa punya sidekick la pecah lobang boss)....aku pun...akibat mai open house tak nak makan konon takde selera.

Da nak wat camna...at least ada geng makan...layan ler. Azwan Ali join sekali time melantak.

Cadang nak gi lepak Hartamas memula, tapi tak cukup korum plus yang ada pun keja (lupa lak aku sorang je cuti - cis!), so kansel.

Still, nak leave pun da berzaman, sebab jalan selangkah, dua jam sembang dan gossip.

Abih tuh...I went off feeling good. I don't know why, but I was happy. Just like yesterday, aku rasa a sense of fulfilment.

Good because aku cam feel these people who are close to me personally are the only ones that matter...and I don't understand why I don't realise that early on and wallow in my deep blue funk.

Besides, aku break ni pun I DUMPED THAT PERSON. So kenapa ek aku nak rasa camni.

Mungkin aku geram sebab aku rasa aku dump dia pon atas sebab banyak dia bullsh*t ngan aku kot.

And then pastuh konon bila da break nak bagik aku rasa bersalah ngan katakan aku tak caya dia sayang kat aku ler...aku tak reti nilai this and that and all the miscellaneous crap you can think of.

I was also pissed I suppose sebab ada ke da pas da jadi kelentong, ingat break tuh, kita berjumpa at least kawan ler, dia kata nak jumpa, langsung tak contact pastu nak main lari-lari.

Takper ler...lari ler sejauh ko ingin ngan utang ko.

So I don't think I'm upset about much (bab dia...memang not much - oops!) but maybe it's just my nature to be upset with people who are born liars. And oh well...aren't there a lot of those out there...

Takper...jodoh banyak lagik (taip ni sambil belek phone check nombor baru dapat)

Anyway, back to masa nak balik. Sebelum balik sempat ler gelak cita keta Bob yang bontot remuk (keta dia...bukan dia tau)

Kesnya...dia wat show tuk anak yatim. Pas abih show tengok keta remuk di langgar bas yang membawa anak-anak yatim tuh.

Entah camna drebar tuh leh langgar dalam reverse tuh. Alasan brake tak makan ker something like that. Gila ke haper.

Terbayang Bob yang melatah tahap gaban menjerit kalao dia ada dalam keta time kena langgar. Merasalah.

Sorry ek pada peminat Bob sebab tak clear pic ni. We were having too much of a ball chatting nak amik a lot of pics. Hope this will do.

Anyway, sempat ler talk about separuh akhir Muzik Muzik akan datang. Of course, Mawi, Bob dan Zahid will keep the Akademi Fantasia camp's flag flying high...

Didn't really know where to head to sebab da past midnight. Last last-decide nak singgah Internet cafe sat nak reload phone sebab senang lagik pakai Maybank2U.

Sekali gus...budget...update jer lah blog to kill time.

Then ada kawan kawan lak ajak minom.

So got to cut this short. Esok aku posting lagik. Esok tetiba dapat invite open house lagik. So maybe after tomorrow aku lari for a short vacation somewhere.

PS
By the way sapa yang psycho nak pass kan kat member dia nombor Celcom aku yang kat blog ni.Semalam aku kena miss call dari 1am sampai 6am. Pastuh dapat mesej mesej mengarut.
Siang tadi, pas aku hantar mesej kata aku maapkan kegilaan dia, dia kata dia need a friend nak talk to.

Tadik bermesej ngan dia tanya siapa dia. Alamak...pompuan mana lak ni. Adus....memang don't know anything about me. Perlu ke nak berlessie?!!

Kawan leh kawan...tapi cara salah ler. You don't make real friends this way...

Sori ek...whoever you are, take care of yourself. I am not the one for you. Memang aku skang dalam proses mencari cinta after dumping someone who was not worth my time, tapi...agak agak ler.

Good luck though. We all need it!

*Nak tengok lebih pics? Gi blog Judd.

Reactions:

0 comments: