Wednesday, October 18, 2006

Rojak punya entry

This is my pre-leaving for Bangkok entry.

Yeap...by the time most of you read this, I would most probably be in the land of plenty (of sex).
Er...did I just insult a whole nation which just went through military rule. Ampun!!!!

Well, I said aku akan gi tengok Jay Z and Rihanna live in concert kan... so today is the day I leave our haze ridden country....and go to haze ridden Bangkok.

Matilah gi jauh jauh hirup udara yang sama gak azabnya.

Anyway aku nak gak catch up entry entry yang tertangguh akibat blogdrive yang bodoh, bangang, cam sial...dan memang p*****k!

Aku nak sompah dalam bahasa kebangsaan sebab tak paham ler omputeh tuh semua bila singgah sini.

Sebab walaupun blogdrive tengah upgrade dan sebagainya sistem meka, janji seminggu nak problem, tapi dah berminggu minggu.

Tu yang ada kali korang singgah sini, tuh ada...ni takde...ni ada...tuh takde.

Kekadang aku da publish entry pun tak nampak sendiri.

Tunggu empat hari baru muncul. Cam p****t!!! Pastuh kat help forum, users yang bising la kkena hamun sebab konon tak sabar. Mak aih...dok senang bayar tuk subscribe nak carut kita lak. Blogdrive memang bangang...

Anyway, aku dok dua minggu lagi tengok ada masalah ke tak. Kalau berterusan, I really need to move to another provider. I mean...the best thing is in the help forum, some smart asses can bitch about people who complain.

Eh gi mampos ler ko...the problem is, when I pay for a service, I expect the service. Is that too much to ask? Bukan aku sorang je blogger yang kena...sesapa yang complain siap kena marah.

Mati laaa kooo katanya.

Wat panas je pikirkan.

So anyway...mai teruskan posting bayar utang!
Ingat tak that day I said I was going to collect my passport pas renewed?

Kan aku ada bising pasal tuh ni...pasal tu kata complaints punya borang takde kat customer corner. Jangan tatau...two days after that, aku usha Immigration sebab nak amik passport aku...hah!

Dah bersih da kotak tuh. Sampah...plastik dalam tuh da takde, and dah siap stack kan complaints form bebanyak!

Matila...aku nak amik pic, abang security yang aku carut tuh jeling aku semacam. Nak gelak lak aku terbayang dia baca blog aku (perasan tol).

Yang aku leh amik pic kotak aduan dia....hah...dah ada pun orang complain.

Amik ko!

Seterusnya, nak kongsi dua pic yang aku amik at different times. Satu masa ari tuh aku on the way nak buka posa sangkut kat jam kat Jalan Sungai Besi.

Lalu hotel ni...matilah katanya nama tempat tuh Stay Inn! Sesuai sangat dalam time jerebu ni. But judging from the exterior oif the place, aku rasa aku malu lak nak dok dalam tempat camtuh. Who stays there lah?Banyak lagik hotel yang lebih elok dan murah....and in the right location at that too.

Gambar kedua masa aku driving ke kerja siang tadi.

Dalam nak kuar bandar Klang, ada lori binatang sial ni, cilok aku sampai nak terlanggar. Ok so maybe it was my fault sebab leh berbalas SMS tak perasan lori hantu nih bak laju laju lak sampai cam F1 katanya.

Tapi yang aku tak tahan tuh, dah ler bak laju pick up kicik tuh, siap barang penuh, tak di ikat ke haper...tuh ada pekerja dia precariously perched on the edge of the vehicle camtuh je.

Matilah ko....literally...kalau ko emergency break. Matilah social ill baru katanya nak gantikan rempit. Kali ni versi dok belakang lori tanpa support apa apa.

So after that circus act...random pics entery berterusan. Kali ni lak masa aku kat RTM hari tu... ala...time live Fenomena Seni. Aku no komen pasal that show....but according pada menteri kata tak nak benda benda trashy sensationalism. Talk about irony. Tapi lepak pun sebab time tuh, mentor aku ada on the show, si Alam. Tengok dia sambil gelak ler....dia pon molot laser tapi educated ler.

Studio sebelah lak, si Bob dan Faizal ada wat rakaman Raya, sementara kat auditorium Perdana, Zahid lak ada ngan Mawi tak silap aku.

Lepak seronok gak sebab banyak cita nak catch up. Along Maestro ada... dan aku ditemani si Juan.

Tapi yang besh nya....dalam time lepak lepak, aku kena tarik oleh Faizal masuk studio 1, aku perasan benda ni kat dinding, which answered misteri kenapa RTM cam boring semacam je.

Check this notice out yang di tampal diluar SETIAP studio!

Aku paham ler the rationale behind it tapi seriously kan, corporatised or not, meka so the very the government run sampai they're not allowed to even have the slighest ounce of fun.

Matila katanya, notice ni mengatakan setiap news presenter ataupun pengacara rancangan terbitan RTM, kena BERAMBUT HITAM!

Puas gak sebab aku muncul kat RTM/Astro tuk Mawi...Ina time tuh rambut aku ada blonde dan merah...lum agik moka tindik penoh.

Matilah pasni kena ban terus muka aku.

Merasalah ada proof katanya....amik pic terus. Ada yang confuse je kenapa aku amik pic benda yang tempek kat notice board. Now they know....

Anyway, this whole week aku malas nak gi buka posa memana sangat...function banyak lak tak attend.

Hari ni ingat nak melepak je, tapi sampai opis je, si Mawi da dok hias kat sana ngan Freddie, Aman...Nassier pun ada sekali ngan Baha.

Rupanya Mawi wat kunjungan hormat ke Balai Berita.

Semua wartawan hiburan dia lawat, dari Nw Straits Times, Berita Harian, Harian Metro dan The Malay Mail.

Sejuk ati sikit tengok usaha dak botak ni...kerana meka ni sesat nak go through the maze, aku jadik tour guide ler jap.

Malas snappy pics banyak, so this will do lah ek.

Tapi one thing for sure, aku terharu sebab Mawi siap bagi card dan kuih Raya kat aku....merasalah la ko botak gelak moka aku yang terkejut.

Tapi best gak tengok kad Raya dia...antara kengkawan aku dapat, sekali aku, tengok ada empat design berlainan. Tatau lak kalau ada lebih...produced by Mawi World.

Mmmm...teringat Raya pertama time Mawi kuar, anggota masa tuh gigih menjual penuh semangat kat Alamanda Putrajaya. Some things will be memories treasured by some friends. Moving on after that Hallmark moment....

Petang tadi, Ning, Nikkidan Yanie ada host kan buka puasa kat Linda Onn punya My Mom's Chicken Rice.

Thanks to Linda and family ler for playing host for that simple and very the sederhana event yang bersesuaian ngan tema.

Ramai kengkawan yang hadir. Syazwan and Fendi perlu ke aku sebut korang? Rudy, Juan, abang Badrul, Diddy, Schoni.

Banyak aku nak update pasai benda tuh, tapi memandangkan ramai lagik gigih updatekan blog ngan info event tuh, korang browse je la official photographer, official correspondent, official publicist punya blogs.

All I can larat to share is this...

The most popular drink malam semalam!!!

Aku sendiri tak kuasa nak try...it's some weird juice, tapi yang pentingnya asam boi tiga biji floating floating tuh apa hal.

Amik ko....pic aku snap ni Nikki punya yang dia siap puji puji kata best gila.

Aku ingatd ia sorang je minom air pelik nih...rupanya si Ning minom sampai tiga serving tuh!

Three times three asam boi each, sembilan biji! Ting tong jadiknya mabuk asam boi!

Kalau korang nak try, I don't really know what it's called, tapi kat Linda Onn's My Mom Chicken Rice tuh ko mintak je air yang asam boi tiga bijik yang diminati Ning Baizura tuh.

Merasa pasnih si Vernon dok demand royalty endorsement artis dia sat agik dari Linda.
Aku malas sangat nak lama-lama sebab ni pun dah lebih sejam nak update. Nanti aku rajin kan diri kat Bangkok updatekan blog ok.

Yang penting pics Rihana dan Ronan Keating live in person ok.

Kalau ada rezeki dapat Jay Z interview last minute, aku usahakan gak.

Wish me a safe trip...and take care guys.

Reactions:

0 comments: