Thursday, September 14, 2006

The number 4 is good today

Have you ever wondered why you feel better after you cry?


Here's a stupid theory I have ler.

You know when you hurt... and you hold back the tears and it hursta all the more? I think it's the chemical composition in our tears. After all kalau it tastes salty when it comes out, imagine how it feels inside us. Kan?

Silly... but a little bit of non-sense to make sense of things.

Yeap... it's THAT time... and what better thing nak layan then to catch a soppy heart breaking tear-jerking movie.

Earlier gi tengok filem Heart together with the whole group of abang Badrul, Fiebie, Radz, Wanie, Gina kat Bukit Rajah di Klang sebab that was nearest place to catch it.

Tengah off ni... lega pala sikit nak wat benda nak beriadah ni kan....

So we assembled for dinner.

On the way to meet them, got some positive news from Zaibo yang mintak tolong for a job tomorrow night. PR light light dapat RM400 for just two hours to entertain delegates from Disney Channel yang conference kat KL ni. Ok ler tuh... duit masyuk tuh yang penting kan?

Met up with the gang for dinner, sans Radz, who we met later. Merasalah kami makan kat tempat sama yang ada sign WASHING MACHING tuh... tapi benda tuh da remove. Matilah rupanya tokei kedai pun pembaca blog katanya terus malu remove benda tuh.

Sampai kat TGV pusing sat sebelum jumpa Radz... problem lak surface. dia beli lima tiket je akibat Fiebie the keji kata lima... obviously sebab not counting Radz kan. Aku PR sikit-sikit dapat one more tiket... seb baik. Binatang punya TGV... flash SOLD OUT tapi rupanya ada ler lima enam tiket still available.

Masuk panggung lak... terus start. Yeay!!! Takyah layan iklan-iklan memeningkan.
Problem lak lagi... lampu tak padam-padam.

Aku kuar nak complain je... terus pekerja dia cakap, "dah bang... orang da mausk nak settle kan."

Binatang ko... aku tunggu first ten minutes tak padam padam pon lampu. By the way... soalan cepumas. I don't know samaada kat Bukit Rajah punya TGV or everywhere... tapi aku dok Row H...pusing-pusing tak jumpa. Bebudak semua dok Row J which means two rows behind me. Tapi selang one row lak is G. Rupanya takde row I. Camna tuh?

Whatever... carried on with the movie. A little cliche. Like abang Badrul said (keji tengok kali kedua sebab semalam dia da tengok dulu, siap amik nota lines from the movie), the movie is a little cliched, tapi kalao ko love teary movies... this is it lah.

Aku takder ler feel sangat. Just a couple of scenes involving Nirina Zubir yang membawa watak Rachel.

Camna laaa aku nak feel. Bebudak lain pun geram... mana taknya. Movie baru pick up nak start emo jer, Gina dapat panggilan. Dia lak jenis tak cover line. Phone dah ler tak silent. Tunggu lama-lama, dia leh perhatikan screen tengok sapa call, then only jawab. Dahler dengan kuar, "HELLO?" lak.... mak aii.... agak-agak ler. Ayak...
Abang Badrul lak complain pasal dia dah ler tak follow movie, minum Coke ala ala pakai megaphone SLURPP!!! sekuat alam. Makan popcorn pom toleh kiri kanan pose tengok orang nangih.

Seb baik aku dok row bawah... matilah keji tol pentingkan diri sendiri!

Aku tertidur celah movie tuh sebab lengthy sangat. But I think it was only for only a short while je cause I didn't seem to miss anything.

Won't give anything away, but I think I've seen a similar storyline before... so it was rather predictable. But at the end, ada ler leleh light light airmata sikit.

Trust me... if you're the type who loves to feel like you're the victim... you'll love Nirina Zubir in this. Adik adik especially akan emo ler feeling sanggup korban segakanya untuk lelaki (matilah the story of Fiebie's life!)

Decent ler... is it worth a watch? Yes. Would I watch it again? No! Especially kalao Gina ikut... (matilah Gina tengah baca ni sambil aku type sambil gelak sinis)

Nothing much to say for today.

But I remembered something I forgot to share.

Last week, Akademi Industri Muzik adakan forum tuk members Akademi. Aku dapat panggilan dari Man Bangla dari Maestro. Sampai je Hotel Vistana, nampak semua ada kat sana... dia and sifu, abang M. Nasir... Farihin...abang Ali Bakar...we were later joined by Loloq.

Merasalah puak antagonist. Banyak isu keluar dan diperbincangkan. Panas gak ler. Daripada syarat kelayakan lapan lagu atau 40 minit untuk layak sebagai album penuh... kemasukan artis asing... etc.

Walaupun kekadang panas, dan sampai naik baran sikit, the proceedings for the evening were kinda ok I guess. Much will be brought before the Akademi meeting later to be discussed. At least that's some sign of positivity.

Sedihnya, aku rasa dalam 40 orang je hadir forum tuh tuk ketengahkan masaalah industri muzik. Tu laa orang industri kita... kecoh-kecoh tapi time meeting semua malas. Lum agik pengkritik bebas syok sendiri yang tatau apa apa pasal benda ni sebab pandai komen melepas tanpa tau apa apa tapi nak jadik member of the Akademi pun tak.

But the best thing has to be this.

Pada mereka yang follow tulisan aku, samaada dalam ruangan aku in the paper, or in my blog. you would know sebab komen-komen pedas aku, buat kali pertama nya dalam sejarah, ada ahli media kena ban. Not only my publication, tapi aku kena ban secara peribadi, making it the first AIM sejak 1996 aku tak hadir.

Baca balik my previous entry time tuh... you'd know how I felt at that time.

But the thing aku happy nak share is that isu tu di bangkitkan.

And kata putusnya pas aku bentangkan fakta kes isu aku...with Mr Manager sebagai saksi sebab hadir gak kat meeting tuh... Sandy Monteiro, chairman of RIM atau Recording Industry of Malaysia minta maap bagik pihak badan tuh as well as the Akademi diatas kesilapan dan keterlanjuran mereka.

That means, I just got an apology, bukan sekali tapi tiga kali dari industri muzik Malaysia.
It's not the apology so much that makes me happy... but the fact that dalam time camni mana industri kami memerlukan kerjasama tuk masa depan industri ni yang main tenat, everyone is willing to pull together to work for the betterment of the music industry.

So my war with them is over. The hatchet is buried and it's time to rebuild the industry. Aku hari tuh nak cita tapi tak sempat... ni dalam browse balik entries lepas baru perasan aku tak kongsikan berita tuh.

Anyone caught Rockstar : Supernova?

I love Toby's original in Throw It Away (bab oh-oh...oh-oh-oh-oh!!!) but I still standby Dilana as my favourite and Lukas (Fix You was so emo I loved it! Headspin, his original was decent too) as my second choice.Dilana especially lah... she rocks and fits Supernova to a T.

Roxanne was so in the Dilana trademark even though mula-mula house band cam tak suka. Supersoul was ok... but I think she simply deserves to win because she rocks wilder than the boys. Can't wait for the results show...

I voted puas-puas... for Dilana... but I don't know whether it'll make a difference.

Since it's Wednesday of course TV selain daripada tune into Rockstar : Supernova, Ejen 016 pun jadik tumpuan with tonight's cameo Waheeda.

Aku posting pasal cameo ni tapi again blogdrive wat hal. Keji!

The most important thing is I'm starting to wonder, apart from the flashy Lotus Elise used in Ejen 016... where can I get that ejen pun jumpsuit yang black with the yellow stripe.

Very the Bruce Lee reverse (yang yellow with black). Snazzy... tapi kalao aku pakai harus ler kena gelaran keledek kentang (keji diri sendiri sebelom orang lain keji aku sebab tak sedar diri)

Sad the series is coming to a close soon... wonder ada tak kemungkinan meka extend it another season.
Merasalah nak tengok cameo lebih. I think that's what spices up the show compared to a lot of local TV series yang on sekarang.

Away from TV. plan esok kena gi Astro sebab tak sempat ari ni with a snap meeting petang tadi. That's RM500 (I think) coming my way. Hopefully tomorrow's thing with Zaibo goes well and that's another RM400. Hah... lebih dari cukup upgrade sound system lagik power with my LCD screen (berangan...)

Tak sentap sangat kalau stuck in the jam kat celah bandar as always. Nak cuci mata pun somehow my car always stops at the wrong kind of people to view... you know the sort that you wished your car was actually speeding so you didn't have to see their faces.

Tomorrow night - ad adestinati Cuti-Cuti Malaysia. But no idea where lagik sebab antara utara (kalau abang Bad serious) or ke selatan sikit sendirian nak enjoy the remainder of my leave.

Much to do tomorrow actually, tapi feleing lazy as always I do on leave.

Sorry ler sapa tunggu more pics of Anugerah ERA. Tak sempat aku nak korek card reader aku entah kat celah mana. Nanti aku upload secepat mungkin ek.\

Yeay!!! Caramu NUMBER ONE again!!! Empat minggu berturut-turut dok nombor satu sejak tercalon! Keep it up guys! Keep voting it by clicking HERE!

Ok ler... sambung carutan esok... ngantuk

PS - Part of this entry was done earlier tapi no thanks to blogdrive, kena posting lambat! Keji!

PS II - Macamana diri RAHSIA sekarang?

PS III - Pada sesiapa yang nak keep track of all my favourites, yang juga artis-artis kegemaran korang, add me on myspace by CLICKING HERE! And then browse my contacts list ler ek.

Reactions:

0 comments: