Wednesday, August 02, 2006

F the F!

Sebab ni posting terakhir aku mengenai Diari Akademi Fantasia untuk musim ni, nak meroyan wat final time (kecuali dapat inspirasi lebih time kat Jakarta nanti).

Diari hari, the last I will probably get to see, kecuali aku sempat catch the second Diari untuk hari terakhir, minggu terakhir Akademi Fantasia 4 sekembalinya aku pada hari Jumaat nanti.

Got to catch Diari tadi and sempat posting sebelum gerak ke KLIA.

Yerla... hari ni lagi, si Faizal nampak agi perangai dia. Aku rasa cam lain je, saat saat akhir ni baru Astro nak tayangkan perangai dia yang da ramai pun nampak.

Pikir punya pikir... mana taknya. Reverse psychology tuh.... yang bangang selama ni pecaya dia ni angel gila babs... akan rasa dia di aniaya, and terus vote ler konon.

That's what Astro is betting on.

Yawn... been there done that.

So trying to be like last season.

Kalau time Lotter kena keji... macam macam dilakukan oleh Astro. Satu malam (time sebelum konsert AFMASUK) dia wat promo tuh ni tuk triggers. Nampak sangat sapa pilihan Astro untuk AFMASUK.

Konon ler ada yang promo kata pilihan AFMASUK adalah kemenangan pilihan rakyat bukan pilihan duit.

Pleaselah...

Rakyah guna bulu ke nak undi? In any way, it's always about AFUNDIs and how much is spent.

And that's Astro and Akademi Fantasia's only concern. Tak kisah sebenarnya sebab tu tujuan program dia pun. Nak kaut keuntungan. Tapi bila da sampai takde etika, yang tak talented pun meka nak bantu dalam apa cara sekalipun dari segi pilihan lagu... baju... triggers... as in previous seasons.... then memang keji.

Tengok balik Diari dari minggu pertama dan ingat agenda setiap minggu. Everything leads to something.

Is this a conspiracy theory? Yes.

Is it small minded like some people like to refer to, untuk nampak segala penipuan yang berlaku ni? Only if you have an agenda... so tengok jugak ek kalao ada yang cakap camtuh camni tuh ada KEPENTINGAN ke tidak.

Banyak points da raised, tapi knowing fanatik, takkan sedar sampai bila-bila....

Cam dulu masa musim ketiga ada yang fanatik Mawi sangat sampai tuh ni....memang bukan nak menidakkan Mawi berbakat tapi dijulang lebih daripada budak tuh mampu handle.

Ni Faizal yang scheming and manipulating pun sama je.

Tengok Diari hari... unless dia ni illiterate... bodoh.... memang fail time exam, tak ada PMR pun, then aku kesian dia bebetul.

Siapakan Faizal? Memang klon...tapi bukan klon Mawi dari musim lepas, tapi klon Mas dari musim kedua.

Penagih simpati untuk meraih undi. And like they say, there's a sucker born every second... so ada ler yang bangap pecaya apa je yang disuap.

Orang bagi points camna pun yang fanatik tak caya.

Aku start dari pengenalan 20 orang calon Akademi Fantasia ngan yakin F&F the best. Now I only hope for one F... which is Farhan.

Faizal? Flop...failure... fake...fed-up...frustrated... everything la...buang masa tol!

Hari ni punya Diari dia poyo abih.... sampai kena marah je ngan Umi. Sambungan ler tuh dari semalam.

No expression and all.

Oh please... like he's not acting it out. And like Astro is showing it out of goodwill to be fair.... selama ni meka favour sapa meka rasa leh perah undi dari fanatik je.

More stupidity from Faizal later... eh...tiba-tiba peluk Lotter time tak pasal-pasal.

Bottomline?

There are some things he can't fake.

And I salute Loloq sebab pandai nak tulis kan lirik yang sesuai untuk Faizal. See if you understand the message.

Kepada Tuhanku aku berserah
Rinduku untuk kau terima
Kerana jiwa tulus bukan syarat bertakhta cinta

Biarpun seluruh nafasku
Menjunjung namamu selalu
Meskinya ruang hatiku hanya ada wajahmu

Bukan ku tak percaya
Kau kasihku
Bukan ku berputus asa
Pada kasihmu yang bisa merubah segalanya

Lihatlah hujan yang turun putih berkilau
Masih berdebu Inikan lagi kejujuranku
Insan berpalu
Tangisan pilu

Lihatlah
Lihatlah di sebalik zahirku
Lihatlah
Lihatlah ke dalam batinku
Lihatlah
Lihatlah kebenaran tersirat
Lihatlah dengan mata halus, siapa diriku

Aku highlight chorus sebab lagu tu menceritakan Faizal yang sebenar as far as I am concerned.

Kan Loloq pun cakap tailor made punya lagu based on Faizal's true self?

So look deeper, and lihatlah kebenaran siapa Faizal yang sebenar.

All I can say is, whichever girl he's singing this to, must really be suffering blindness for not seeing the truth... so kira Faizal nyanyi pada pengundi dia lah ni.

Untuk ulasan dan carutan lebih, usha blog orang gila yang terus kan perjuangan dalam axis of evil!

Will blog from Jakarta. Nak ke KLIA ni.

P.S. Jangan lupa menonton Ejen 016 malam ini di TV3 jam 9.30 malam. And also the Rockstar : Supernova results show tomorrow.

Reactions:

0 comments: