Thursday, October 19, 2006

Tut-ti fruitti!

Terasa rajin sangat lak nak online ni entah kenapa.


Actually baru bangun tidur, Kalau tadi ingat nak kuar balik shopping... takder maknanya. Dok guling guling kat katil depan TV, last last KO!

Dok tengok Star Movies, last last TV yang tengok aku katanya. Matilah feeling paranormal pelbagai kalao da overdose nak shopping sampai tak sedar batasan fizikal kaki nak patah tuh!

Anyway, got up feeling hungry as hell.

Akibat shopping...makan pun leh lupa.

I had a very early...and very small breakfast kat hotel sebab nak elak dari jadik ular sawa (matilah sebab takut stomach upset nak cari tempat nak melabur - kat Siam kan tempat toilet paper jer...mana aku biasa).

So freshened up and crossed the road over to the McDonalds. Sebelum tuh singgah ATM, nak standby cash sebab aku tinggal about BT4,000. Takut esok final lap shpping tak cukup lak...especially sebab nak kuar malam ni.

Terkejut beruk sebab duit aku cam banyak.je.Mana taknya...everything extra digit. So ribu pun berpuluh ribu. Berpuluh ribu jadik beratus ribu.

Tapi that wasn't it. There was something wrong. Aku siap dua tiga kali ulang alik ke ATM nak double check the figure.

Last-last I came to the only conclusion I could make. Nak confirm kan, call ler Meor, editor aku. Yes!!! Memang betul...wooohooo!!! Gaji sebulan da masuk!

Merasalah katanya, by next month ada lagik the remainder of my two month contractual bonus.

Matilah mengharap ex gratia tahun nih leh?

Well..I think I deserved it. Cam iklan lak..."because you're worth it..."

Made my way back to the hotel selepas beli McValue meal yang memang value sebab pas tukar harga murah singgir dua. Bakhil tul bab tuh nak kira.

Merasalah singgah amik pic McDonalds yang takde dagu (motif kat Bangkok tak reti nak wat dagu?Matilah ada yang terasa...)

Tapi yang penting siap greeting ala ala Sawadee tuh yang mahal. Yang lagik mahal tourist dari seberang sempadan sibuk amik pic patung bangap ni sambil security jeling kat aku seolah cam aku ni terrorist nak planning bom kan patung tuh.

Go figure.

Sampai balik hotel terus masuk business centre yang menyediakan khidmat online yang paling murah in this area yang memang takde internet cafe.

RM1 seminit...matilah katanya harga keparat....paling mahal dulu zaman Internet baru intro kat Mesia, zaman cyber cafe kat bangsar mid 90s pun baru RM18 sejam.

Ni haram aku semalam dah kena RM90 sebab update blog dan layan chat.

But ok jer...kalau leh layan bosan aku dan gantikan aktiviti yang kurang sihat.

Bangkok ni very the temptation banyak...but I think I'd spend more time thinking about a lot of things yang kusutkan aku back home.

Seperti Rahsia. Semalam tiba-toba dapat mesej dari dia. Entah haper gilanya tiba tiba nak SMS tanya sihat, mintak jaga diri etc. F**k off ler...aku bosan da. I am really sick and tired of your games, melayan tarik tali.

Sometimes you call, other times you don;t even pick up my call. Sometimes you message me out of the blue, though going by the way you are, I'd expect you not to even reply mine.

Whatever...I'm moving on.

But those things occupy my mind here. At least benda memeningkan bab tuh, aku kat sini leh handle. After all, I'm in Bangkok, got a nice hotel in a nice area, am loaded, and can shop til I drop.

Nama je keja...but honestly...this is my break.

By the way, saja amik pic Holiday Inn dari luar. Jarang tengok Holiday inn yang grand camni.

Until tomorrow.

Malam ni akan kuar ke Silom (read : Patpong!) usha shopping one more round, about 11pm.

Nothing more...jangan nak ngada. No clubbing or go go shows for me. Actually...I think aku penah sekali je dulu second time mai Bangkok gi tengok go go show.

I felt like sleeping...yeap...watching sexy scene bores me. I'd rather be doing it. Oops!

Nak balik awal ke hotel tidur, sebab esok 12 ada interview with Ronan Keating. Yeap.... 1 on 1 lagik.

Matilah bosan katanya....

Reactions:

0 comments: