Monday, July 31, 2006

Aku ingin menjadi...

Ari ni lepak sikit so leh update pasal Diari. The first episode aku tak tengok sangat sebab time iklan time America's Next Top Model baru switch to Ria.

Elok lagik nak tengok Tyra dan anak-anak didiknya...

Diari first bosan dan meleret sangat. Cuma terkejut bab nak tengok rambut memasing.

Mana taknya... rambut Farhan cam mandi lumpur. The sandy colour tak kena tul ngan dia, nampak muka dia lagik karat dan beso!

Si Velvet lak rambut cam wig lawak badut, kemerahan yang tebal sangat.

Lotter sama jer except lighter shade rambut dia, Haziq tetiba dapat red tints tuh perhal???

Boyan sangat!!!

And Faizal? Rambut tetap stail baru bangun tidur. Paling kuat kalau slick back, you can go back to the 60s.

What the hell is going on lah. Sapa sponsor yang bangang sangat colour kan rambut meka burok sangat?

Meka ni amik specialist mana lak ni nak wat styling? Dari Jinjang selatan ke??? (orang Jinjang pun marah terasa hina aku sebut sebab syling burok nak mampos!)

Tak keep in touch ngan trends tul ler.

Patutnya for the girls, they experiment more with wavy, textured hair for a more tousled, feminine look, more textured and shaped.

Kalau nak color, patutnya lebih sexy, feminine highlights. The spring 2006 look is the return of the popular multi-tone highlights and lowlights for several shades of color that adds dimension and reflects the light.

Ni rambut Velvet dan Farhan cam tertumpah lak tong berisi cat ICI kat pala. Apa da.... baik takyah. Very the!!!

Budak laki lak semua cam potong rambut kat mamak ngan colour cam pakai mascara kaler instant tuh.

Arghhh!!!

Nak cita panjang tension lah. Tu baru satu bab. Second Diari lebih ngarut.

Cuma part Dr. Eveready aku suka sikit sebab laser bebudak punya perangai burok.

About time they heard it!

Sebut blur je dah tau sapa yang direfer. Eh... tengok je lagu tugasan lagik elok.

Tugasan final Akademi Fantasia
Faizal
: Hujan - Sudirman Hj Arshad dan Lihatlah - M.Nasir/Loloq
As expected, Faizal dapat ler lagu yang power kan? Mana pernah dia tima lagu lemau, sebab Astro nak sangat harapkan dia jadi Mawi kedua. Tengok jerlah lagu baru dia untuk single final... M.Nasir dan Loloq.

I have no doubt Faizal leh perform, sebab dah memang makanan dia. From the start, dah dibantu all the way. What else can you expect.

But then again, bila wat burok camnapun untuk Smells Like Teen Spirit pun leh dapat standing ovation... what can you say.

Can you blame Astro if they make money from people who don't know the difference between a quality performance dan persembahan badut.

Farhan : Spain - Al-Jerreau dan Aku Sahaja Yang Tahu - Ajai/Ajai
Spain in a decent song, though aku tak pasti if it can be considered a competition song. The choice is suspect.

Diberikan lagu Ajai tak mengejutkan, sebab kalau lihat dari final dulu, lagu semua mesti hasil dari tenaga pengajar.

Haven't heard the song, but sure it'll be staple Ajai punya lagu.

Farhan should have no problem, and the only challenge from her is baju burok apa lak yang akan dipakaikan atas pentas kang.

Haziq : Cubit-Cubit Sayang - Datuk M.Daud Kilau dan Gurindam Anak Muda - Ramli Sarip/Ramli Sarip

Blah blah blah.... lagu Ramli Sarip ek. Tak ngejutkan langsung pilihan. Mmm... dapat lak lagu M. Daud Kilau?

Seriously typecast. Tak ada versatility langsung mamat ni.

What a bore, at least time dia perform orang kat stadium dan orang kat rumah leh amik kesempatan gi toilet sat.

Lotter : In The End - Linkin' Park, lagu baru belum diumumkan.

Abihler lagu Linkin Park jadi lagu lawak. But pandai punya pilihan sebab da tau peminat dia sanggup layan apa saja, and plus give him a popular song cam masa meka bagi Faizal lagu Nirvana, burok mana pun orang akan enjoy.

Cliched and predictable choice.

Apa patut lagu tugasan dia untuk final?

Lagu happy birthday pun aku takkan mintak dia nyanyi. Mintak ala Gali Lubang dari Salih Yaacob je la (Salih Yaacob punya kan... eh...ke Harun Salim Bachik)

Ala... nampak sangat Astro mengharap sentimen kali ni serupa tahun lepas dimana Mawi lawan Felix. Meka nak gak sorang budak laki dari Semenanjung dan sorang dari Sabah ler to square it off. Kan sentimen cam tuh yang leh wat duit, perah AFUNDi dari mereka yang emo?
Hardly surprising sebab da takde idea Astro untuk musim ni yang hambar.

Velvet : Rembulan - Kris Dayanti dan Simfoni Janji - Sharon Paul/Fedtri Yahya
Rembulan is another questionable choice, because tatau ler sesuai untuk lagu pertandingan yang dapat menunjukkan kelebihan Velvet, but I like the choice in Sharon Paul punya composition, sebab memang hasil kerja dia bagus. She is a new composer yang sebenarnya banyak hasil dah, cuma nama je tak dikenali sangat je secara komersil.

Let's hope Velvet dapat perform malatop supaya orang Sabah sedau buang duit je AFUNDI Lotter untuk final.

Sickening is the word. Tak pernah aku demoralised abih gini time nak masuk final. Tak rasa seronok langsung.

Walaupun aku tak suka Haziq, tengok si Lotter pintas Haziq dok tempat keempat dah cukup menyakitkan hati.

Popularity most of the times tak melambangkan kualiti, and this is the perfect case.

Nampaknya Velvet akan jadi mangsa seterusnya sebab Lotter punya undi semakin naik.
Next victim? Farhan.

Kalau ikutkan agenda Astro, seperti mana di konsert AFMASUK, takkan ada kejutan apa pun, dan posisi pertama dan kedua nampaknya akan menjadi antara Lotter dan Faizal.

What the...

The worst choice of top two dalam empat musim Akademi Fantasia! The most undeserving and definitely will be the fastest to die off in the local music industry. Kalau betul terjadi, eloklah.
Bintang Akademi Fantasia sekali lagi akan memberi inspirasi kepada semua untuk menggunakan term mee segera simply because they do not have the qualities or the tenacity to last.

Is there hope? Pepandai ler korang AFUNDI pompuan dua orang tuh... aku lebih suka tengok meka top two, ngan Faizal dok tempat ketiga. Sapa dok empat lima aku tak heran, because between Haziq dan Lotter, kedua sama burok.

Bosan sangat... sehabisnya Diari aku surf kejap layan forums.

Korang usha forum gossip CARI, dalam ruangan Akademi Fantasia.

Aku dok gelak...

Ni hasilnya (ni aku ngaku dari CARI ek so korang jangan tuduh aku curi ek... kredit to them). Props to KAFAIL (Kelab Anti Faizal) untuk hasil usaha kerja grafik dibawah.

Aku gelak tengok cover art ni. Ampeh... tapi memang rumusan segala yang aku rasakan pasal Faizal ni... benar atau tidak? Well.... read betweent he lines lah kan. Kalau korang nak lebih info, korang masuk thread KAFAIL ngan KLIK DI SINI!

Kreatif tul bebudak ni... aku pun surrender abih!

Kredit pic atas kepada Pengkid dari KAFAIL.

Gambar ni pulak menerangkan sesuatu yang sudahpun lama didebatkan. Iaitu daripada berlambak statement Faizal konon dari keluarga yang seolahnya 'kampung' dan 'susah', kalau iikutkan, betul ke cara Faizal gambarkan dia ni kampung dan kurang berada sangat?

Aku selalu kata tengok jer Tirai masa meka nak wat kejutan. Ayah bak four wheel drive meletup, dia lak bak Proton... teruk sangat ke kedudukan kewangan family?

Nak manipulasi minda lemah ler tuh nak act kampung manjang... tak penah makan tuh... tak penah tengok tu... please lah! Zila dulu pun tak markonah sangat! And she's got a sadder story to tell than him!

Blah blah blah... malas layan si Faizal memanipulasikan minda yang lemah konon 'I'm one of you guys' tapi sebenarnya just that... manipulasi demi undi.

Tima kasih kepada DTECCONAN dari KAFAIL untuk bukti pic keta Faizal dan ayah dia.
Which bring us to the third pic...

So seru nak tolong ek ngan bagi kad prepaid sponsored? Erm... Terengganu ni maju sangat dah ker sampai bab Akademi Fantasia leh kutip duit, tuk pembangunan negeri lak tak penah dengar beriya-iya.

I mean seriously, Majlis Belia Daerah Marang ni kenapa?

Mungkin meka harapkan kot kalau Faizal menang, Marang jadi glamer sekali kot.

Eeww... as if!!!

Dah dah... goliiiii!!!

Time kasih kepada kazz dari KAFAIL for the contibution of pic.

And ada lagik last punya. Ni hasil forummer bernama Pengkid yang kreatif gila babs untuk KAFAIL.
Gif ni aku suka sangat....because it appears to explain a lot.
Teringat lirik Dealova - ..." aku ingin menjadi...sesuatu"
Go KAFAIL!!!

Merasalah ekspresi si Zila. Gelak...jangan tak gelak. Eh... ok lah, nak gi dinner sat.



Reactions:

0 comments: