Monday, June 05, 2006

Utusan Lawak dan diari hari pertama minggu kedua

Today was a sucky day...tengah tunggu Diari nak start, sekaligus nak update blog. Sampai berapa kali ni aku update. Anyway, tension punya tension, bangang punya banyak keja ari ni...aku dapat nih...tergelak sorang-sorang.

Cam cita haper entah yang leh dapat suratkhabar esok lak! Nak abihkan sikit lagik kerja...tunggu Diari...dan kemudian update as the programme is on. Be blogging in a while laporan Diari Akademi Fantasia hari pertama minggu kedua.


Diari ari ni memang diari-hea!!!

Start je muka Fazley lagi. Berkali-kali mereka asik cakap, "Ramai yang tak sangka ada penyingkiran". Sapa yang tak sangka...hish...

Suka staged sesi perah air mata. Tak paham tul. Just let things happen ler. Don't force it. Please oh please...perlu ke sampai ada Fazley nak talk about feelings? Traumatising sangat ler...tiga musim bebudak ok jer deal with the eliminations, , ni kena counselling ke?

Fazley ni pakar motivasi ke psychologist? Sejak bila dia ada psychology punya degree???
Bukan nak kejam ke apa...tapi aku rasa tak perlu ler nak overdramatize the situation!

Apa yang Fazley mintak Karen luahkan perasaan kat angin konon Nora didepan. They got to speak maaa pastuh! Hish...merapu!!! Menci nya merapu si Fazley ni!!! Ya ampun!!!! Aku lak yang tertekan ngan bebelan dia yang skema.

Aku kesian gak kat Karen sebab Nora bagitau aku, memang dia dan Karen rapat sebab Karen paling rapat ngan dia. But I don't think that Fazley helped a bit, instead got the kids to be more of drama queens than they already are.

Manjakan ker lagik bebudak tuh. After the horrible performances on Saturday night, patutnya Ahad esoknya meka ni di kunci jer kat dalam romah! Ni leh take them for a treat ke Taman Warisan kat Putrajaya siap bak berjalan-jalan.

Aiyah!!! Ke ada sponsor punya kes lagik? Benda nih jadik cam percutian percuma lak untuk bebudak ni. Kalau yer pun nak bak keluar, aku cadangkan biar ala Aprrentice ker haper...meka yang menonjol masa last concert, rewarded ngan these treats...not including the losers yang slacked.

Tu ler kalao camni, bebudak keluar manja sangat...harap everything done for them.
Bab toreh getah tu...aku terdiam sat. Terbayangkan Zila ni punya perasaan. Especially when Amirul later komen..."Zila toreh getah.." pastuh gelak. Erm... tau tak orang tuh punya background. Insensitive gak mamat ni.

Paham-paham jer lah...

Anyway ni...leh boating..leh main game...mmm...entertaining sangat ler waste 15 minit tengok meka nih jadik berok. Out of the remaining 11, maybe dalam empat ke lima orang je deserve the trip.

Merasalah details of the trip siap another 15 minutes nak tunjuk to waste the first report of the day. Mmm...dapat dok makan bersila sampai buah kodondong ko melimpah tuh penting ke tuk kita tau?

Aiyak...muka pengawas!!! Lari!!! Seb baik dia berambus...baru nak off TV.

The wasiat reading was what I was looking forward to, and I think it was touching to see Nora send her love to Karen...adus...and then si Zila and Farhan sebab meka tiga ni kinda close knit.

But somehow, aku dapat rasa lepak lepak enjoy seharian (senseless tul), memang bad timing ler tetiba kena ngan wasiat mood nak pick up, then down balik.

Gila ke haper???

Wasiat audio ni...erm... cam kurang kick. Sebab when someone else reads it... I suppose there's more emotion which gets everyone going. Audio ni... erm..entahler... so little can be said. Maybe they can go back cara lama wasiat bertulis, tapi pastikan budak tu tulis pas kuar ler kalao tul nak feel on the spot cam audio tuh...

Final montage tribute thingie tuh...mmm...okler...suka tengok dia dan Karen. I guess that part je touch aku kot. Other than that....erm...

Syafizawati nih...eh..jap...sapa sebelah tuh??? Ya ampun!!! Fazley lagik! Enter frame nak dok sebelah si Syafizawati lak. Aiyak..Kevin Zahri ada wat apa...dia nak komen masa meka kat konsert tuh tak makan ke minum apa? Amik tips nak perbetulkan nyanyian dia ke?

I think Syafizawati was not forceful enough and didn't come across as well as she should have to stress to these kids the importance of what she had to say.

Umi was the best...marah!!! Jangan tak marah..tu pun kira lembut agik...but ok ler.
Sham dok, Papa Rock berdiri lak? Sempat lak duduk sebelum mintak Haziq jadi lebih 'lelaki'.

Kan dah tergolek. Tak hormat tul fakulti lain ni.

Kenapa Haziq leh tak ditegur pasal meng'asli'kan segalanya??!!! Thatis a potential danger ma!
Kevin nak komen Amirul? "Tak standard...cam budak-budak...not even close...sad lah". You should talk...lain orang komen aku leh tima. On what expertise is Kevin relying on to comment? Belah lah....apa lah Astro ni amik fakulti syok sendiri ni!

Menyengat ke komen-komen? Aznil cakap cam meka ni kena bombard gila babiks...not even close!! SEDIH!!!

Aiyo...baru aku perasan!!! Peluh gila Velvet tuh rupanya ek...malam tuh tak nampak sangat. Eh tetiba semua pujuk dia 'gorgeous' katanya. Kalau tak...tak abih abih weight issue jer....
Suka statement Sham kata pasal honesty Karen, Lotter dan Faizal..tapi aduhai...kena puji pun si Faizal bagik puppy dog eyes wat manja tuh kenapa....risau ler. Ada apa-apa ke....erm...

Semelam yang hanga?? Gelak sikit...comei tul si Pejal sebut...like dia punya accent sebenarnya...tapi mintak dia dapat ler control sikit masa performance kali ni.

Adengan mengilai lak bersama Salima. Horror antara dia dan Amirul ngan lagu Fiona!

Last scene aku pecah perot...pening tengok gelagat Lotter dan Faizal... feel headbaging. Si Faizal especially..dahler takde feel beat langsung... aku rasa mungkin ada yang takkan selesa statement ni... tapi aku rasa cam si Lotter dan Faizal ni ala Felix dan Mawi lak (versi tak sehensem tapi Lotter lebih lawak bersahaja dan Faizal lebih naturally comei).

Eh dah abih?

Ok ler tuh...tak larat...second diari pun last 10 minutes je watchable...

Ok..nak gi melantak dulu...ni senarai lagu tugasan minggu kedua which I feel is hardly worth commenting! Semua within their personal comfort zone (nyampah lak pilihan bagi Haziq dan Salima ni...seolah menolong meka...dari segi irama and for Haziq seolah nak dapat tempias Mawi)

Cuma aku rasa si Rich jer dapat lagu luar daripada apa kemampuan dia walhal semua dapat yang kena ngan vokal memasing.

We'll see laa how they fare kang. Lapau...

PS - Konsert Akademi Fantasia minggu kedua (ujung minggu ni) dan minggu ketiga akan diadakan tengah hari Ahad untuk dua minggu ni untuk elak bercanggah ngan World Cup. Konsert keempat akan kembali ke malam minggu...so amik perhatian!

Salima - Kush Yon Aur Gham (Udit Narayan & Anuradha Paudwal)
Diddy - Lonely No More (Rob Thomas)
Karen - Kerna Terpaksa (Francessca Peter)
Zila - Jika Kau Kekasih (Linda Nanuwil)
Velvet - Langit Ke Tujuh (Sharifah Zarina)
Farhan - Sayang Di Sayang (Kartina Dahari)
Haziq - Kian (Mawi)
Rich - Dendang Remaja (A.Romzi)
Amirul - Fiona (4U2C)
Lotter - Ibu Kota Cinta - Def Gab C
Faizal - Semalam Yang Hangat (Wings)

Reactions:

0 comments: