Friday, September 29, 2006

Light up my life!

Two days tak posting entry baru. So much for azam nak posting everyday for this week. Damn... sibuk... (alasan biasa)...malas (alasan lagik terbiasa), sekali campur ngan takde sangat benda nak posting, tu yang slow sikit sehari dua.

But wait a minute! Nak kata takde benda nak posting, tipulak kan?

Ada sebenarnya... so I guess we have to revert to the other two excuses ler.

Let me see... apa aku buat ek?

Well, Wednesday takder ler apa sangat aku buat. Aku cuma last minute gi Maestro sat nak wat benda sikit. Ada ler... patutnya singgah sat jer pastuh berbuka, tapi sebab ada yang sampai awal (perli tuh), aku pun da stuck on the PC, terus bukalah kat mamak kat bawah jer alamatnya.Tengah makan tuh, one of the things I hate most when at a mamak!

Which is?

Idiots talking about football cam ler meka tahu sangat!

"I tell you aa macha... he cannot play lah...my grandmother can run circles around him!"

"No lah, I tell you it's all psychological lah. The English they have their whole careers to have their best season! Foreign signings have only a shelf life of three seasons!"

What the... opah korang ler.

Aku nak makan pon korang cakap cam nak beli Manchester United lak.

Poser gila!

Dahler kuat nak mampos cam pakai PA sekolah time Hari Sukan!

Yang besh nyer, yang cakap semua examplary posers, pakai baju Manchester United nih (walaupun jersi ciplak!)

Aku jeling atas bawah, tengok-tengok, semakin kuat lak cakap.

Sorang tuh, yang paling banyak mulot dan walaupon badan besau, sora kicik ala Minnie Mouse) pakai baju lengan pendek... uwaaa. macho konon.

Tattoo siot belah kanan lengan dia.

It would have been OK I guess, kalau a) kerak kat leher tuh tak tebal gila! b) tattoo bukan yang burok dan tak lengkap stok buat sendiri (aku punya lagik cantik tapi tak tayang pon!) and c)dia pakai terompah!

As in clogs... terompah kan?

Takde selipar jepun ker haper ke?

Sedih!

Cam Ah So mana baru balik pasar lak!

Take a close look at the pic.

Aku so annoyed, I had to snap a pic of the idiot, making it therapeutic to run scenes of homicide without any actual harm inflicted as I got all pissed off.

Jangan tatau, mamat pastuh feeling macho tengah pose, leh kind of jiggle his cellulite thighs sambil terimpah dia "kluk* *kluk* *kluk* *kluk* *kluk*... sodih!

So contributing more to the decibel level, aku punya blood shoot upstairs.

Yes, it seems trivial for some, but things irritate me... small things, like ugly freaks (I'm a cute freak - matilah carut diri sendiri!) making a din in a public place while trying to grab attention by being a footie poser is one of it.

Some people just exist to be irritating.

I know some assholes like that. Those are the type that... yes, you guess it, let's all say it together now, "have no communication skills or social life, and wank off in front of the PC every night in front of their webcam while making everyone believe they're saving the whales or something with their blog".

Ooops.... didn't mean anyone specific.

I guess generally we all know DORKS like that.

Anyway the bunch of idiots buggered off shortly after we (we were joined by abang Eidil Maestro) wanted to make a move.

Thankfully... because apart from the noise and visual pollution, we caught a whiff of a rather unpleasant odour emanating from their direction.

Aiyak... all that AND BO?

You've got to be kidding??!!!

Some people just have it real bad... and they don't even know it!

Now that just proves my motto for idiots is so true.

Ignorance is bliss.

What they don't know won't hurt them.

They just revel in their pathetic conditions without realising what an irritance they are to the rest of the world.

Kind of like cockroaches I suppose...and mama Rossa (kalau tatau bab cita nih ko kena gi Fiebie punya blog. Tuh lagik satu binatang bertopeng manusia)

This entry so far sounds hateful right?

To some extent it is... because these are things we can never change around us, so I write about it because it's MY thoughts, in MY blog, telling things that cheese ME off.

Yes yes.. now you get the picture.

It's all about ME, MYSELF and I!

Self indulgent? Er... you missed the point, right, because isn't THAT the point?

Anyway, called around by Fuse Studio kat Petaling Jaya.

Ada apa?

Well... dulu Nikki dan Zahid wat lagu Caramu kita rahsiakan kan?

Well, sekarang benda ni lak, takleh rahsia lain, walaupun ada yang keji kata aku pecah lobang...padahal dia forgetful!

Of course, I'm talking about another collaboration of Artistes United dengan Maestro punya artiste through f-tersix Productions, iaitu projek duet Yanie dan Diddy.

Meriah kekecohan dalam studio.
Actually bukan kali pertama pun...meka masuk studio bersama. Just malam tuh ada photography sikit tuk majalah dalam studio, pose pose cam wat recording.

Bersama ngan producer, Audi Mok (yang responsible for Caramu), meka pon sibuk ler tuh nih tuk the recording.

Tengok pic meka ler... kegilaan dalam studio!

Meriah meka nih nampak manja ngan Audi.

Sambil meka gila-gila tuh, ada ler two evil witches watching from the side, ready for the interruption of the expected killjoy.. sapa agik kalau bukan para manager budak dua orang tuh, iaitu, yang pushy dan gatal serta yang pushy dan garang. Matilah aku kena carut ngan dua orang pasni!

We hung out a bit then Diddy dapat call dari Haziq. Dah janji kita semua nak sahur sekali, tapi sebab dia tak call, so aku anggap dia lum settle ler urusan dia sebab kata nak beli baju Melayu segalanya kan... in the end we picked Haziq up and headed back to the studio.

Lepas settle semua, kita gi ler sahur kat Lotus dekat PJ Hilton. Mak aih... letih siot. Then it started raining lagik.

Lagik rasa nak KO je sebab da tak larat with the cold and all. Mata yang berat sampai rumah je terang.

Paksa jugak diri tidor... which reminds me, I really have to go and pick up some Xanax from my doctor again.Mintak mintak dapat lagik prescription ler.

Anyway, kalau you guys wanna read more about Yanie dan Diddy punya duet bertajuk Saling Terpesona, or whatever it's supposed to be named by an indecisive person....try clicking HERE (ni ada links buang masa so be warned) or HERE (ni lak tak rajin update).

Anyways.... bab semalam, somehow a lesson came in an unusual form.

I hate this... but it seems happening to me over and over again. Somehow, I always bump into the nastiest assholes, who stretch taking advantage to the limit.

Well, maybe not exactly taking advantage... more like taking for granted ler.

You so sure, orang nak kawan, you pull all sort of idiotic stunts which stretches the person's limits of patience.

Well... at some point you just snap. With one person... aku da tak kuasa nak layan sebab kesabaran aku da habih. Jangan rasa aku ni takder perasaan atau feeling nak diplomatic je keja nak wat kawan ngan ko kena put up with all sorts of crap.

Sorry kid... but maybe you'll learn your lesson after this.

With sorang agik, aku panas sebab dia ni feeling have the best of both worlds.

The reality in life is sometimes, YOU HAVE TO CHOOSE!

Whatever... some people just try to be oh so diplomatic kerana memetingkan diri sendiri. So I guess at some point, I will too. Bound to be hell when that happens, but hey, that's what you call shit hitting the fan.

When you say friendshio is important, yes... words are not enough. Dahler. Malas lecture lagik.
Kang ada benda jadik, nothing change sit. Malas tegur lagik. When something pisses me off, it just pisses me off.

Arghhh... with all that off my chest, hari ni aku relaxed.. .relatively. The last few days have been lazy for me, and today was no exception.

Suppose must be the weather.

Anyway, hari ni at least takde dilemma nak bukak posa kat mana (hate it when tatau mana nak berbuka... a million places and one, but cannot settle on one)

Tadik gi berbuka posa (plus launching seribu album dan sebagainya - biasalah, budget jadik all in one function) bersama Siti Nurhaliza... oh and artis artis bawah SRC.

Venue : at Armada Hotel.

Or so I thought.

Sebab kalau ikutkan, tengok kat meja, Armada became Armadada!

Matilah hotel owned by sedara pada Queen Amidala ke? Ke inspired by telur dadar! So now you realise that when people say haughtily "even a monkey can do that", they mean really intelligent monkeys.

Because whoever did this thingie on the tables really needed more than a spellchecker kalau tempat keja sendiri pun tak tau. Apa da...

Kalau aku boss sana pecat da. You don't even know who signs your paychecl???
Obviously at the event, everyone dari tamu lain sampai ke media, everyone tunggu one person je muncul.

Sapa lagik kalau bukan Datin Siti Nurhaliza (tul ler Siti, ko glowing glowing ler muka ko... very the naik seri - must be the air or the sun or something in Hawaii - keji pasni matilah aku... ampun Datin!)

Datuk Khalid Mohamad Jiwa tak mai, sobuk ngan urusan lain kata Siti.

OK jer. Yang pentingnya, tetap ke mana Siti pergi, biasalah ada yang feeling turned professional photographer walaopon camera masih tahap pakai film. Oops!

Out of curiousity, i wonder how long these people keep their pictures.

I mean, if any of them are bloggers, I suppose I can understand they're posting it to share. Or maybe kalau meka ni forummers, nak sharing is caring pics meka fineler...

But, what else could justify getting into a scrum and engaging in a virtual bloodbath, only to take a picture of the tip of Siti's nose for example, while someone's armpit in the same frame, along with the top of someone else's head.

Hmmm...

Well, whatever rings your bell. Seronok lak tengok meka ni semua rushing rushing nak amik pic sambil jamu buahan. Yer...I say fruits because makanan kuar nak amik je da abih!

Sempat amik beberapa cucuk satay je! Turns out patutnya hotel staff replenish makanan, tapi sebab sibuk nak tengok Siti, dan berbuka posa ngan guest (I actually saw their staff hentam makanan buffet depan depan, and melantak squatting beside the tabloe meka serving), there was no food left almost immediately as soon as Azan.

Aiyak... tau ler nak berbuka as well. But keja service line ni camnih ke perangai. Aduh... tak professional. Whatever...

Layan...

Show yang konon penuh surprise (propah by the emcee) cam drama sekolah rendah). Kuar isap rokok jer ler keja. Lepak ngan teman dari Melodi dan cita sikit. Banyak gosip nak kongsi.

Panasssss panaasss....

Pastu press conference. Kecoh! Mana taknya ada PR BANGANG tak reti buat keja feeling diva... kalahkan artis.

Bodoh ker haper... cam tak penah buat event je. Seb baik Siti bukan artis baru, orang terus tak kuasa je ngan PR sotong kertu tuh. Kowser! Kalau artis baru mesti kena blacklist da huru hara camtuh.

Siti tetap rilek jer...20 minutes later (sambil sotong kertu kedut bising in the background) we finished the PC.

Nak tengok pics?

Ni dia...just a few sebab masa tuh bilik tuh dah ler sempit, ada ler orang tak reti pikir yang ramai press akan hadir kot (ke dia ingat orang nak gi makan je tak wat keja - bukan cam SOME people who do that - but only if alcoholic beverages)

Tapi terubat ler tension tengok Siti.

Seriously.

There is this newly married person... if you know what I mean.

The whoopie MUSt be really good!!!!

Wonder where can get some of those. (matilah aku... ampun Datin!)

Here's just one more pic of her at the press conference.
Malas sebenarnya terpikir nak transfer banyak banyak pic nak posting, so hopefully this is enough for you guys.

By the way, kalau peminat SIti, jangan lupa blog PEMINAT NOMBOR SATU SITI NURHALIZA. (yang bloggers lain tuh ngaku lebih lebih nak ampu jer)

Banyak sembang ngan Faizal dari Hot FM. Ada ler benda nak sharing is caring tuh nak cita.

Tapi yang best sekali, jumpa si Amir dari Sofaz.

Honestly, aku tak layan sangat lagu meka, walaupun secara jujur, I think they're ok ok jer cause heard them perform kat RTM sekali.

Anyway, aku penah jumpa Amir ni sekali masa nak jumpa si Bob pas rehearsal show kat Auditorium RTM.

Masa tuh planning nak melantak, tengok tengok si Tomok (tak baik korang gelak) dan si Amir ada sekali. And one more guy tapi tak ingat sapa.

Anyway masa tuh lepak lepak, sempat ler kita gila gila sok sek sembang, baru kenal Amir bebetul sebab dia memang ramah mesra very the kempen kerajaan.

Anyway, awal masa serempak dia mai meja salam, Tapi aku tak tegur sebab tatau dia ingat ke tak.

Dia lak ingat aku tak ingat kat dia, so tak berani tegur. Setakat salam biasa.

Setan!

Last last aku tegur dia kat luar, dia leh kata, "Ingat pun kat kita... ingat da tak ingat"

Pulak... setan tul dak ni.

Balik ke opis abihkan keja... then pastuh jumpa Fiebie kejap.

Hah... jangan tatau. Kami wat business tuk kumpul duit Raya secara kecil kecilan (yerlah orang semua wat duit nak belanja Raya, kita pun nak).

Pernah tak dengar salt crystals?

Well, kalau tatau salt crystal lamps tuh apa, CLICK SINI.

I don't really know how much they cost outside, but according to Vernon (a believer of them), they're sold for about RM200 and above kat tempat cam MidValley dan Ikano. So korang usha ler sendiri tengok berapa harga.

Us? We're offering it for RM100 for the decent medium large ones.
Those are the average sized ones. Kalau nak yang gila besau punya, then kena ikut kg. Please let us know ko nak besau mana. Besau budak enam atau tujuh tahun pun ada.

Tapi harga berbeza ler. Yang standard RM100 ones are tabletop ones. The price includes delivery (within reasonable distance in the Klang Valley) Kalau jauh sangat korang pepandai ler call ek nak include postage.

These salt crystal lamps are imported from Pakistan.

Shop around, I doubt you'll get a cheaper price than what wer're offering.

Enquiries korang leh call aku kat 013-6026006.

Again kalao korang nak tau what these lamps are, CLICK HERE.

Eh dah kul berapa ni, Nak ciao dulu...esok sambung cita.

Korang leh start ordering skang ek. Jangan segan segan. Susah ler nak jadik business business ni... tak pandai.

Ok... night semua. Nak gi sahur dulu... wat kali ketiga...posa tak tentu agik (mintak mintak posa ler...)

Reactions:

0 comments: