Thursday, July 13, 2006

Happy thoughts...it's almost over

What better way to start the day than with Rockstar : Supernova punya results show.
At least gets me in the mood for what I have to deal in watching the Diari Akademi Fantasia first report for the day.

Yeay.... Lukas dan Dilana selamat agi.

Finally Zayra kena gak masuk bottom three, seriously she sucks big time. It's definite by a unanmous decision that she's the worst singer in the group, and even the house band acknowleged that in the reality episode.

Tapi dia safe AGAIN, though she 'didn't get me' with The Kinks. Seriously I think she doesn't even get rock.

Jill? I kind of like her though agreeably the Courtney Love wanna act wasn;t the best act from her.

Chris, kesian je.... I mean he's not the best, but if lemons like Zayra and Ryan can stick around, you got to wonder as well.
If Could Only See didn't get the rock vibes going even though Supernova had questioned his authenticity onstage.

Tapi acoustic sedap gak, just felt it was a little boyband... something Phil would have done with his little shiver-swagger motions. Yuck!

Still, quite a few people bring it on tapi I think it's still quite early, until you cut the number by about hald before you realise who actually understand what rock is.

One of the main reasons I watch Rockstar : Supernova is because of the fantastic fashion courtesy of designs from Danny Moloshok.

Memang besh gila baju dia. Some of it is too risque, tapi aku rasa at least it captures the essential spirit of rock.

Korang ingat balik tiap kali pelajar Akademi dapat lagu rock apa pakaian meka. Eeww!!!

A check on the website credits Chip and Pepper Jeans, Converse (didn't they sponsor the Akademi as well... tapi kasut yang dapat cam BM2000 jer...), JL Jewelers, Luxotica Eyewear and Vans. Tapi memang salute ler sapa heading their wardrobe sebab direction memang lawa gila to assemble the look for the contestants.

Erm... ok ler...about Diari hari ni. Aku nak positif sikit ler sebab satu musim aku negatif sangat kan, asik point out the bad stuff je (nak wat pe, tu yang lebih nampak)
So here's my positive observations dari kedua laporan Diari Akademi Fantasia ari ni.

My 15 POSITIVE observation points of Diari Akademi Fantasia today

1. Diari bermula ari ni ngan aku simpati untuk Faizal. Kejamnya para tenaga pengajar Akademi kannnnnn.

"Tatau susah begini", ngadu Faizal. Nitis air mata aku dengar dia cakap camtuh ngan Umi. Yerlah... he works oh soooooo hard, and has improved sooooo much that they really should give him a break.

2. Kesian lak semua tension, termasuk Leez. Takper la Leez, take comfort in the fact that you are going out this week, irregardless of whatever you do.

3. Oooo...aku rasa begitu bersalah sebab selama ni kritik Faizal blur ler... jalan dan nari kongkang.
Masa sesi luahkan perasaan dia kata dia penah jatuh telaga. Doesn't that explain a lot?
I bet it's more than a bump on the head.

4. Begitu bagus nya pelajar-pelajar Akademi Fantasia kali ni.
Masa Umi mintak meka baring, ala ala meditation gitu (very the new age Umi - I love her no matter what), bebudak ni leh TIDUR!

Pandai meka improvise kan???!!!! ... kita sabar je dan harap they can do as well during their performances.

5. Oooh... Pejal penah mai KL gi Chow Kit beli perfume ek? He must smell good then cause that is like THE capital of scents extraodinaire (and all so desirable... the vehicle fumes, blocked drains, assorted body odours, piles of varioud kind of garbage). Jangan lak korang pikir dia sesuatuh walaupun dok sana member mai 'jemput'.

6. Lotter da berjaya kurang 5 desibel bunyi kunyahan ketika makan. Microphone dipakaikan yang kuatkan bunyinya tau!!!

7. Lotter ni jenis sensitif. Kena marah ngan Ajai sebab tak mampu hafal lirik begitu banyak dan susah untuk lagu Chow Kit Road, terus dia membawa diri. Kesian dia kan?

8. Farhan suka nak tayang kan???... dia ni fake dan show off. Just because dia leh bak lagu rock doesn't mean she's good. After all, she's only done, rap, R&B, soul, blues, pop and ballads.
Who does she think she is?
Haziq leh asli! Faizal leh impersonate Mr Bean! Lotter leh sengau! Amirul leh nari!

9. Kejam kan si Leez sebab layan tak layan je si Haziq tu. Dah he's practically making the effort to come across as a sex pervert yang tak penah nampak pompuan... Leez tak appreciate langsung! Memang kena sangat kan Haziq usik dia berlagak...

10. Ajai memang betul bila dia kata Lotter talented. Sapa kata Lotter lari pitching. Dia bersiul masuk pitch pe! In fact, korang jaga, silap silap nanti satu konsert dia wa tuh je tuk buktikan.

11. Korang tak baik kutuk Pejal sebab kurang fasih bahasa Inggeris.
Tengok dia rap untuk part Zahid dalam lagu Caramu.. walaupun dalam bahasa Melayu... walaupun erm... dia tak sebut betul 100% and takde tempo kelam kabut sikit.
Kan bagus tu!!!....kalao korang kata tak sedap, korang buta seni, buta hati, buta puting...segalanya lah!

12. Bukan salah Astro atau team produksi Akademi Fantasia banyak tampilkan sponsor. Dah bebudak nak promote Gardenia ari ni.

13. Lembab kata korang pasal Pejal? Tengok betapa hebat keadaan fizikal dia ketika dia Amirul dan Lotter ketika kena denda pumping sebab Linda Jasmine salah tuduh meka bising dalam kelas. Sampai ati kan? Bebudak pompuan tu patut kena...
Meka bertiga ni baik je...they so pay the attention and come out perfect in every performance.

14. Tengok betapa romantik nya Haziq nyanyi tuk Leez. Walaupun tetap Tora datang lagi katanya... bukan sumbang ok... korang jangan kejam kutuk dia. Cuma nervous... tu sebab out sikit sampai ke Alaska sora dia. Korang takde ati dan perasaan ke?

15. Sapa kata meka ni tak mampu wat lagu Hips Don't Lie? Especially pelajar laki!
Meka ni besh ok! Sora budak laki tak dengar sebab erm.. meka simpan tenaga, tu kan rehearsal dance. Lagikpun, meka memang perfect sedap ok nyanyi tu.
Pe dia?

Ala... bahasa orang... korang kena paham ler jangan agungkan lagu omputeh ni sangat.
At least bebudak ni leh dance. Apa dia? Joget lambak? Ketimuran ler at least...

You know the frightening part about those points at the top. Some people will actually take them as true!

Don't believe it? Nama pun fanatik...

They're capable of anything... which is more than what I can say about the students themselves.
And for the last time this season, anyone doesn't like what I say in my blog can jump off the highest building, cause I don't get paid by Astro to write 'positive, thought provoking pieces'.

Lawak... lawak...

CLICK SINI UNTUK TONTON MUSIC VIDEO CARAMU - NIKKI FEAT. ZAHID!!!



Reactions:

0 comments: