Sunday, August 06, 2006

It is over...

Baru kembali dari Stadium Putra.

Am so sorry semalam tak larat posting walaupun nak sangat. Sampai balik dari Jakarta sudahpun kul 10 malam. Pastu gi minum ngan kawan-kawan yang sudi menjemput kat KLIA (abang Bad thanks so much... selain si montel mental dan sora halilintar)

Aku tengah sibuk wat story supaya esok takyah masuk lagi opis. Tengahari ni nak ke acara bersanding Aman (selamat pengantin baru bro WORLD) then pastu malam nak lak ke konsert Mawi kat Stadium Putra (alamak.. ke sana lagik).

Nak sangat tengok Farhan beraksi malam esok. Farhan kata dia akan bak lagu Fly Me To The Moon. Aku suka sangat!!! Yeay!

Secara ringkasnya semalam... tak terkejut ler results. Nak wat apa... kalao orang pilih ikut emosi dan sentimen... then like I've said reality... fantasi kini telah berakhir. The reality now begins. For all the kids... not just the finalists.

Aku akan wat ulasan terperinci tomorrow. Erm... Sunday ler.

Banyak aku nak highlight sangat.

Apa yang aku nak kata.... carutan berhenti disini.. pasal all the kids, because the golden rule of this blog is, the moment they come out of the Akademi, they stop becoming characters, and I give them the respect they warrant in proving what kind of people they are.

So to the fanatics... gunakan masa ni wat blog ek.

What do I feel about the results?

Couldn't care less. Expected and predictable.

Kita lihat impact of the results in six to nine months. Tu je.

Do read my next posting kang sebab banyak benda aku rasa korang perlu tahu.

Dari soal fashion malam semalam... ke statistics of the final yang membuktikan one thing.
Akademi Fantasia musim keempat HAMBAR!

And yang menang, tak dapat menyaingi senior-senior mereka yang lepas daripada Akademi daripada segi karisma, personaliti and most importantly, following.

But the end of the season means something too.

Ada ler yang pasni takleh nak gila glamer pakai nama Akademi Fantasia... merasalah yang syok sendiri feel diva (you know who you are)

Ok ler...nak abihkan keja. Esok another busy day. Monday and Tuesday rasa nak off je. Wednesday ada event yang wajib hadir, tapi sebelum tu pun ada perancangan.

Tunggu sesi photography ngan finalists.

And oh... pada mereka yang katakan aku hanya berani mencarut kat blog... tunggu bukti aku tunjuk bebudak segala posting aku kang ek.

Kutuk jangan tak kutuk. At the end of the day... this blog da weather all sorts of fanatics gila come and go every musim Akademi Fantasia. Yang penting niat kita memasing kita tahu.

Like Lotter nyanyi, "In the end... it doesn't really matter".

Yang mengutuk dan menuduh... ada dua jenis. One is who are passionate about the arts, and know beza antara permata dan kaca. Another type is yang berangan.

Contohnya kalao nak tahu, aku dengar khabar berita ni... ada sorang kaki kutuk yang selalu singgah blog aku... carut aku memacam sebab sokong seorang bekas pelajar ni yang jadi target awal aku.

Tanak ngaku peminat tapi last-last pecah lobang dia fan club budak tu. Yang terbaru aku dengar... uwaaaaaaaaa... feel nak tawar diri jadi manager budak tuh.

Amboi... hebat!

Tanpa pengalaman senang kan nak jadik manager artiste?

Erm... apa jadi yang dulu sibuk sangat nak tonjol dalam Mawi FC?

Ni la jenis bangsa aku maksudkan... people who talk helluva lot... but amount to NOTHING.

Oh they come in all forms... cita punya hebat.

Hasilnya at the end of the day, comes from the evidence... or lack of...

Ok ler... ngantuk... nak abikan sikit agik pastuh balik tidur jap sebelum another full day (tak cukup tidur sejak gi Jakarta).

Night....zzzzz

Reactions:

0 comments: