Wednesday, July 12, 2006

Moka bontot bas mini merah jambu yang diharamkan

Missed Rockstar : Supernova ari ni sebab bangun 'awal' sangat.

Actually woke up tengo jam 8.15am, tapi confident leh lelap sat agik.

Merasalah, bangun da 10!

Takper... malam ni takyah tengok Diari pertama sebab da tengok. Sempat ler mencelah kang tengok Rockstar : Supernova (Diari kan berlambak iklan) malam ni.

Anyway, walaupun jarang, I caught the first Diari report today during noon.

And here are some observations mengenai Diari Akademi Fantasia hari ni (sebab malas wat ulasan can carutan skema - banyak lagik blog yang wat transkripsi penuh).

My 20-point observation of Diari Akademi Fantasia today

1. Who do we blame it on, again? The education system in Malaysia ke kerana lepaskan orang cam Faizal ni yang tak paham simple words pun? Nak kata English 1119 pun tak sampai kalau setakat nak sebut 'girl' pun takleh.

That is like PMR, Darjah 6 punya level ok. Faizal ni lulusan skoleh rendah je ke? Or worse?
Orang nak bagi alasan apa pun, I'm not expecting English dia power ke haper. Tapi takkan setakat perkataan senang pun nak beriya-iya tanya konon nak tunjuk usaha (in the end miming gak kang cam ari tu)

And because of that, terpaksa la melayan orang sebut "hey gurrr" dan "move yerrrr bodehhh"
And when you walk up on the dance floor. Nobody cannot ignore the way you move your body, girl. Tu lirik yang simple. Apa? Ignore pun berapa hari nak paham?
Kesian Umi dari malam semalam, and Syafi ari ni sebab nak explain bukan main punya seksa!

2. It's unbeliavable the things that production allow to slip.

Kalau ari tuh, Aznil tersilap live tu sebut n*****r leh maapkan lagi.

Ni, Lotter menunjukkan kekampungan diangan nak wat lawak bangap, bodoh, dan very the babs dengan mengatakan "negro bodoh" at least dua kali.

That is just a racist statement and I can't believe they allowed that on TV!

Kalau kena bangsa yang ada kena mengena negara kita?

He's as stupid as Faizal bila bab tertentu.

3. Pelajar laki semua memang molot lebih becok. Tengah kelas, membebel je keja sekor-sekor. Budak pompuan at least disciplined, hasil pun perform better.

Wat per nak binatang masuk kelas ni.

Tima kasih Syafi for telling them off.

4. Amirul has no bloody sense of fashion tul. Ada ke tak abih-abih ngan pokok kelapa atas kepala dia tuh. Stylo ke?

Retarded ader ler.

5. Disebabkan kekurangan segalanya, Amirul yang tak mampu concentrate akibat jangkitan anxiety disorder dari Haziq, mendapat a different strain of virus kombinasi attention deficit disorder dan otak out of order.

Akibatnya, Syafi lukis vocal cord dia giggled away terbayang benda lain.

Aku rasa korang tengok bentuk korang leh agak ler dia bayangkan apa.
So juvenile... benda camtuh pun leh seronok.

6. Jelas dari latihan, lagu bonus Lemas dan Saya Anak Malaysia diberikan untuk kononnya menunjukkan budak lelaki semua ada input. Sebab confirm lemau nak mampos time Hips Don't Lie.

7. Diagak masaalah yang bakal dihadapi Velvet menjadi. Velvet sendiri dan Syafi pun akui yang Caramu memang lagu susah untuk dibawa, walaupun bunyi nya seolah senang.

Range Nikki terlampau besar jika di jadikan suara Velvet yang more on the higher end dan nipis.

Still, hope she makes it all the way, even though ikut trend undian dia nampak cam akan tersingkir minggu ni.

8. Haziq menyambung usaha gatal perasan macho yang semakin overdose dan meluatkan. Ada je Leez, ada jer ler Haziq membayangi setiap pergerakannya. Sampai Leez gi tukau bateri tuk mic pun dia gedik nak ikut.

Ikut satu hal, siap baring pose feel manja seductive agik yang tak larat nak muntah.

9. Syukur Leez tak minat binatang dan terus beredar ngan jeling tak kuasa.
Padan muka!!!

10. Alamak... akibat kena reject, sepanjang laporan Diari Akademi Fantasia kedua, kami dihidangkan mukla toya Haziq merajuk sepanjang masa.

Aku salute Leez ler... wat donno jer ngan penagih simpati punya si pengiggil. Amik ko... motif feeling nak berdrama swasta???

11. True in Astro tradition yang takleh survive kalao tak paparkan kisah telnovela, meka tetap berkejar tuk panaskan ngan cita 'cinta' Haziq dan Leez.

Patut ler yer yer nak bak masuk bagi cuti percuma.

Persis bosi (tak paham takper) si Leez ni. Lari ke Lotter... lari ke Faizal... dan lari dari Haziq (gelak jahat seribu kali)

Lari punya lari, kena lak paksa berbalas pantun ngan si gigil. Dengan muka penuh harapan penggigil tuh. Yuck!!!

12. The class for appreciation for our musical heritage ni menyemak je. In the packed curriculum yang bebudak performance pon tak betul, perlu ke membusykan meka lagik with more things that aren't relevant to their performance.

After all... again, the class is a good move. But I hardly see how it personally aids them, neither does it do anything good for programming. BORING!!!!

13. Motif Amirul feeling nak dominasi ngan perasaan trauma dia?

Camler dia seorang kena perform personal assignment, as well lagu bonus. Please lah... musim lepas-lepas Akademi Fantasia tak penah pun bebudak merungut sebanyak assignment meka.
Musim ni ler the first real look at yang memang TAK LAYAK dok Akademi... sikit-sikit complain. Tapi at least ada kesinambungan in cita Lotter yang mengikuti rapat pastuh.

14. What can Lotter do selain bagi alasan? Nyanyi takleh... nari takleh.
Complain lak takleh tuh laa ni la... terima jer la, sengau woi... apa da!

15. Motif Amirul perlu nak jadi kongkang (more than he is anyway) time nari.
Hah... pastu performance hancur kata stress ler... tak cukup masa ler. Tidur, nangis, melantak, and playing the fool ada masa lak.

Motif nari cam monyet kena sawan.
Tak baik Amirul carut si Faizal (gelak agik)

16. Dealova lagu emo tiba tiba... courtesy of Faizal... menjadi... jeng jeng jeng... ROCK KAPAK!!!
Damn.
That's another favourite song off my list.

17. Haziq ari ni menjadi ratu sentap. Tiap kali kena reject ngan Leez, wat muka seposen, baring hide his face, which is actually good for us sebab kita takyah tengok muka dia.

18. Kevin Zahri as usual lebih-lebih lak. Teringat masa dia dulu iya-iya participate in kritikan persembahan, like he knows anything.

Ari ni, dia gantikan Dr Eveready ngan konon nak psycho bebudak tuh.

Perlu ke?

Mari kita bincang soal rambut ko ala toupee tuh dulu. Premature balding setting in ker haper?

19. Kesian tengok at the end of two episodes, teringat Linda Jasmine da mula hilang kesabaran dan mula menjerit kembali.

Who wouldn't with so many idiots you are entrusted to teach, tapi meka in reality nak free holiday on Astro jer dok depan camera feel muka seposen.

20. Corrie pun aku rasa trauma teramat. Who can blame him. Kita tak dalam Akademi pun camtuh da... apa lagik kalao dok dalam.

Disebabkan aku sempat catch Diari pertama da tenghari tadik,. so in between here and there, aku dapat ler catch Rockstar : Supernova.

I loved Magni's performance of The Who's My Generation, walaupun it wasn't rockstar material, it was above par.

With Rihanna's S.O.S. big now, mesti ramai recognise Soft Cell's Tainted Love walaupun meka tak penah dengar yang original.

It was good for me, but maybe because of the strength of the song itself and nothing to do with her.

Jill was all rock for Hole's Violet, but the performance was only as strong as the song, which is not saying much.

Zayra ranks as crap again with You Really Got Me by The Kinks. Screw rock... whatever genre, in whatever language, that latina doesn't cut it!

Chris sucked big time for Franz Ferdinand's Take Me Out. It's so blah blah blah and forgettable that it could have been on Akademi Fantasia.

My favourite Dilana tore it up again with Johnny Cahs's Ring Of Fire.

She's the only rock gal that actually has a chance to walk off with Supernova and I'm hoping she'll remain in enough to prove to everyone that.

Josh with Creed's Arms Wide Open was in the wrong show, while Phil who did Tonic's If You Could Only See was just in the wrong genre.

Storm is another crowd favourite, but I really don't think she's all rock, while Patrice is starting to show an edgier side with Nirvana's Heart Shaped Box.

The highlight of the show (just beating Dilana by a bit) was Lukas, my other favourite who did a totally different take of Coldplay's Don't Panic.

Ryan who should have been booted off with Zayra in the first week for equally sucking eggs... SUCKED again with The Stone's Jumping Jack Flash

Moe fillers with Dana (Steppenwolf's Born To Be Wild) and Toby (The Killer's Somebody Told Me) and the show was over.

I don't know and sure as hell don't care who's going to go, but it better not be Dilana or Lukas.
Time to vote for them like hell.

If you love and follow Rockstar : Supernova too, don't forget to vote!

I'm clicking a lot for Dilana and Lukas all the way.

Takyah mahal-mahal nak SMS. Online leh vote, just click Rockstar : Supernova (you got to have flash)

Okler... nak vote sat and then nak tidur. Esok pagi da tunjuk dia punya results show live.

G'night all...

Oh by the way, jangan lupa undi lagu Caramu dari Nikki featuring Zahid di carta ERA. And pada mereka yang lum nonton video lagu tugasan Velvet minggu ini :

CLICK SINI !!!

Reactions:

0 comments: