Friday, September 15, 2006

Flashback!

Lega abih...rupanya function tadi tuh senang je.

Layan delegasi daripada serantau Asia Tenggara from Disney Channel.

It's amazing how for just swirling champagne and socialising I can make RM400 in two hours. Dream job for many... matilah ada yangmakan hati nak risik camna nak feeling elitist tuk get the position.

Yang pentingnya... tak sabar-sabar nak ke Manila lak (sebab meleop delegasi dari sana). And... uhm... of course because I want to broaden my horizons and experience other cultures, kan... (merasalah takut feeling bimbo sangat kena cover line)

Aku sampai lambat sikit tadik, tapi baru nak start so ok ler. Aku risau tak fit in... biasalah sebab semua corporate figures gitu... aku lak jenis too streetwise takut sangat orang susah nak tima.

Hah... two hours flew past just like that.

Yang bestnya, au banyak lepak ngan model-model yang bertugas je. Nanti aku scan kan Polaroid aku amik ngan meka (malas kuarkan Nokia nak amik pic). Cantik-cantik semua. Some local... some kalau tak salah aku Singaporean. Meletup! Semua nak dekat-dekat tinggi aku...and at 179cm... that's tall for a woman!

Had fun...but abih je terus ler gerak.

Jumpa bebudak kat Shah Alam. Merasalah katanya abang Bad ada... keji tau! Kata admitted hospital tapi sempat mai Shah Alam lepak. Keji seribu keji! Tapi best gak! (matilah cover line takot kena marah agik) Eh... ada tamu dalam ramai-ramai... Leen! Fiebie keji pun ada...sibuk denying pada Leen dia tak nangis masa kita semua tengok Heart semalam. Penipu tol!

Bak kata abang Bad... mata Fiebie da bengkak cam ikan emas. And ten minutes after the kredit pelbagai...dah keluar panggung, nak isap rokok, masih tengah kesat air mata yang berlinangan.

Over emo... datang bulan kot.

Anyway sesi carutan terhadap Gina berterusan sebab menjadi pengganggu ketika nonton wayang smalam. Kesian lak... tapi keji... jangan tak keji.

Drop by Internet cafe with the rest of the crew sebab nak update blog nak penuhi janji tertunggak. Sebab card reader tak jumpa, pinjam dari abang tokei kat sini to transfer my pics.

Here are just a few (tanak letak semua)

Ni one of my favourites. Merasalah kalau dulu Mawi nak yang bertudung... ni Mawi sendiri bertudung! (ampun Mawi!!! kami kidding-kidding saja ek - motif Fiebie gelak??!!!)

Gambar ni aku amik masa rehearsal last Friday.

On that day ler paling banyak gambar nak rakam sebab full force kehadiran mereka yang membuat persembahan untuk Anugerah ERA nak wat run-through.

Kelako pic ni... I think he looks very the Jedi knight. Or Yoda?
Yoda takleh laa... sebab Astro dah ada Yoda lain yang feeling lebih mind control gitu.

Sessions like the rehearsals are always fun to atend sebab masa tu, seperti time-time anugerah is where semua artis dapat berkampung sekali to meet together and hang out. Yerlah... jadual memasing bukan mengizinkan socialising sangat, so this is as great as it gets ler to assemble a large group of stars together kan?

Ni couple of shots of Nikki dan Yanie tengah tunggu turn meka. Sambil-sambil tu, Loter join... abis! Keluar segala slang Sabah ngan local dialct meka.

If that's not enough... sat agik Yazer muncul (merasalah Fiebie tension sebab Yazer bagik aku chocolate milk dia tak dapat)

Rupanya Lotter puji puji Yanie seksi! Aiyak... ada peminat nih. Here's the pictues of the Sabahans' fraternizing.

Merasalah Lotter...jangan gatal tau. Tuh.. aa yang jeling dari from not so far tuh.

Ning sibuk je SMS dan layan phone dia nak amik pics... tapi sambil tuh sempat lak jeling kearah budak-budak ni.

Very the motherly! Ke sisterly sebab ada sorang nih yang feeling bling bling yang lebih motherly (senior dari segi umo - matilah aku pas ni!)

I'm sharing most of the best pics I have, and most yang tak personal sangat sebab malas ler kan personal collection diedarkan. Besides sometimes ada gak bab privacy takut pics disalahgunakan... that and the golden rule initiated by the Iban princess (bukan aku yang bagik title ni tapi abang Bad)

Here's another one of my favourite pictures to share. Atas kanan tuh...

Ni especially wat ZA8FC untuk membalas sokongan padu meka... definitely the best Akademi Fantasia related fan club ever, sebab tak penah over tapi pas dua tahun tetap going strong ngan angota-anggota yang tak penah gila glam tapi keja keras dalam diam support kerjaya Zahid!

You guys rock.

Handsome tak Zahid pose camni?

Walaupon topi tak muat katanya...

Pic ni diamik time during the rehearsals. I was carrying boots Nikki dan Yanie selain props lain yang digunakan, like the whip, hat and cane. Si Zahid lak main-main ngan the hat and cane... terus aku jadikan props photography.

The caption for this picture is - "yesssssss inspectorrrrr saaaaaaaaabbbb!!"

Very the smart si Zahid lak... cam polis berpangkat ngan topi dan tongkat.

Hah... apa-apapun ada back-up career nampaknya.

The next few pictures I have sapayang tak soka tutup mata dan scroll ke bawah sikit ek past these next few. Aku takde ler keji sapa sapa (sambil jeling orang ni dan orang ni yang dok jeling wat moka nak montah)

Aku nak amik pics empat champion lagik tapi mesti ada sorang missing punya.

Last-last dapat kepung tiga orang ni, si Vince lak hilang.

Redah jer la... ok ler.. three out of four ain't that bad ler kan. So anyways... this is for fans of Akademi Fantasia. The three champions tengah layan gila (tengok je Mawi dan Zahid in the first pic main jeling-jeling garang dan blur)

Semua muka keletihan sangat... terpancar kat muka memasing tak cukup tidur. Only dalam kes Zahid lain sikit. Dia ni boundless energy like very the sugar rush sangat.

Codename : Energizer Bunny lain kali kalao refer kat dia nampaknya...

Dalam banyak pics aku... pics ni lain sikit.

Dalam terkejar nak rakam gambar-gambar kenangan kekecohan preparations backstage and in the dressing rooms, malam Anugerah ERA itself... ada ler seseorang ni yang sebab tengah gila bloggin sekarang... dan malam tuh menampakkan dia ada kuli dan amah, sibuk carik posed shots to pass off as candid memories (matilah aku).

Hah... ni one example.

Dia tengah layan Ning sekali ngan Erra Fazira masa kat dressing room pas Drama da finish. Classic shot. A photographer taking a shot while being taken a picture of.

Sorry tak amik pic Betty Banafe sebab time tuh dia ada dalam bilik... tapi aku tak amik pic dia when meka amik pic bertiga... tak elok kata orang-orang tua nak amik pic bertiga (sebenarnya baju dia keji sangat aku tak larat amik)

Speaking of Drama... korang punya feedback camna pasal Drama. Cuba tengok video dalam the previous two postings video youtube tuh... korang review sikit dalam area comments aku.
Nak gak pendapat orang ramai pasal performance malam tu.

I am proud of Ning, Nikki dan Yanie seab meka buktikan, just as we all hoped they would, that they are true representations of performers, vocally and visually.

It's definitely not easy to wow vocally, and pada masa yang sama, exert yourself to physically put on a show yang menarik.

Kalau ada sapa-sapa rasa tarian Drama tuh senang... mai sini kita ajarkan. Kalau leh wat sambil nyanyi... hah baru komen tau. Pic trio ni aku amik time pas baru abih Drama.
Letih tuh.

Letih lagi sebab time ni tengah feeling kena lecture ngan nenek kebayan bukan dari Astro. Terlampau efficient ni terus instant post mortem! (keji sangat tak bagik artistes dia rehat pun!)

Yang paling sibuk antarameka bertiga was of course Nikki sebab cam beribu lak interview dia kena wat. Tapi kemenangan bersama Zahid seolah memberikan tenaga kat dia nak continue...so was proud of her ler nak soldier on while the rest of us groged ourselves at the post party yang by invite only after the press conference.

Aku ada take quite a few fun pics at the party... too few actually sebab lighting dalam tuh tak berapa mengizinkan phone punya camera nak amik quality pics.

Kalau ngan flash keji lak kan? Natural lighting the best ler per pun... tapi natural lighting kalau keji camna kan.

Two of my fave pics for the night is with Faizal and Nana. Tapi pic Faizal tanak ler letak muka aku... so aku crop kan.

Cukup ler aku simpan je. Kalau aku letak sini bukan nak jaja pun... cuma sebab blog aku equals my little diary, I do want to put it here... tapi sebab perangai binatang-binatang SEDIH yang patut di put to sleep... malas ler nak posting Faizal's pic with mine.

Kesian lak pathetic creatures yang think too much of themselves. Anyway that night was a night to celebrate for many reasons, and you guys would know too if you read the posting about what happened the day before the awards.

My pic with Nana lak... aku suka sebab manja. I've always liked Nana... daripada dalam Akademi Fantasia... walaupun orang nak carut suara dia pun... at least she has character.

Pose vogue overdose lak si Nana... keji tau.
Tapi cantik dia malam tuh. Kalau nak ikutkan the dressing of the presenters, I think Nana was easliy one of the paling cantik.
Yang lain takder ler burok... just that baju Nana meletup satu hal... at least she carried it really well.

Ada ler presenter yang berangan teramat pun... baju meletop hasil kreativiti designer, tapi bila kena kat badan dia rupa cam batang penyapu di letakkan kain.

Not carut-ting anyone in particular... tapi kalau nak salahkan fitting lak... aku rasa that's just not it.

In cases like this... you either have it or you don't.

Yerlah...separuh orang kalao da vast... pakai barangan Petaling Street pun meletop. Ada kalau da burok... pakai brand name apa pun... tetap nampak rupa Petaling Street kan.

Merasalah pakai Chameleon or Sinma nampak RM65,000 punya gems. Oops!

Ni ada gambar yang ada sikit... tak banyak... sikit je... kena mengena ngan persembahan Drama.

Walaupun ada yang tak dapat menghadirkan diri sebab sibuk cur kat Port Dickson malam anugerah... kena thanks gak seab contribution dia time sesi latihan trian tuk Drama.
Yerlah...sambil diva-diva pusing sana pusing sini... lentik sana.. lentik sini... ko ingat sap nak turn on, off, mute repeat track CD tuh... kena laa ada orang kan yang buatkan? Benda tu amik skill tau! Bukan calang-calang ok! Hah...ni dia.. mai aku perkenalkan our music maestro yang tokang jaga CD player....*jeng* *jeng* *jeng*... FIEBIE!

Tergelak aku terjumpa pic ni.

Aduh... walaupun entry ni takde ler panjang sangat... tapi letih ler setiap kali letak banyak gambar. Seperti mana korang letih nak loading page (siapa mintakmasih pakai dial-up...padan muka!!!)... aku pun letih sebab nak resize ler.. crop ler.. tul kan brightness etc pics ni semua.

Lom agik upload dan link..placement pelbagai kat blog aku.. kan aku particular sikit susunan semua ni.

Yang sakit hati kekadang PC lain ngan browser lain jadik keji yang sakit hati.

Anyway... the last two pics aku nak letak... is from masa aku gi sanding kat Kuala Lipis. Yer yer... kat the wedding of the year Part III - selepas tunang dan akad nikah kat Masjid Wilayah dan Part II kat KLCC.

Ni hiasan meja kat tables sana... aku paling suka that wooden handle holder yangbulky with the rattan frame. Rasa cam nak wat door gift je... tapi rupanya bukan aku sorang yang planning. Last-last semua termalu... semua biarkan.

Siti....kalau ko baca ni aku nak benda tuh leh?

Matilah beli sendiri je...mesti jawapan dari Siti. The other is the bunga telur yang dalam a little mesh wire basket with little jewels stuck on it.

Still have it kat rumah.. siap bak balik dua agik sebab historic.

Harus ler aku auction kat ebay je. Sapa nak (err...natang telur tuh) sila wat bid kat bawah dalam Comments section tuh ek.

Ke patut aku auction je invitation aku tuk all the events yang orang dok cari-cari.

Any buyers?

By the way.. pic pertama tuh... kalau ko perhatikan tul-tul... tema malam tuh is purple and white.. sampai air pun purple! Keji!

Tanya bebuak serving tuh air apa... meka pon tatau. Cam rendam kain purple lari kaler je... keji keji keji...

OK ler...semua nak ciao da. Nak gerak sekali...esok aku ke Johor sebab temankan Nikki tuk show kat sana belah malam. Sapa yang nak jumpa (aku ler) call aku ek. My number's on my blog kat tepi-tepi tuh... da!!!

PS - Sedih sikit Dilana tak menang Rockstar : Supernova... but at least she came in second ler. Lukas memang pun aku suka from the first week apart from Dilana.. so dia menang pun aku ok je...even though I would have REALLY preferred it have been reversed and Dilana won with Lukas in second. But ok ok jer laa...


Reactions:

0 comments: