Sunday, June 04, 2006

Menyampah!

Ni ler kandungan dalam Harian Metro hari ni. Aku malas nak komen lebih...tapi renungkanlah ek.

Selain imej bertudung...apa sangat pada Salima ni? Cantik tak...sora sedap...tak gak. Put her against the rest of pelajar perempuan dalam Akademi...aku rasa dia ni ranking dari enam pompuan...nombor empat ke lima.

Kalau nak katakan dari segi overall...dari dua belas orang (kira ler Nora sekali)...Salima ni takde x-factor or talent yang make her deserving of the top 5 placing.

Sejarah telah membuktikan...janganler wat kesilapan lagi.
Ingat tak bagaimana Mas tahan dalam Akademi dalam musim kedua akibat pengikut fanatik yang pekak buta?

Nasib baik tak masuk final...atau mungkin salah seorang finalists ketika itu sudah di cantas peluang tuk mempunyai masa depan dalam kerjaya seni ini.

But in the history of Akademi Fantasia, kami seolah redha dan pasrah ngan extremism of sentiments.

Oleh itu...mereka seperi Rosma, Sahri...Zarina...Idayu... menempah sejarah dalam Akademi Fantasia kerana menjadi mangsa mereka yang zalim, dan membutakan diri mereka pada bakat yang mereka ini ada...choosing instead to follow their senseless emotional trappings.

Orang selalu cakap...tu kan rezeki bebudak tu... well think of it this way. Every vote you cast for someone yang tak deserving...yang tak patut mendapat undi tu, ko seolah merompak peluang dari seorang lagi yang mungkin lebih layak!

Orang slalu kata...demokrasi maaa... sapa undi banyak dia menang. Memang... but you know what... the choice you have comes with a responsibility.

Some people don't care for anything but a TV programme to peddle their sentiments...tapi at the end of the day kan... bebudak ni akan keluar Akademi untuk masuk dalam dunia realiti.

Cuba fikir mengenai semua finalis dalam sejarah Akademi Fantasia. Berapa orang yang dikatakan tak layak... dan di mana mereka sekarang.

Teringat kata kata kengkawan yang sebut pasal pengdemokrasian seni. Sometimes democracy is bad....

Just nak add one more thing sebab aku dalam this reflective mood. Orang kata... ko ni tak berhati perut ke...nak kutuk bebudak gila babiks punya dalam blog ko. Sampai ada fanatik seolah cuba nak robohkan blog aku ngan bermacam komen menyerang...I've always said this.

It's a competition. Deal with it.

Sebaik saja mereka langkah keluar Akademi, aku tetap anggap meka cam adik beradik. That's not hypocrisy. That's called tough love.

Seperti mana tiga musim yang lepas...apa aku tulis... baik dan buruk... aku leh tunjukkan pada mereka and we can laugh off about it. So kenapa peminat yang lebih.

Bayangkan kalao adik ko wat hal...kalao ko tak tampo adik ko or at least tegur kesilapan...nak manjakan...sampai bila dia camtuh kan.

Maybe some people have differing ways... me... I know my brand of tough love works.
And for those who don't like it... tough luck!

Tak sabr nak tengok Salima...Haziq...or even Amirul keluar.

PS - Tunggu posting istimewa esok malam.

Reactions:

0 comments: