Friday, August 25, 2006

My heart

Semalam was so hectic tak sempat update langsung walaupun hajat nak update.

Nampaknya baton da passing balik. Kalau from Mawi, balik ke Siti and so on... nampaknya ngan penghujung perjalanan semakin dekat cita Siti yang 'diakhiri' dalam media with the grand reception this Monday, Mawi da decide to take back the lead.
Yerlah... masuk balik paper sebab isu Ina... dan today, together ngan Rudy from Harian Metro, story aku front page on Mawi agik.

Citanya?

Simple.

TV3 kan 'caras' Astro, ngan Tiada Rahsia yang rating meletops time Akademi Fantasia.

Pastu meka dapat exclusivity tuk event Siti, dengar kisah sampai orang RTM tak dibenarkan wat liputan masa kat masjid aritu (tatau lak aku sebab tak perasan ada kekecohan apa pun walaupun ada yang katakan).

So nampaknya Astro dan RTM da bergabung tenaga nak kenakan balik TV3.

Mmm... mampu ke?

Tu lah yang sibuk sehari mencari cita, selepas ada 'sumber' yang menceritakan pasal benda ni.

So risik punya risik... dapat ler all this info. Tengok front page The Malay Mail ari ni for more info.

The war of ratings ni aku rasa expected, tapi aku cam kesian lak pihak Mawi dan gak pihak Ina sebab terpaksa membuka luka lama hanya kerana ada pihak yang nak kaut 'untung' ataupun untuk memperjuangkan agenda sendiri.

I can't imagine my break-up being publicised to this manner... I really think it's starting to get weird when people's break-up become primetime fodder. But then again I also think it's weird someone's wedding should also be primetime stuff... but then again... who am I to talk about it.

I have an invitation to the event....

Arghh...

So korang naik juling jer figure out nak tengok apa hari Isnin nanti... ker sampai lebam lah jari korang main remote control nak channel surfing kang. I bet you time iklan pun meka samakan so korang terpaksa pilih gak.

Well... so much for out dear Minister kata tanak sensationalistic news on TV. This along with Fenomena Seni... yeah right.

Bodoh tol...

Sampai bila lah mentaliti orang kita camni?

I agree with what some commented yang kalau RTM-Astro nak sensasi skang, panggillah ex wife Datuk Khalid terus, Tengku Zawyah (ke live dari Australia ke...) and then berbalas ngan interviews ngan Ramli MS, Zamani, Fazley, Anuar Zain....

Trashy la... but works better kan?

Tapi per pun... kalao korang nak tau sangat how to plan your night masa tu, ni jadual programming yang tak sah yang ada dikeluarkan di Harian Metro.

So semalam kelam kabut ler. Sampai semalam gi function Mawi pun kena rush balik awal selepas dah bisik nak interview sikit-sikit dulu sebab tak larat kejar deadline kalau event nak habis tengah malam.

Sepanjang perjalanan balik, layan lagu My Heart, nyanyian Irwansyah featuring Acha Septriasa... single dari soundtrack filem Indo baru yang akan ditayang kat pawagam soon bertajuk Heart.

Lagu My Heart tu, korang cuba cari... memang sedap. Walaupun sora Acha tak sedap sangat, but since both of them berlakon sekali dalam movie tu, ok ler.

Aku miss a creening of it that day, but there's one more on Tuesday...hopefully I'll be able to catch it lah.

One of the main reasons pun sebab ada Nirina Zubir in the cast. Alah... si Gwen dalam 30 Hari Mencari Cinta (cutenya dia... tapi dia nampak lain dalam filem ni sebab of the new hairdo kot). I like her acting, plus she really is friendly and bubbly... masa jumpa dulu tak sombong langsung!
Sampai balik opis je... kelam kabut ler lagi abih story.

Bukan apa... sebab asalnya ada meeting lain yang kena hadirkan diri pasal planning ada ler benda show yang kait mengait ngan Anugerah ERA kang.

Tapi seb baik the meeting got called off.

So sebab da pree sikit, terima jemputan join Faizal dalam studio tuk rakaman dia tuk album Raya yang akan dikeluarkan Maestro Records dalam masa terdekat.

All I can say is... erm... mak aih... dengar je, kalau time tu tak balik kampung korang... nangis ler gak.

Hung out later for a drink with Man after semua da balik (Faizal ada photography ngan Berita Harian kull 11 pagi, so memang dia kena rush balik nak cukupkan rehat).

Siang tadi aku memang tak sempat ke office in time because of some pressing engagement.

Malam sebelum pas gerak minum je, ingat alang alang nak wat photography ler ngan Faizal je for feature, tapi kansel lah sebab tak sempat. Faizal ada call 11.15 bagitau dia da sampai, tapi aku ada meeting lak time tu.

So by 12.30 meka da gerak nak gi semayang Jumaat, aku pun SMS Faizal kata lain kali je.

Dia pun ada kata jumpa malam ni je. Baru teringat... Fahmee pun ada kata wat make-up tuk photography ngan Maestro malam ni. Nampaknya... ada gak aktiviti aku malam ni.

Mana taknya, kalau tak malam ni patut berlepas ngan kawan-kawan ke Hatyai cuti over the weekend nak lepas stress sebelum kelam kabut agi Isnin ni uk cover wedding reception lak.

Tapi tak jadi... sebab passport aku tinggal empat bulan lagi. Since I need at least six months left before expiry, and hari tu gi Jakarta pun da ada problem (tapi nasib baik lepas gak)... malas take the risk again.

All I say is... Jabatan Immigration Port Klang is one of the MOST lembab punya government department ever. Dahler tak mesra langsung... binatang tul.

La la la... takper lah.l.. malam ni da ada plan. Sabtu pun ada da. Ahad day of rest kot. Kalau naik psycho, mungkin ke Perak join Hatta dan Fahmee tuk wedding kakak Hatta... this week belah laki lak.

Malam ni dan beberapa malam ni kena planning tuk show Anugerah ERA tu..so can't really gi mana-mana sangat pun,

By the way, korang da dengar kan lagu Drama dari Ning, Nikki dan Yanie? Puas tengok masuk Carta ERA terus nombor 16, second week terus nombor 7!

Tapi the best one... on Muzik Muzik.

Caramu dari Nikki dan Zahid minggu lepas di calonkan masuk dalam kategori Pop Rock dalam program Muzik Muzik. Minggu ni terus masuk carta... dalam posisi.... NOMBOR 1!!!!!

Bangga!!! Terima kasih semua yang mengundi!!! Especially all fans of Nikki and Zahid, of course the Pink family in peminat Nikki and the Orange family in ZA8FC! You guys rock!

Anyway...for some reason (I know why la... just malas to go into details. I just wanted to keep repeating My Heart the whole day, sebab I'm happy at the moment.

Well, happy would be an understatement.

That's what happens when in your gloomiest, darkest hours, you suddenly find a reason to smile when someone makes you feel all warm and fuzzy inside, ever ready waiting with a smile and a hug...hmmm...

Have a good weekend guys... despite my week not working out as planned... part of it is a good thing. Remember, cari lagu My Heart dan perdengarkan ok. Nak sambung angan (ke angau?) sat....

My Heart
Irwansyah feat Acha Septriasa

Disini kau dan aku
terbiasa bersama
menjalani kasih sayang
bahagia kudenganmu

pernahkah kau menguntai
hari paling indah
ku ukir nama kita berdua
disini surga kita

bila kita mencintai yg lain
mungkin kah hati ini akan tegar
sebisa mungkin tak akan pernah
sayang ku akan hilang

if u love somebody
could we be this strong
i will fight to win
our love will conquer all
wouldn't reach my love
even just one night
our love will stay in my heart
my heart

pernahkah kau menguntai
hari paling indah
ku ukir nama kita berdua
disini surga kita

bila kita mencintai yg lain
mungkin kah hati ini akan tegar
sebisa mungkin tak akan pernah
sayang ku akan hilang

bila kita mencintai yg lain
mungkin kah hati ini akan tegar
sebisa mungkin tak akan pernah
sayang ku akan hilang

if u love somebody
could we be this strong
i will fight to win
our love will conquer all
wouldn't reach my love
even just one night
our love will stay in my heart
my heart

Reactions:

0 comments: