Saturday, November 25, 2006

Mauritius!

Aku da type panjang lebat memacam, then this stupid PC kat Internet cafe hampeh ni punya Internet Explorer terus error dan tutup. Cam sial!!!!!

Terus to the gist of the whole thing ler...malas nak pepanjang agik nak posting entry.

I didn't go for the semifinal of Irama Malaysia dan Etnik Kreatif Muzik Muzik semalam, tapi dapat update dari Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral courtesy dari Ieja dari ZA8FC-KSNM.

Terima kasih ler sesangat.

The result tak mengejutkan. Not really as I only picked two je out of the lot and both made it.

Tahniah pada the songwriters and lyricist as well as the performers of the songs yang berjay masuk Juara Lagu, especially to Zahid dan Bob.

Was with Nikki, so called Zahid up, celebration sikit ler happiness over the phone pasal Warkah Buat Laila layak as expected. Then planning lak tuk Caramu meka dua bersama yang bakal menyusul dua minggu lagi dalam ketagori Pop Rock.

Mintak-mintak masin ler mulut mereka yang menjangkakan Caramu adalah antara favourite dalam separuh akhir Pop Rock kang.

Then called Bob yang happy giler lak...sembang jap. Sedih lak tak dapat nak gi join meka celebrate two of my baby bro punya qualification in Juara Lagu.

Hantaran Hati - Nik Nizam/Rosminah Teh/Bob & Aspalela Abdullah
Candak - Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah)/Lokman Ghani/Syura
Warkah Buat Laila - Ayob Ibrahim/Habsah Hassan/
Zahid
Zapin Cinta SMS - Anuar Dahlan/Anuar Dahlan, Atie, Gee, Ahmad Azam & Azlee Senario/Senario & Adibah Noor

So these were the four songs that made it, tak de ler shocking. But like I said, simply because I don't give a hoot about the other songs in contention.

Nafas Cinta? Some people actually predicted that it would make it. Ada yang siap membuat ramalan it's a favourite. I knew it wouldn't make the cut.

Simply because while it's a nice song, infectious and all. It is just monotonous and repetitive and hardly a GREAT song.

Aku cuma gelak ler bila dengar Zapin CInta SMS dapat masuk. Senario? No komen ler...

In other news, sementara dua orang manager artis gi jet-setting, sorang ni ngan Ning sebab ada show kat Pakistan then Singapore, sorang agik, getting lost and trying to find himself in London, aku pun nak take some time off.

While tak pasti lagi aku akan ke Jakarta this December (please la jadi...nak sangat gi jumpa ex ni), aku Rabu akan datang ni, akan cuba update my blog....FROM MAURITIUS!!!

Yes, it's been CONFIRMED!

I will be in Mauritius from 29th November ke 4th December. Merasalah katanya semua da makan ati kata dapat gi take in the views of the heaven on earth gitu.

And disini I'd like to thank Mawi. Why Mawi? Nanti aku bagitau...yeap....it's going to be a holiday for sure. Not so much work, but some much needed time off.

More details on that later.

Cuma sedih sikit sebab nak dekat seminggu aku takkan dapat bersama sayang aku. And also tak dapat ler help out enough with preparations for Nikki and Zahid's performance of Caramu kang. Can get the bulk of it done ler as will be back four days before it goes on.

Hopefully that will be enough...

OK ler...malas nak tulis panjang agik...sebab tadi sebelum terpadam segalanya (tak penah insaf dan save walaupon da berkali kena), da naik malas nak repeat.

Posting soon...


Reactions:

0 comments: