Tuesday, August 29, 2006

Penyimpan mohor besar

Letih teramat letih... baru nak gerak daripada ofis. Matahari pun da terbit baru aku nak pulang.


No regrets over choosing to attend the Mawi...Ina thing rather than Siti's wedding reception. Seriously, I am just tired of the whole Siti Nurhaliza and Datuk Khalid Mohamad Jiwa affair.

Had fun alright walaupun ke Putrajaya yang sometimes I think is such a God forsaken location, though the show itself wasn't as spicy as I hoped it would be. Aku rasa banyak sangat persoalan tak terjawab... plus not mention keluarga Mawi sendiri yang right in the middle of the whole thing tak memberikan komen langsung termasuk kakak dia si Rasyidah tu yang dok pampang muka sana sini.

Dengar khabar, meka sendiri tak nak terlibat ngan program tuh.

Now really.... check out The Malay Mail today for that bit. Anyway... kan kita semua tahu selama ni Ina salahkan family Mawi banyak (adik beradik, bukan parents dia) for being a huge factor in their break-up? Mawi sendiri ngaku ada 'konflik' antara anggota keluarga dia dan Ina yang memulakan segalanya.

So?

Mana yang tokang sibuk pas Mawi glamer ni?

Pelik...

Abih je dari Putrajaya, gi office New Straits Times Press bersama ngan teman-teman lain daripada New Straits Times, Berita Harian dan juga Harian Metro menyiapkan dan menghantar laporan dari sana tuk jimat masa sebab da tengah malam by the time we finished.

After 1am tuh baru abih. Rajin semua... ovetime tetap! (matilaaaaaaa!!!)

Pas abih, call Diddy ajak nak supper. Ingat abang Badrul ada sekali, tapi rupanya dia da balik awal sebab letih. Mintak Diddy ajak Haziq sekali.

Gegas kembali ke KL bak keta 160km/j sebab risau lambat kang... tanak la meka tunggu lama.
Aku nak sampai aje, Diddy call tanya kat mana, aku pun kata da nak approach. Which was true.

Ten minutes later dia call, aku kata da sampai pun area KLCC tapi salah masuk jalan. Yes, this was true as well (matilah terbayang abang Badrul, Mr Manager dan Fiebie mesti carut aku kalau meka ada...merasalah procrastination!)

Tambah reckless ler bawak keta langgar je lampu merah sebab Diddy kata sampai lampu da padam katanya.

Sampai je... setan!!! Rupanya kelentong aku. Memang da over, tapi takde laa meka berdua tunggu aku tepi jalan dalam kegelapan.

Farhan masih ada lagi ngan relative dia, I assume yang aku tak penah jumpa. Seronok lak dapat jumpa dia. She makes me happy cause she really is such a positive person to be around walaupun da tak bubbly and perky like some people need to be to get you to feel their positive vibes.

Pusing cari tempat nak supper, and then decided on Uncle Don's.

Apapun - meka skang penyimpan mohor besar rahsia aku (yerlah...akibat abang Badrul pasang speakerphone *keji!* katanya tengah aku bagitau rahsia pasal si pengusik) Korang ingat ek janji... mari nyanyi sama-sama..."Pernahkah kooo bermimmmpiiiiiiiiiiii...."

Had fun... tapi sayang keletihan sangat kami semua, plus Monday night pas 2am memang tak
ramai orang so kurang ler meriah.

Haziq seronok sebab Betty Banafe tegur dia (puas, Haziq aku sebutkan?) You owe me one ah!!!
Oh by the way... jangan terkejut, Haziq da amik inisiatif tuk baca blog aku. This was after he kept asking for it but never had the time to surf.

Komen Haziq? Memang komen aku semua keji! Hahahahahaha.....plus lambat loading katanya. Dah nak wat per dik... beban dosa umpatan kot kat server.

Apapun, congrats to you too Haziq for being more mature than I give you credit for.

Eh... ok lah... nak balik sebelum traffic jam orang nak gi keja (merasalah aku baru nak balik tidur!)

Good night... oops... morning all!

Kang aku larat aku update pics ek... malas lak rasanya...

Yawn...

Reactions:

0 comments: