Friday, October 27, 2006

Paddle pop...WOW! Paddle Pop...YEAH!!! Hebat lazat...mmm!

Hooray! Ari ni last day of the week. Malas sebenarnya nak keja time festive nih. But then again...sebab da lama tak betul-betul cuti, rasanya selagi tak long break tuh, selagi tuh ler sebenarnya keletihan banget mau berterusan nak kerja.

Matilah live on fresh air and sunshine...

Actually while semua orang beraya, aku tak dapat rasa festive air langsung. Bukan apa tapi somehow, things just don't seem...well...semeriah cam Raya-Raya lepas.

The only fun I had was shopping malam Rayakat kawasan Jalan Tuanku Abdul Rahman and Masjid India ngan Fiebie, Gina and Ken.

Bukan shopping apa pun...it just doesn't work.

A million people out on the streets doing last minute shopping doesn't exactly present itself as paradise for a psychotic claustrophobic like me.

Hah...kenapa aa...tahun ni Raya cam orang tak berambus dari KL ngapa aa???

Jalan kalau dulu kosong, leh baring tengah jalan, dua jam baru kena langgar ngan basikal, ni kira walaupun takder ler banyak keta, but still..... cam tak ramai jer balik kampung.

Anyway...malam shopping kat Jalan Tuanku Abdul Rahman, I spotted this monstrosity. Amik ko baju kurung tuk singa Paddle pop beraya. Matilah colours of Rangoli meets Vaanavil. Ni baju Deepa-Raya ke???

Let's get this clear...this is NOT a piece off the wardrobe epartment of Astro, as horrendous as it looks.

Tapi walaupun kelakar nak mampos... siap Ken racun aku nak amik pic (salahkan orang lain padahal camera dah on standby mode), this was even funnier.

Esoknya, si Fiebie mesej awai pagik, apparently dia turun kat kubur nak ziarah and all, nampak makcik ke kakak sorang nih pakai the same exact baju. Apa lagik, si gila tuh pon dok gelak sorang-sorang. Aku gelak nak pecah perot awal pagi dapat SMS tuh, walaupon mata masih melekat tahi mata....

Anyway...that night before, we tried to grab a bite at 3am, terpaksa gi Pelita kat Jalan Ampang.

Matilah katanya, dahler kedai Melayu semua tup, mamak pon tutup?

Camler pekerja meka nih Muslim. Matilah tutup sebab Deepavali sebenarnya...

Anyway, since it was freezing, had to take a leak, so headed for the loo. Strangely enough, while we could make out where the Gents was, we couldn't figure out the sign for the Ladies.

Staring at it berapa lama, si Ken last last dapat tangkap lak....

"Tengok part ada kaler tuh...tuh rambut dia!"

Oooh...macam tengok one of those 'magic eye' paintings (I could never see anything from those).

Anyways, tried to think of something to do, but couldn't come up with anything, so we headed back. And that's basically how I spent the next few days of Raya.

But it was nice cause a lot of friends text and called up to wish me, even though masing-masing tau aku tak celebrate (especially since by hari kedua dah kena keja...keji).

Yang paling besh, kak Anita Sarawak...siap call dua kali (first time masa tuh aku tido mati). Second baru sempat....tapi sebab aku mamai aku iyakan...tanpa ingat apa dia cakap sangat.

Matilah aku...ampun kak Nita.

Zahid balik kampung, Marsha ada ler SMS sekali sebab dia pun...(sibuk nak beraya lak dia - matilah aku)....tapi dalam best tuh...ada gak orang ingat aku dalam balik kampung. Yanie pun mesej nak wish from Sabah....terharu...thanks to everyone who remembered me in the midst of celebrations.

Faizal ada ajak balik Terengganu nak bak jalan-jalan, tapi sebab keja, plus tak larat nak bayangkan mesti dia diserbu (yerlah...dia pun kata lebih 4,000 beraya rumah dia masa calling smalam time dia on the way balik KL sebelum berlepas ke Perlis wat empat hari).

Tapi tima kasih ek Faizal sebab ingatkan aku...nak beli aku kepok....entah bila la sempat passing kat aku. Sorry bebanyak ler tak dapat Raya kat Ganu ek...

Back to Pelita...for the last time, I'm going to say this...mamak food in Malaysia sucks and is getting more suckier. Dahler tambah mahal...tambah recycle kalau tak laku...and tambah kerek pekerja dia semua. Matilah hantar balik ke Tamil Nadu.

Lain laa Fiebie dan Gina yang entah camna kena bil RM12 lebih je walaupun dua orang makan minom banyak siap ngan ayam segala. Matilah Tamil Nadu ajar mengira kureng sikit.

Tapi dalam kami semua makan, si Ken lak minum susu je. Merasalah on diet, jaga badan, besar dan sihat, minum susu (ampun Ken....gurau je...jangan marah!!!)

So that's what my last week has been. Mostly been spending a lot of time watching DVDs (promosi portable baru biasalah).

I'm glad about one thing though. This Raya, I had two special people to occupy my thoughts. Rahsia for one...and someone else new in my life.

And between both of them, that special someone has emerged.

Well...almost. We're going at it for a while to see how things work. I know relationships and all should be a 'go with the flow' thing, but I just don't want to get hurt again, so I'm treading really carefully this time around.

I mean...I'm 30...doesn't mean I won't get burnt again...but I just want to minimise the hurt.

We'll see how things go....

Eh...dah kul 6 petang dah ni. Yeah! Work's over for the week!

Take care ok guys...and selamat beraya the remainder of the weekend, dan kalau nak balik KL, drive safe. Pada yang tersayang tuh, jalan elok elok balik kampung tuh....I'm missing you already.


Reactions:

0 comments: