Friday, July 21, 2006

One girl.... two GIRLS

Eh eh aku lupa lak. Semalam ending Diari aku tak komen lak pasal last shot tunjuk si Faizal memberikan mesej kat cam sempena Hari Keputeraan Sultan Terengganu.

Erm... patriotic...

Or sucking up for state votes?

Dunno la... that just stuck to my mind into today sebab I think he is trying so hard to seel the exclusivity of him being the first proud son ofthe state to be in Akademi Fantasia.

Good for you lah, tapi agak-agak sikit ler... every opportunity he gets, laungkan cam orang lain takde negeri. Petty, I know, but it gets tiring.

Ke ada orang mintak dia but ucapan tuh, cause can that boy really remember the date? Astro nak naikkan jualan decoder dalam negeri Terengganu kot.

Anyway ari ni kusut fikiran sikit pasal bab kerja, but sempat tengok Diari.

Orang mesti persoalkan, kalau tension sangat tengok Diari, wat apa asik tune in so religiously.

Biasalah... kalau nak tau tengok Diari mesti ada carutan yang akan dikongsi kan? And not surprisingly ada je bahan nak laser.

Didn't you guys know it's therapeutic to swear.

In fact, I once came across this article that read, "Swearing Is A Good Form Of Anger Management'.

The other reason aku tengok is of course sebab aku camna pun tetap peminat siri ni, and personally, as a fan of the show, I think I have the right, and the duty, just like any other person who's followed the siri dari musim pertama to share their feelings about it.

So how did Diari hari ni go?

Oooo... Syafi hari ni stress kat bebudak the importace of terms like slur (she had to spell it for them), key transpose, modulation, score, interval... wait a doggone minute!!!!

Shouldn't that be stuff that should have been taught to them as the basic of their musical knowledge?

I'm sorry cause I just think that bebenda camtuh should have been in the syllabus of the teaching module right from the start. Oh well... we can make a wish list, but whether or not it happens is always another matter.

Pejal kena laser ngan Corrie kerana again tarian kongkang (semalam punya Diari, siap kena pukul ngan Corrie with a slap on the shoulders repeatedly).

I don't know lah... walaupun Faizal dan Farhan favourites aku dari awal, Faizal's attitude of taking everything as a joke and coming acorss as the village idiot more often that not menggeramkan aku.

Oh by the way, sapa yang berani kata aku kutuk Faizal sebab tak minat leh gi mampos. Aku rasa dalam Utusan aku da awal-awal nyatakan sapa pilihan aku selain daripada kat Trek Selebriti mana aku nyatakan aku sokong F&F.

Just that he's way too lazy for me to digest. Tapi kalau ada peminat yang nak rasa dia ni hardworking, tu tafsiran peribadi korang ler.

For most parts of the Diari, there was virtually no interaction among the students, so much so they had to show a lot of shots of Jamal amusing himself by playing with the pussy (Fifi the cat...get your minds out of the gutter) as well as with a guitar.

Other parts of the Diari were simply unimaginative.

Tunjuk Faizal lap skrin TV tuh apa motifnya? As with the scene mana Ajai bagik bebudak teka teki masa makan.

Yawn...
More free promotion for Faizal in today's Diari.

Walaupun bebudak lain dimintak tafsiran lagu memasing, aku fokus kat apa yang Faizal cakap, cause he seemed the most clueless of them all.

"Kisah remaja yang ganas," katanya.

"Dia ganas, cikgu," he added.

Oh wow!!! So deep and insightful.

Can someone tell him the song is the anthem for a generation of youths? Can someone tell him about the spirit of rebellion etc?

I've said it once and I'll say it again. Kurt Cobain is just rolling about in his grave right now.
Haziq yang tak betui tuh pun, leh gelakkan dia!

Again more on Faizal. Time tunjuk meka backing kan Haziq, I can distinctly hear Faizal going, "Tell me baby GIRLS!"

Dia ni standard apa English dia?

Takkan singular dan plural pun tak reti! Hish... kalau tatau pun da ada lirik takkan takleh hafal.
Dahler flat sumbang mambang tanah (courtesy of Amirul)... mana taknya ler Sham ngamuk ngan meka. Reaksi Faizal? Kerut dahi wat muka blur je ler...

I want to point out something, aku tatau korang perasan ke tak.

Sejak Lotter out dari Akademi, korang perasan tak, takde sense of togetherness langsung antara Haziq, Faizal and Amirul.

Lain dari Farhan dan Velvet yang semakin rapat with every female student eliminated.

Oh well.

Anyway, melencong kejap, aku nak share cita kelakar yang aku bagitau kat abang Badrul. Tanpa sebut sapa ler, korang ingat tak dalam beberapa minggu yang lepas, ada ler sorang kaki tinggalkan comments ni kutuk aku, defend Haziq.

Bila the rest of you regular readers sound dia balik kalao minat Haziq, masuk je Haziq FC punya site je, dia lak kata dia bukan sokong Haziq, tapi tak suka nak tengok aku main kutuk bebudak.

Well... the joke is, dah ler mamat poyo ni orang lain dia dok kutuk kat blog orang lain, kat abang Badrul punya blog, dia lak tinggalkan statement, "Kami dari Haziq FC". Uwaa... siap mewakili. You be representin'!!!

Tapi poyo tak poyo nya.

Aku lebih rela mulot longkang, molot jamban tak flush, dari HIPOKRIT demi FANATIK!

Diari kedua sambungan rehearsal backing for I Need To Know, lagu Haziq.

Sham sambung hentam ngamuk hangin satu badan. Haziq siap lupa melodi lagu tugasan sendiri, sibuk layan backing vocals.

Linda sambung sesi, kali ni psycho meka lak, kali ni fokus pasal the lack of competitiveness among them.

Datuk A. Samad Said mai singgah, sambil bebudak blur.

Fast forward, alamak... sesi nak rayu undi.

Yeap... Dr. Eveready mintak meka luahkan perasaan untuk dapatkan keyakinan. With parents photos in tow, sorang-sorang start ler sesi 'Ku Mohon' meets ' Jejak Kasih'.

Haziq janji tanak main-main lagik (yerlah), Velvet dan Farhan luahkan their rindu for their parents, Faizal mumbles something, and Amirul yang nangis tak abih (bleuurghhh!!!)

"I'm going to make you all proud of me," kata Amirul between crocodile tears (if you wanted to do that, you could learn to sing ma).

Last call tunjuk si Amirul on the guitar nyanyikan Iris... and why???

Nak layan AC DiSini yang busuk sat... kalau bosan nak balik ke gi jalan-jalan ler...
AFUNDI VELVET & AFUNDI FARHAN!!!

Reactions:

0 comments: