Monday, June 26, 2006

Nama dragon?

Posting ari ni sebelum Diari sebab tanak terlewat ngucapkan HAPPY BIRTHDAY to Qenari.

Ala... kalao korang chat kat @15 ko dapat ler tengok nick dia cam kat sebelah ni.

Dia ni moderator yang baik ati gila...(bayau tau!) tapi slalu ngadu lapar laa.. ngantuk la (tengok contoh disebelah)

Kat msjbox blog nih pun dia kerap chat...

So aper pun, ni lagu khas bagi Qen yang demand nak aku wish dia dalam blog aku gak (gatal bijik ler minah ni)

Takper la Qen, sebab aku sayang kat ko... aku wish ko ler ek...

Ehem... ehem... let me clear my throat... kang nyanyi sumbang lak ko marah kan... la la la la la....do mi do...

Ready or not... here's to you Qenari (jangan demand hadiah ke belanja lak pasni ek!!!! Aku sekeh kang... - matilah kena trajang ngan Qen bila jumpa kang... dia ni kicik-kicik cilik padi... ganaz!)

Happy birthday to youuu
Ko memang kertuuuuuu
Happy birthday to Qenari
Happy birthday to youuuu

Puas? Kertu da ko.. takderler.. sebenarnya Qen ni very the dara sunti lagik... only 24. Also want to wish a happy birthday also to Laurielle...keep hanging tough gurl.

By the way bagi meka yang nunggu pesanan dari Zila, ni dia... tima kasih Nana dan Linda kerana menjadi the best hosts dalam konti ERA.

As usual... kalau tak leh baca dia tulis apa, ni pesanan Zila :

Kepada peminat Zila dan semua pembaca :
http://klubbkidd.blogdrive.com.
Terima kasih kepada semua peminat2 yang telah mengundi saya. Saya mintak maaf banyak2 coz x dapat buat yang terbaik buat anda semua...
Teruskanlah mengundi kawan2 saya yang berada di Akademi tu... ok... salam sayang... Zila

Eh eh... Diari hari ni bermula ngan erm.. meka ni taken nak dibawak ke surprise location that I have no idea where sebab kena turn down volume ada betina sial dalam office aku menyalak mintak turunkan volume. Memang binatang... tu la akibatnya nak tengok Diari kat opis ni... memacam perangai perangai kena bertahan. The best thing is... betina ni punya suara 250 decibels! And that's when she's whispering!

Oooo... acting park haper aa? Malas laa... endorsement agik.

Just thought the whole thing was silly and a waste of time.

Eh eh... Salima.... minah rempit ek... tu ke highlight of the Diari?

Erm... blah blah blah... aku nak tengok meka ni usaha betul-betul dalam kelas.. bukan gi jolly jolly... penting ke to me?

Kalau nak jolly shandy kanak-kanak Ribena... takyah ler waste half an hour on it.

Boring... did nothing for me to like the kids' characters more.

I mean you want to talk about the environment, fine.. but it's not exactly the best idea when it comes to programming... kan?

Mmm... main water gun ler.... air terjun...

Oooh... gi Nogori ek... but what's the point happy happy then bring down the whole day. Shouldn't it have been done in reverse? Let them hear the audio message first then take them out to forget their problems?

Mmm... entahlah.

Beginning of the second Diari pun nothing much.

Mmm... bagi nama opposite gender? Lotter Azizah binti Aziz??? Jamal Halle Berry??!!! Diddy Fatimah? Sapa Melur tu... Faizal ke Amirul ek?

Matilah Haziq dapat nama Britney katanya...
Aku rasa time musim kedua... sapa yang rapat bebudak tau nama kita berikan kat meka lagik comel dan unik.

Into the evaluation of their performances, Velvet, kan da kata pitchy. As for Haziq, aku rasa meka still edited the comments, sebab Haziq punya masaalah lebih dari penghayatan.

Diddy dipuji sebab buat apa yang diminta... just hope he brushes up his feel of things. Farhan... blend of chest and head voice...tu kata Syafizawati. Mmm.. malas komen kan... yang sibuk kata falsetto.

Faizal entah kenapa tak ditegur (ker edited lagik)... Lotter too meka baik sangat tegur light-light jer... si Salima kena aku puas. Sebab ramai kata ok per Salima nyanyi padahal sumbang. Mmmm... entah pendengaran orang kita ni.

Ek eleh... nangis lak Salima kena tegur...perlu ke?

My Lord... she is like... you know... like totally... like.. a massive drama queen!

Get a grip la girl... tak cukup jeritan tuk ko nak terasa ke? Sentap sebab orang lain dapat sorakan lebih? Panas ngan kritikan ke... hish... baru pelajar memacam!

Arghh!!! Last scene pun nak nangis si Amirul dan Lotter? Enough with the damn tears... malas la...ni senarai lagu baru.

Amirul - Lagu Zaman (SM Salim & Ramli Sarip)
Diddy - Biar Betul (Akar)
Faizal - Terharu (Sweet Charity)
Farhan - Biarlah Rahsia (Siti Nurhaliza)
Haziq - Juwita Citra Terindah (M.Nasir)
Lotter - Bila April (Fazley)
Salima - Because Of You (Kelly Clarkson)
Velvet - Sangkar Cinta (Ziana Zain)
Lagu Bonus - Serasi Bersama (Ajai & Nurul)

Aku rasa paling akan menghadapi masaalah Amirul, Salima dan Lotter. Yang lain should have it pretty easy.

On the flipside, yang paling menonjol sekali, aku rasa mungkin Faizal, Diddy, Farhan dan Velvet with Farhan paling beruntung dapat lagu berhantu Siti. Aku harap ler after she does this, the masses will open their ears to her voice!

Haziq should be able to do Juwita, tapi masaalah dia mungkin dari segi penghayatan... I don't know whether that boy knows how to have fun, and that's the main core of that song. It's a fun, bubbly pop song...

Ok ler.. nak ciao dari opis.. malas dok lama-lama.. night all...
By the way - jangan lupa - PREMIERE of music video Caramu Nikki featuring Zahid malam esok di Muzik@Ria bersama Yasmin Hani esok! Zila pun ada sekali... tune in ok!

Reactions:

0 comments: