Thursday, November 09, 2006

Anugerah datang lagi...dengan...

Ah....hari ni....secara misterinya...lega bercampur sedih.

Sayang pada seseorang...dalam sesaat kemarahan, telah bertukar menjadi benci. Penyesalan tak terhingga, tapi realiti tetap memaksa apa yang perlu di lakukan to have have taken place.

So be it.

Called off plans for the night, and decided to be extra rajin nak abihkan extra work for no extra pay. Working mysteriously is good for you....even though it induces kemalasan at the mere mention, kan.

Apapun, seperti dijanjikan, this is the FULL list of lagu-lagu yang layan untuk peringkat separuh akhir Muzik Muzik 21. Banyak lagu dijangkakan...ada gak yang nak gelak je to see their inclusion. Setakat filler kot...(ala ala konsep album lak ada killer ada filler).

Tul tak ada yang aku ramalkan ada kat dalam senarai? Baca sendiri, telitikan ek...

Kategori Irama Malaysia Dan Etnik Kreatif
(akan dipertandingkan 24 Nov, Jumaat, 9.30pm-11pm)
Racau Sang Khalifah - Noraniza Idris & Karim/Ahmad Fedtri Yahya/Noraniza Idris & Liza Hanim
Nafas Cinta - Mohamad Nasir Mohamad (M.Nasir)/Rosli Khamis (Loloq)/Misha Omar
Maharaja - Radeen Sri/hairul Anuar Harun/Ramlah Ram
Celik Celik - Farish Ramli (Cat Farish)/Farish Ramli(Cat Farish)/Nas Adila
Hantaran Hati - Nik Nizam/Rosminah Teh/Bob & Aspalela Abdullah
Candak - Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah)/Lokman Ghani/Syura
Warkah Buat Laila - Ayob Ibrahim/Habsah Hassan/
Zahid
Zapin Bahari - Suhaimi Mohd Zain (Pak Ngah)/Mohd Kamarulzaman (Ce'Kem)/Natasha
Cinta Luhur - Yasin/Yasin/Saiful
Zapin Cinta SMS - Anuar Dahlan/Anuar Dahlan, Atie, Gee, Ahmad Azam & Azlee Senario/Senario & Adibah Noor

Kategori Balada
(akan dipertandingkan 1 Disember, Jumaat, 9.30pm-11pm)
Jatuh - Edry KRU/Edry KRU/Adam
Mungkir Bahagia - Norkamal Hazami Ahmad(Hazami)/Hazami & Ita/Hazami
Merawat Luka Terpendam - Mohd Azhar Abu Bakar (Azmeer)/Mohd Azhar Abu Bakar (Azmeer)/Liza Hanim
Iris - Edrie Hasim/Edrie Hashim/Awie
Terlalu Istimewa - Azlan Abu Hassan/Adibah Noor/Adibah Noor
Bersamamu - Affendy/Affendy/Siti Sarah Raisuddin
Suralaya Dalam D Major - Edrie Hashim/Rosli Khami (Loloq)/Amy Search
Kian - Fauzi Marzuki/Lukhman S./Mawi
Ku Seru - Mohd Faizal Maas(Ajai)/Habsah Hassan & Shuhaimi Baba/Misha Omar
Secebis Harapan - Zulkifli Mahat/Noor/Nora

Kategori Pop Rock
(Akan dipertandingkan 8 Disember, Jumaat, 9.30pm-11pm)
Lagu Jiwa Lagu Cinta - Mohd Nasir Mohamad (M.Nasir)/Rosli Khamis (Loloq)/Mawi & M. Nasir
Juwita Citra Terindah - Mohd Nasir Mohamad (M.Nasir)/Mohd Nasir Mohamad (M.Nasir)/M.Nasir
Lemas - Cat, Sein, Zain & Uno/Cat, Sein, Zain & Uno/RuffEdge
Diari Seorang Lelaki - Raizan Zainal Abidin (Neves)/Raizan Zainal Abidin (Neves)/Pretty Ugly
Da'Bomb - Cat, Azan Addin, Amer Munawer, Zain & Uno/Cat, Azan Addin, Amer Munawer & Zain/RuffEdge
Bukakanlah Pintu - Azlan Abu Hassan/Isha Ahmad(Ucu)/Amy Mastura
Tak Tercapai Akalmu - Aidit Alfian/Ad Samad/Elyana
Caramu - Audi Mok/Nur Fatima/
Nikki & Zahid
Serasi Bersama - Mohd Faizal Maas (Ajai)/Rosli Khamis (Loloq)/Nurul & Ajai
Menari Denganku - Raizan Zainal Abidin (Neves)/Raizan Zainal Abidin (Neves)/Siti Sarah Raisuddin &
Zahid

Semifinal semua will take place at Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral.
Aku da susun semua lagu yang layak dipertandingkan mengikut turutan mengikuti seperti the order of performance for the night.

So korang debat-debat ler apa korang rasa sesuai tuk layak Anugerah Juara Lagu tahun ni.

Aku lewat sikti baru wat prediction. Malas awal awal ni dah wat da....anyway, ramai gak yang hadir tadi.

Kira hampir semua penulis lagu dan penulis lirik hadir. Artis aku rasa semua ada, kecuali Zahid. Ada urusan ler tuh.

Takper...Nikki ada tuk wakilkan pada semua peminat meka berdua, ucapkan berjutaan tima kasih sebab undi tuk lagu Caramu sampai juara empat minggu berturut-turut selepas sahaja dicalonkan.

Amik ko...tu namanya fan power...

Anyway...jangan lupa, for Anugerah Bintang Popular, keep those votes coming in too ok, guys!

Ok ler...malas nak tulis panjang panjang malam ni. Nak keluar makan ngan kengkawan supaya tak peningkan diri sendiri malam ni.

I need some time off to myself.

Pastu balik nak watch some TV, most probably some idiotic sitcom nak hiburkan diri before aku check infor a night's amount of winks.

I am seriously tired out.

Minggu ni aku rasa antara the most work ever, plus atas tuh, the most stress I've had in a long time.

Is it all worth it?

I don't know...I guess I'll find out tomorrow. I'm just hoping dia takkan buat kesilapan seperti aku lakukan ketika aku umur dia.

Last thing...pada keta p*****k yang main cilok cilok aku kat Jalan Bukit Bintang time aku nak ke Berjaya Times Square, gi mampos ler ko. Dahler cam p****t gayut kat handphone, pastu nak tak puas ati main cilok depan orang cam orang gila.

In the end da masuk lane orang beriya-iya, turn out and headed to Jalan Tun Razak.

Gila ke haper...lain kali bak keta, kalau jenis attention deficit disorder, jangan gayut tau sial...membahayakan orang lain aja bangsa g*****g camni. And tuk tatapan semua, if you're rich, and have a car to spare, ram into this m****r f****r for me and I'll be indebted to you for life.

Cheers...

PS - Aku tak pakai handphone masa mandu unlike dia. My car was stationary tunggu dia jalan time tuh (tetap maintain muka innocent).

Reactions:

0 comments: