Friday, July 21, 2006

Normality

Keadaan kembali normal! YEAH!!!


Normal in the sense that aku ari ni berjaya nonton kedua edisi Diari Akademi Fantasia buat kali pertama minggu ni.

And my verdict?

Memang lawak... aku gelak sampai perut sakit. Kenapa aku gelak? Tu isu lain.

It started normal enough. Nothing out of the usual.

Tengok kelas Umi ok jer, best pun ada discuss pasal emosi dan sebagainya ketika bebudak ni perform, tapi on to the most important thing.

Persembahan.

At least ari ni punya Diari dapat ler tengok progress setakat mana bebudak ni ngan lagu tugasan memasing.

Faizal start lawak ari ni.

Aiyooo... mengguling tension rasanya Kurt Cobain dalam kubur ngan Faizal punya desecration of the anthem of Gen-Xers everywhere.

Aku tatau dia nyanyi dalam bahasa apa, Bugis ke, Jawa ke....music je bunyi Smells Like Teen Spirit dahler tengok body language pun cam orang mabuk je nak cuba joget.

What did they teach him ler. What is the world coming to? Dulu Mawi dapat lagu Beautiful Maria pun ok lagik. Ni? Kansel... tapi dari tensen, aku dok tergelak gelak Faizal yang melonjat cam badut kena sawan.

Haziq elok sikit command of English, tapi ya ampun... dia nari cam @#$%^&.

Seksi kata Linda Jasmine. Hasilnya? Seksa!!!! Gelak gak aku sebab da nak naik gila ngan prestasi kosong bebudak dua ekor ni.

Minggu kelapan da... setakat ni ke kemampuan mereka?

Amirul aku gelakkan sebab tak larat agi nak dengar sora dia. Memang cam Adam lah... versi sakit tekak. Dahler Adam's vocals nothing to shout about, tu pun Amirul seksa sangat nak bawak lagu tu cam lagu Josh Groban lak.Challenging sangat ke. Kalau jawab ya, sila enrol untuk program lain yer... rosak nama Akademi Fantasia dapat 'bakat' camni.

Kalau orang kata aku bias bab Velvet dan Farhan... aku ngaku aku biased.

AKU BIAS MENYOKONG MEREKA YANG ADA BAKAT SUARA DAN PERSEMBAHAN DAN BUKAN UNTUK JADIK BADUT!!!

Kedua gadis ni did their assignments pretty well, tapi aku suspect meka ni holding back their all to save for the concert kang nak meletup.

Yang penting lagu group show meka membosankan, as expected (especially ngan tarian kongkang) kecuali lagu Cinta which will definitely showcase the talents of the girls to the max.

Rasanya sekali lagi le pelajar lelaki setakat menjadi penonton lagi baik.

Eh eh....what a surprise (sarcastic tone nih). Adamlah datang lawat Amirul!

It's so hard to tell what's the difference between the both of them. Hmmm...

Matilaa katanya kan pecah lobang Amirul da ada awek (cakap ada yang tak caya).

Merasalah Shaggy mendapat lesson yang berguna oleh Adam iaitu... jeng jeng jeng... banyak tengok cermin!!!!

Yelahhhhh tuhhh!!!

Masa mereka nyanyi bersama, sama je standard vocal (Amirul hanj lagik), but at Adam nampak slebih self assured. Hmm... do we see another Adam clone happening?

Eh jap... korang perasan pattern tak. Setiap kali ada tamu, kena ending wat endorsement ngan merayu undi untuk bebudak tuh (down ke jumlah SMS) and then in the background bebudak nyanyi (actually menari) Menuju Puncak.

Well... ok... anything that gets your goat babe.

Masa wat lagu group, bebudak pepandai (Faizal tunjuk rajin) nak ulang balik rehearsal one more time, tapi Haziq tarik muka. Instead (kalau leh caya editing, tapi bab ni aku rela caya), si Haziq gi tido pastuh.

Rajin sangat kan dia... memang hebat laa... 'tak rugi' ler yang habihkan duit beribu AFUNDI dia tuh (gelak keji)

Uwaaa... teruja Dr Eveready bak sifu dia nak tunjuk sikit taekwondo punya move.

Tapi yang penting, aku lebih teruja dengar sora sir tuh bernama Jaswant. Sasa tapi sora 'comel'.

Matilah aku sir taekwondo pun mau evaluate vocal katanya!!!

Hmmm... motif Amirul tak pakai uniform? Tak ada tuk dia ke? Ke tanak destroy kan one good uniform pas dia pakai? (gelak ala Fiebie)

Sakit hati tengok Haziq ngan hobi yang dia yang dikongsi ngan Amirul, iaitu tidur.

Hah, kan Pak Tam dari ERA da masuk tuh. Wat malu je ada guest masuk kena tegur! Eh.... Nana ada sekali!!! Aku suka aku suka!!!

Happy to see ada gak yang berkongsi realiti ngan meka. At least ngan kata kata Nana bebudak ni sedau sikit (mintak la) that not ALL of them are destined to sing (some not even in the music industry), and that it's ok.

Here's hoping their fans will realise they're not meant to as well and takyah bazir duit AFUNDI yang tak layak.

Trauma sangat gelak bebudak tiga ekor jantan ni.

Tapi dari sakit hati memanjang...

Biarkan meka jadi badut pun ok... cause that's what they will be in the music industry nanti.

Reactions:

0 comments: