Wednesday, July 26, 2006

Echoing away

Yeay!!!!

Hari ni so exciting!

First launch Mawi - yang berejam tak abih sebab beribu ucapan yang berejam dari VVIP.

Then gi showcase Jericho Rosales sat sebelum kembali ke opis. Hah... jangan marah... ada nak kutk memacam, at least Echo bagik aku birthday present gak.

Ada ler yang nanti kata aku desperate lak nak hadiah dari artis katanya kan... (gelak sat mangkuk hayun dengki - janji aku dapat gak sebab orang tuh ingat)

Sampai balik opis rush back halfway through the show, nak wat story, layan Akademi, ooo... so seronok.

First tengok aksi bebudak tu dapat peluang untuk gi Genting Highlands. Ah ah... untungnyaa... dapat duduk budget hotel terbesar kat Malaysia in the First World Hotel.

Pastu siap welcomed by some freaky looking animal mascots yang jadik simbol Genting lak.

Sponsors nampaknya da mula kembali wat penampilan ke Diari.

Kembali ke Akademi lak, Chef Ismail lak ada tuk masak tuk meka.

Tak perlu sebenarnya, tapi seronok kan semua tengok the endless promotions yang tak abih-abih ni (note to the blur : I was being sarcastic)

Ending Diari pertama : promosiiiiiiiiiii... jangan tak promosiiiiiiiii.... Genting Highlands da sponsor, kena laa tunjuk bebudak guna facilities, makan etc....

Zzzzz

Second Diari cam takde ler beza lak. I seriously tatau sapa lebih bosan, empat orang finalist ni punya life dalam Akademi ke, lapan orang yang dok nak rebut masuk balik sebab two days of Diari, are so horribly boring.

And then pastuh lak, tertanya aku bebudak ni ker yang boring nak mampos sampai nothing watchable? Ke bebudak yang tugas editing yang tatau nak tampil apa lagik?

Even the advertistments are getting boring...same ol' same ol'.

I dread this week's concert sebab lagu lagu tugasan bonus untuk finalists dalam tribute to Hail Amir dan Uji Rashid ni bukan tak sedap tapi tak sesuai untuk live show.

Astro dok nak pikat makcik-makcik jer ker nak tengok? Lupa lak meka programme ni tarikan pada younger crowd lak mainly.

The second Diari seems to focus a lot pada choreography efforts. As usual, Faizal kongkang tetap kongkang.

Takperlah Faizal, bak kata fanatik, ko pun ada aura.

Tapi tertanya gak aku, Mawi ada aura, kongkang camnapun, dalam minggu ketiga da leh nari.

Takperlah Faizal... camna kongkang ko pun ada yang buta tetap kata tarian kongkang kangkang tuh comel. Jangan meka gak yang carut ko setahun dari sekarang bila ko masih tak ubah dah ler ek.

Vocal... drama classes... seseronok lagu-lagu bonus.

Memang konsert ujung minggu ni aku rasa yang paling tahan terlelap ler jawabnya ngan pemilihan lagu (termasuk tuk lapan orang) yang lembab.

Eh eh... da abih ke Diari. Dan dan jer...

Sat... eh eh Umi karaoke nyanyi skali. Aku suka.. aku suka!!!!

Tolak Haziq kuar of the scene, it was the only 30 seconds of the whole hour worth watching.

Ok ler, nak sambung keja sat.

Reactions:

0 comments: