Saturday, November 04, 2006

Heart-less

Today je ler sempat aku nak update blog....pening sebenarnya kalau utang banyak entry ni. Tak larat sebenarnya kalao too much to update sekaligus. Tapi like I've always said, my blog serves as my diary...so I like recording at least traces of what I did...down the line, reading what I been up to is fun...for myself.

Tatau lak kalao orang lain baca rasa nak montah kuar anak tekak kan? Can't help you on that ler...On Thursday night, aku lepak studio Akar Karya layan bebudak rehearsal.

Mula-mula time nak balik tu gayut ngan Faizal, then dia ajak lepak. Si Mawi lak grabbed the phone and gayut lak. Abih...dari gayut je, gi ler studio jenguk-jenguk.

Aku tak amik pic apa pun sebab malas.

Sempat snap one je nak sakitkan ati Faizal masa sedara dia call.

Merasalah muka tension kalao gayut. Jangan Ijal...gurau je...aku tetap berterima kasih ko bak balik kepok bagik aku. Walaupun tak nampak lagi...sebab takde masa nak amik dari ko.

Friday night nak gi join agik sebenarnya, sebab time camni ler, celah tuh ada masa nak catch up sebab memasing sibuk...but sebab baby aku balik kampung, serentak ngan Ted, aku pun gi jemput and all.

Nanti ada time catch up ler...no hal. But it was nice to spend time talking to Mawi too without disturbance dari bayang-bayang dalam beberapa orang yang biasa mengekori. Don't get me wrong...I'm not talking about management...I'm talking about people yang wujud pas dia da menang Akademi Fantasia.

Bila time cakap ngan dia camni...teringat time masa dia tersingkir, dan lepak sembang. Bukan Mawi aura....tapi Mawi...just Mawi.

Oh well...how things have changed kan. Thankfully...I think Mawi's finally come back home. What do I mean by that? Yang kenal tahulah... syukur...

Hari sebelumnya da jumpa dia kat press conference tuk konsert kat Kelantan. Info tuk tu korang baca paper ler usha sendiri ek. Blog ni bukan tuk issue press release.

Ni just two pics ler for sesapa nak ubat rindu kat Mawi.

Malas nak amik pic bebanyak so this is all for now ler ek.

Banyak lagik event kang nak amik amik pic.

Like later this month kat Mauritius ke...oops! Adalah...nanti aku cita ek.

Anyway masa event tuh, ramai gak hadir.

Ramai yang take part in the concerts kat Kelantan yang akan di asingkan for lelaki dan perempuan (matilah ada yang takde kategori tuh camna).

Sempat snappy some pics here and there. Hope you guys like it kalao nak mengubat rindu kat any of them below. There's Karen (lupa nak amik pic lak...Salima, Zila, Haziq, Hazama...and of course (drumrolll please)...Zahid.

Er...ke YB Zahid.

Ikut pose camnak jadik executive kaunselor MPK bina rumah tanpa kelulusan je...merasalah kena resign pastu tapi rumah tak dirobohkan!

I really have to rajinkan diri amik more pics tapi malas semacam sebenarnya...yerlah pikir nak upload nak tag kat sini dan sebagainya leh amik masa berejam nak settlekan.

Tu yang entry selalu lambat tuih.

Enjoy the pics yer kalao korang minat. Kalao tak minat, scroll down bawah sikit dan jangan carut, walaupon rasa kredit pahala da top up penuh time posa aritu. Matiah kena tahan setahun tak cukup airtime.


Anyway, yesterday aku letih banget ok. I was just in need of some serious sleep. Tired...but since it was Friday, it meant another assignment.

Kali ni kat Planet Hollywood, ada PC ngan Irwansyah dan Acha. Ala...pelakon Heart dua orang tuh.

Honestly, the song yang aku dulu suka sebelum radio mainkan, skang just gets on my nerves sebab played to death da, don't you think?

I mean, if you love a song and it's good, memang la tak bosan. But I think my patience for that song da worn out to the max. Tapi nak dengar di nyanyikan live lain...so harapan menggunung ler nak feeling on Friday evening ni.

Ternyaya aku akan dikecewakan.

My God! I know they're not really singers....but sumbang mahram punya singing. Now that's really MENYUMBANGKAN lagu.

Ok so they weren't all that bad. But they weren't all that good either. They sounded like third rate reality show singers on the first day of audition.

Tapi suka tengok si Acha. Dia comel sangat. Walaupun sora haus.

And she is so sweet. And I mean REALLY sweet.

And great fashion sense too. Matilah sempat aku mintak dia pose amik pic high heels dia pakai. You da bomb babe...

Don't know brand apa cause I suck at identifying anything that's not Blahnik or Choo. Vincci kot. Tapi empat inci I think.

Terus dia tinggi sikit.

Kalau korang tertanya ni je ke pics aku amik of her, no lah. But this is the most exclusive ler.

Yerlah...mana lagik ko nak tengok pic kasut artis Indo kan?

Matilah sebenarnya ada fetish heels (or actually looking for size 10s that fit)

Tapi kan...hah, ni aku nak offer dua lagik pics. Walaupun orang tau meka ni pasangan 'cinlok' (cinta lokasi) sebab meka ni a real deal couple kan...hah...apa kata tuko hero tuk next film.

Tanak Irwansyah...tak beremosi ler dia ni.

Lakonan dia kayu abih.

Bosi busuk suka ler...(paham sendiri, jangan tanya apa tuh)

So aku nak cadangkan hero baru tuk digandingngan ngan Acha.

Ni kira pic nak test shoot jer so kualiti keji sikit. Ngan pakai Nokia yang lens da calar sakan je.

Matilah aku kena jeling ngan Irwansyah nak manja ngan Acha tuk pic ni (merasalah ko ler aksi berlesi) I think he thought I may have wanted a pic with him, but of course I sure as hell didn't.

But I have to say both of them are pros in the way they conducted themselves walaupun mereka masih muda, ngan Acha 17 dan Irwansyah at 21.

Tu yang aku pelik kalao artis kita ni, sikit je attribute their lembabness (artis lembab panggil moisturizer jer kerana faktor kelembapan yang tinggi) to their unprofessional approach. Our artistes betul betul have a lot to learn from outsiders in terms of how to carry themselves.

Anyway, back pada search for a new hero ni.

Nak kanan punya pic punya gabungan ke ngan Irwansyah, atau nak kombinasi yang kiri ngan ehem...hero baru hensem (matilah wat filem Free Willy 4 katanya versi Malaysia - carut sendiri sebelum kena carut ngan orang)

Aku rasa pic aku ngan Acha lagik manja ok...leh wat lagu duet pasni bertajuk My Limpa, kesinambungan My Heart ngan muzik iringan sampled dari My Hump.

Keji...

Tadi meka ada showcase kat Planet Hollywood with about five songs, but don't expect any update on that, tapi kalao sesapa yang amik pic dan sebagainya nak share, bagitau je kat ruangan komen so we can all see ler your effort.

Arghh...can't believe it's Saturday evening da.

Rasa cam cepat sangat the weekend is zooming past. Tak larat ler nak gi opis nak jumpa yang tak selera nak jumpa. Aku nak amik cuti tapi tunggu ler. I don't want to run away. Aku nak stare fear in the face (and boy is she ugly - and I 'her' not my fears)

I will probably take leave soon...but tengok ler. Aku ada benda nak settlekan sana sini dulu. Jimat those annual leave days I have to put to good use.

Anyway, I look for those little things to keep me sane in the office. Like laughing at Halim's stockpile of Apollos.

Jangan tatau drawer dia ni simpan stok emergency tuk bulan posa.
Pecah lobang isi kandung aritu (matilah aku dia baca ni terus hamun aku)

Yerlah...emergency haper? Cam ler leh pengsan akibat posa ngan 'sihat'nya badan. And those, are NOT energy bars. They're just very unhealthy calorie laden snacks (pandai lak ngata padahal weight aku tak turun-turun)

But things like these keep me smiling in the office walaopon stress kekadang terok gila babik.

I use to be able to handle stress, tapi selepas hari tu doktor check blood pressure overdose, aku berjaga sikit to make sure aku tak go beyond my body's ability to function (lucah lak bunyinya).

Anyway...good things are coming. I know they are. I mean...I finally have someone in my life.

And I have someone who cares for me (not necessarily the same person - matilah statement $%^&* sangat), so I'm sure things will fall into place somehow, someway.
I've always been a firm believer in that. That a little love will take me through even the worst of days. And I still don't see any reason for me to believe otherwise.

Ok ler...nak off dulu. Here I promise to update my blog lebih kerap lagik buat kali kedua ratus enam puluh tujuh.

Take care guys....


Reactions:

0 comments: