Monday, June 19, 2006

Gone

*Aku akan berada di Singapore sampai hari Ahad. My flight is at noon esok (Selasa) dan aku akan kembali at about 8pm on Friday atas kerja (dan juga Singapore Sale). Ulasan konsert seperti biasa, tapi untuk ulasan dan carutan seneraka aku untuk Diari Akademi Fantasia harian, sila ke links di bawah ini yang lebih hangat dari biasa :
mentallydisturbed
mY kopitiam

Mmm...tengok memang muram sungguh ler bebudak ari ni, especially Lotter and Velvet, sampai tak nampak terdandan si Velvet ni. Yang penting tetap eyeshadow flawless ok walaupun sedih. Now that's looking good in the face of adversity for you.

Aww.. God... muka Lotter aku tengok... sampai sedih cam Rich dah ninggal. Bukan sedih dia terkeluar Akademi.

Faizal as usual no expression, Amirul sengih je walaupun dia pun horror meleleh masa konsert, Salima merapu ngan jawapan begitu diplomatic.

Er... kenapa ada private message untuk Velvet? Or more appropriately "Please tell her, that I care about her very much, please be strong etc...I care about you tiga juta kali". Dah keluar, jangan ler nak kenenkan... it doesn't work la... not unless they showed more on the possible romantic links... kan? Kalau tak the story just isn't believable. Lagik pun kan da audio wasiat.

Why the need??? Someone enlighten me.

Besides, kang tak pasal-pasal Velvet di 'hantar' jumpa Rich. Aiyo... jangan ler!!! Salima or Haziq ler jadik postman tuk pesan mesej dah ler.

Mak aih!!! Endorsement lagik! That is one heck of a humongous machine lor nak exercise on.
Erm.. World Cup related exercise by Dr. Eveready. Lotter, Velvet, Amirul di pilih dok dalam satu kumpulan (Jepun sebab mata sepet - perlu ke??? Haiyo!), Farhan, Faizal and Zila (Itali - don't know wy for real... but yeay... Farhan dan Faizal together in one group) and Salima, Haziq and Diddy (Brazil - also don't know why.. but kesian si Diddy). Cat muka katanya...

Merasalah comot gila muka Velvet dikerjakan teammates dia. Cam pakai bedak sejuk pastu di pukul kat molot sampai berdarah. Amirul lak nampak cam puppy doq with one spot on his eye... Salima and Haziq looked like corpses... merasalah!

Lotter cam muka kena ripped in half!

Futsal katanya... erm. Pakai lutut?

Er.. kenapa panggil Hazama? As important as celebrating Tasha punya birthday masa konsert lepas. Cmon ler... those kids were eliminated takyah ler expose them more to the public eye giving them more hope through the public attention. Hish...

Tak sesuai tengok Salima join berebut bola ok with the rest of the guys.

Pastu injured la katanya.... tapi gelak tengok Velvet tarik Salima kuar sambil buat effect ambulance.

Aiyak... abih Diari pertama tribute to Rich punya montage, tunjuk si Velvet lap air mata. Erm... mintak-mintak ler tak dihantar kuar bersama ler.. ish ish ish...

Second started with scenes of Rich dan Velvet tengok bola kat Hartamas Square kat match Brazil versus Australia.

Masa jumpa kat ruang tunggu Akademi, Velvet dan Rich biasa je... erm.. takde pun excited ke haper. Tapi yer yer lak kesedihan sebelum. Drama queen lebih lah bebudak ni. Bebudak ni chauffered with all this attention... mesti ada yang geram kalao gi sana tuk tengok match terpaksa give way to the whole production.

Sudahpun agak... Rich pilih velvet sebab nak elak bebudak lelaki lain jeles, and I think it was a pretty good move.

Diddy lak cedera masa mandi... tapi again... lawak dia lagik.

Pandai mereka bagi new toy in the exercise machine so that Kevin Zahri can avoid from saying carbs... not like it matters sebab aku segera turunkan volume as he showed the kids how to use the machines.

Comments and all later... erm.. Ramli Sarip siap urut tangan Faizal yang lenguh time tengah review the kids' performance.

Lagu tugasan... Zila aiyo... pronounce it right la..

Aku suka part Ramli Sarip bagitau the results of the AFUNDI sejurus tutupnya undian... at least these kids know where they really stand. Cam Farhan, I hope she's more excited about her show from now on, sebab no matter what, as long as she performs good and convinces people, I know she'll stay on for much longer.

Muka Salima lak masa dengar dia second last... dah ler tepong komak... tambah agik pucat ala horror, though she tried to keep this blank expression.

Ni senarai lagu untuk minggu ni.

Aku suka almost all the selections sebab minggu ni nampak ler meka ni akan mula tercabar dengan genre tugasan different from what each person is used to. Tapi motif ada dua lagu Ramli Sarip?

Mmm... really...

Zila - These Boots Are Made For Walking (Nancy Sinatra/Jessica Simpson)
Amirul - Khatulistiwa (Blues Gang)
Faizal - Wo! (Zahid)
Farhan - Tak Ingin Lagi (Misha Omar)
Diddy - Nusantara (Kembara)
Salima - Senandung Hidup Berbudi (Ramli Sarip)
Velvet - Dikir Puteri (Noraniza Idris)
Lotter - Bertemasya Desa Gemalai (Ramli Sarip)
Haziq - Buat Sang Puteri (Spider)

By the way, mengenai serangan ke atas blog aku, atas nasihat ahli keluarga, aku sudahpun membuat keputusan mendiamkan diri. Tapi ini tidak bermaksud aku mengalah, kerana bak kata Vince, "tiada pengalah". Matilah...

Apapun, so be it... if someone gets their kicks in being abusive, more power to you... I'm sure your mother is really proud of you.

Soal aku bergaduh ngan seseorang, all I can say is, based on advice to make peace, so be it too. I can't do anything if someone chooses to be immature, and in fact, I pity that person.

Terpulang ler... bila ko nak mula bertanggungjawab atas perangai dan kelakuan ko. Aku tak maapkan ko atas apa ko buat, tapi sebab hormat orang lain yang dok tengah terluka atas peperangan ko nak, demi menjaga kepentingan peribadi, aku mendiamkan diri... for now.

We can never be friends, and I hope one day you learn just what you did is wrong.

Anyway, like I said, I'm off to Singapore for work and hopefully some shopping... be back on Friday. Check out links kat atas untuk tetap mengikuti ulasan dan carutan Diari...

By the way, aku nak thank someone yang aku rasa has been there, and the other for his motivational words.

Thanks to that special SOMEONE (you know who you are... I'm going to miss you for these next few days... take care ok *hugs*)

And also... jeng jeng jeng.. tima kasih pada Dr. Eveready @ Dr. Fazley for messaging me, and voicing your support and concern. You rock dude... walaupun kekadang aku tertido tengok motivasi ko *matilah aku mencarut depan-depan*

You remember that being cool is not being different or definable, but about being true to YOURSELF which you are as far as I'm concerned, what you are... rock ok!

Reactions:

0 comments: