Thursday, November 16, 2006

Can you cackle?

Apa tujuan aku nak letakkan pic angsa nih? Simply because of the fact that I found that amusing. Actually, I took this shot from inside the car, time sesat nak gi rumah Azwan Ali atas jemputan dia nak beraya kat rumah dia.

Biasalah...kalau da dok rumah Azwan, gosip mesti banyak...senang keja aku, kan? So about 3pm, jemput orang gila tuk temankan lepak (matilah dia akan tuduh aku kidnap dia sebenarnya).

Problem is, last Raya pun aku gi rumah dia, redah dalam 8 lebih malam dalam ujan, aku tak ingat sangat jalan. Time nak ke Ukays Perdana, we went into Pinggiran akibat navigational error dari Farihad punya instructions jalan. Matilah katanya rumah sana mewah mewah tapi tepi kubur Cina.

My Lord...horrornya. And I mean like right next to the graveyard. Aku kalao dok dekat-dekat camtuh memang tak kuar malam ler jawabnya.

Anyway depan one of these lavish houses, tengok-tengok this whole gaggle of geese (did I get that right? kalau tak harus kena carut ngan yang feeling cikgu Bahasa Inggeris)

Thought they kind of looked cute so snapped a shot for keeps.

Finally found the place. Had a good laugh over some personal stuff tengok gelagat orang. Oh my...some people will do anything nak berangan dan gila glamer (warga-warga tompang glam - bukan carut Azwan).

Tak kuasa...aku gi nak beraya, so ignore je. Not worth my time. Anyway, first person spotted was Farhan.

Lama tak nampak minah ni da, sempat ler sembang jap pas melantak.

Didn't have much to do sebab awal lagi ngan semua budget diva nak lewat petang atau malam baru nak menyemak...so was a little bored until a little spectacle masa Akma sekali sampai same time ngan Linda Rafar and someone special (terima kasih Linda for wedding invitation tuh ek).
Akma tengah melantak, aku pun layan gosip sat ngan Deja Moss kejap. Yerlah...sekali sekala jumpa, sembang je la.

Deja pon pala tune besh...so enjoy ler gila gila sikit sok sek pot pet and sebagainya.

Tengah makan tuh, Zahid lak sampai along with a friend.

Cis...kalau aku tau dia nak kuar awal-awal, aku leh planning dari nak sesat sesat sampai tanah perkuburan. Sia sia aja...

Pas gosip ngan Deja, Ifa Raziah pun singgah-singgah kat kami kat ruang tamu tuk contribute sikit pada aktiviti anyam ketupat yang erm...menghabiskan kredit talktime pahala (merasalah carut diri sendiri) Kak Ifa....tambah ensem ek laki ko...oops! Caras...jangan tak caras.

Dari makan hati, aku pun ke ruang makan layan si Akma dan Zahid. Kalau nak tau Akma dalam two weeks agik akan take part in a theatre production tau kat MPPJ. Nanti aku bagik more details ok. Dengan Anding sekali.

Tu yang dia bagitau. Kelas skang da lakon lakon teater si Akma.
Zahid angin dia baik (cukup tido ler...) and in the right frame of mind nak recording malam ni ngan Audi lagu untuk album baru dia yang akan datang.

Amik pic meka....Akma muka terkejut tuh sebab dia tak tahan nak hold a pose tuk handphone aku yang lama sangat nak save image.
Si Zahid lak sibuk ala cium handphone sebab sebenarnya dia tengah gayut, and then da end call kononnya nak pose tapi tak sempat.

Merasalah ala ala lapar sebab tak cukup makan konon kan nak telan Nokia tuh.

Anyway Akma balik...ada lagik yang datang. Erm...sapa ek, jap aku ingat balik.

Let's see Azza (formerly of Elite)...Rosnah Mat Aris da balik time tuh, Norlia Ghani pun.

Er...sapa lagik was there. Bette Banafe pun da ciao da. Erm...sapa ek.

Ooh...ok. Baru ingat. Time da pas pukul 6pm baru si trio of Umie Aida, Erra Fazira dan Hans Isaac sampai. Just in time too sebab meka langkah je masuk rumah, it started pouring.

Ujan rahmat? Dream on...merasalah carutan. Terima kasih pada Umie yang feeling nak posing ala Cleopatra overdose.

I actually like this shot a lot, sebab walaopon camera aku cam #$%^& tapi the picture still looks good, don't you think?

Very the cover cover shot.

Nanti aku postkan dalam myspace ko ek Umie gambar yang feeling overdose manja dan sexy yang sebenarnya cam nak terkentut pas menelan dua kilo belacan (does that make sense? - ampun Umie...I lap you!)

There wasn't much going on after that, so pikir-pikir, make a move jer la. Sebab the rain had slowed down by then (at about 7pm) and sebenarnya lapar and wanted to get some real food.

So sekali ngan Fiebie gerak ke Pandan Indah lepak tempat kak long before melantak kat Cheras later.

Abih dinner, masuk online jap nak update blog. Amik ko...da dok dekat sejam nak wat update punya pasal. By the way, aku pakai cardreader aku, ada flash card dari digicam aku yang lama yang attached. I found this pic inside.

It's a picture dari I think 2001 ke 2002 (most probably 2002 kot) ngan Melly masa kat Anugerah Industri Muzik dapat lepak ngan dia (first time jumpa dia). Time tuh dia kurus lagi.

Aku time tuh baru got rid of my red hair, and tukar blue, dia lak parade rambut merah katanya. Amik ko...next to each other we look like a police squad car gone wrong. Matilah carut diri sendiri.Aku nak carik balik ler koleksi pics aku through the years sebab da banyak kaler rambut aku changed. Let me see...it's easier kalao nak tanyakan kaler apa aku tak buat dari apa aku buat, sebab rasa satu pallette pelangi da penah hinggap kat pala aku ni.

Cuma aku rasa...pasnih aku kurang ler sikit bab kaler kaler rambut. Aku da potong pendek (like in the pic) tapi black with minimal left over red and blonde streaks. As for nak simpan balik rambut panjang pon da malas. Been there done that.

What am I going to do next? Get my next tattoo!!! Tu kena buat immediately tuh. Perhaps this weekend sebab da mai gila aku. Who knows....we'll see how things go...I prefer kalao nak wat, spur of the moment, sebab aku da pun ada design yang aku nak buat for my next tattoo project.

Eh ok lah...dok lama da ni nak update dan check email dan myspace pelbagai. Malam Jumaat...paham paham jer lah...eh..jangan pikir bukan-bukan. Erm...nak gi erm...jalan jalan ngan member saja melepak minom. Hartamas perhaps (merasa la heaven kalao port nak cuci mata dan sebagainya)

Be posting tomorrow again!


Reactions:

0 comments: