Thursday, June 15, 2006

Zai zai zai zai...

Sapa nak dengar cita lawak... angkat tangan... angkat kaki pun leh. Cuma tak senonoh lah (lawak bangap 10.30 pagik)

Well anyway, member aku, si Fida semalam kan masuk Diari... untuk nasihat bebudak pasal media communications. Ala... kembar seiras Jac yang terlebih placenta tuh (mampos aku kena carot ngan dia pasni)

Anyway ada ler story... tapi sebelum aku start cita, let me introduce to you a central character of the story. Cita dia pasal seorang erm.. banyak nama ler leh bagik kat dia, tapi malas ler...

Nama sebenar dia Zaihani Mohd Zain. Official title makcik (ke nenek?) ni kat Astro adalah Head of Wardrobe.

Yeap... she's the one to thank for all the lovely costumes yang korang nampak yang orang dok puji ketika konsert Akademi Fantasia.

Oh by the way, nothing to do with the topic, but do you guys love Yoda? Saja nak letak pic hiasan dia kat sebelah ni entah kenapa.

It's short, wrinkled and a grump... oh and I mean Yoda by the way, in case you thought I had moved on to a different topic.

Now back to Zai. Well, kalau nak tau, memang ramai member reporters yang erm... uncomfortable with her. Mana taknya... banyak review da cita pasal quality pakaian.. tapi yang sampai balik kat telinga memasing, kami ni tatau pasal bab fesyen. Rasanya anyone with even any semblance of vision could tell you whether her wardrobe has been any good... but hey... kita ni kan tak ada qualifications in fashion as she says.

Ramai member media da go on heads on with her, and aku pun da pernah run-in ngan dia, tapi aku give it as good (if not better) than I get, so dia memang takder hal ngan aku. Berani ke?

Last sesi sentap ngan dia ni masa aku ikut bebudak Akademi Fantasia III ke Brunei. Masa tuh pakaian masa mereka wat performance kat Jerudong Amphitheatre memang erm.. 'bagus' sangat lah. Sampai dikritik dalam sidang akhbar. Dengan muka bengis dia jawab balik, "Mind you we're in Brunei, not KL."

I didn't see the relevance of that statement tapi lantak ko ler.

Pastu pusing je, wat muka toya, start kutuk bebudak media lak ngan beberapa orang kuncu dia, sampai press Brunei pun nyampah. Wat malu je.

Anyway, dengar cita, semalam Fida abih wat Diari, insan yang begitu murni itu, kutuk-kutuk Fida.

Kononnya dia cakap ngan bebudak kat control room, "Mulut #^& tu? Why are we inviting orang yang camtu... tak sesuai ngan kelas program Akademi Fantasia," or something like that la plus a lot more.

Apa salah si Fida yang tak penah tegur dia pun tatau la, sebab Fida ni memang non confrontational dan setau aku mengelak molot Zai tuh.

Anyway Fida placed a few calls and then dengar at the end of the day, Zai kena warning. Mmmm.. cam tak cukup je.

Astro bila nak tuko pala wardrobe ni?

Malas nak komen la... rumah orang kan. Lantak ler apa yang berlaku kat dalam rumah meka. Tapi kalau da sampai tahap memalukan dan prestasi kerja sebegitu hebat sampai satu Mesia leh lihat kehebatan dia, ingat-ingat sikit ler ek.

Nak gi isap rokok sat sebelum tengok Diari ni.

Reactions:

0 comments: