Friday, June 30, 2006

Chucky rules!

Sambungan dari semalam... rupanya pengunjung misteri ke Akademi Fantasia ialah, tak lain, tak bukan.... Siti Nurhaliza!


Erm... tapi tu la pasal.... dari semalam ingat Siti... bayangkan lak... takkan ler tembam gitu.
Apapun, cantik dressing Siti! Gelak ler part ni sebab suka tengok excited Farhan tuh sampai terduduk. Yang aku tertanya tuh camna dia leh tak perasan ada orang dok tuh... ishk ishk...

Tapi persoalan yang lebih ketara... erm... Salima dan Farhan kedua... erm... kenapa make up chucky!!! Make-up chucky maksudnya... erm... check ngan Fiebie for more info. Hanya Velvet je make-up ok ler... merasalah meka ni diajar pakai make-up dari erm... make-up artist professional konon sampai muka cam kena penampo ngan sekilo tepung komak.

Bebudak pompuan tak pamndai jaga penampilan... si Amirul lak yer yer mintak Siti petua nak jaga kulit ek. All this time throughout the session with Siti, aku suka tengok Lotter usaha keras amik nota apa saja nasihat yang diberikan. At least it shows he's bothered with what's been shared.

Velvet silap ler tiba-tiba nak tanya camna nak jaga badan lak kan... *gelak jahat*
I loved it when Siti kongsi motto dan pegangan dia... "Tak hidup dek di puji... tak mati dek di keji" (I got that right kan?... da repair yang silap sebelum ni)

Sebab THAT'S the reality!

Tak stuju ngan apa Siti kata yang Kelly seolah menjerit dalam nasihat dia pada Salima.but I guess that's subjective lor... when it comes to taste.

Scenes showing the kids rehearsing... nampak Faizal bakal ada problem. He's got projection, but sometimes, he forces his vocals out so much that it's potentially damaging to his performance because he's reliant on escaping use of the techniques taught.

Velvet lak aku risau bab stamina sebab dia asik nampak pancit kebelakangan ini.

Lotter's take on Bila April is kind of nice.. if you ignore the flat parts.

Apart from that... Farhan really has to work on Biarlah Rahsia... hope she picked up the tips Siti gave her.

On lagu bonus Nurul dan Ajai, here's hoping that they cut out the theatrical crap presentation of the performance sebab aku rasa tak perlu sangat.

Selepas Siti, kumpulan Akar lak masuk Akademi. Why... I have no idea.

Motif???!!!

Motif Akar???

Motif rempitkan Diddy???

Motif wig???

Motif rambut palsu synthetic katanya yang kekejungan!!!

Motif dinch human hair ala Scarlett tapi cuma wigaroni RM70 dari Jenny Pandan Jaya???
Motif joget lambak?

Trauma....

Time meka tengok photo album, sayu lak... sebab teringat the common practise yang takde dalam Akademi Fantasia musim ni setakat ni.

Tengah nostalgia (sebab teringat camna keluarga Akademi Fantasia musim kedua scan gambar tuk muka kita-kita yang kecoh masa konsert, time kuar terus kenal katanya)... teringat lak musim pertama bila tengok Faizal diangkat-angkat.

Aduh... lawak busuk laa... takyah laa...

Sure it looks funny... and kind of cute... tapi I don't know whether beyond programming anyone thinks that it looks professional. Sheesh!

Kedatangan Datuk Yusni Hamid ke Akademi waa nothing great. I mean... in terms of nasihat dan berkongsi pengalaman, aku lebih suka orang cam Julie Sudiro ke...

By the way... Yusni Hamid ni mula-mula aku tak cam... matilah aku nih... aiyo... malu je tak cam.

But I think kan... she looks like a smaller version of Aishah... or Farhan 20 tahun dari sekarang...

Part jamming aku ter confuse sikit sebab I don't see why Amirul doesn't bother just improving himself. Apa gunanya lah... nyanyi masih tak cukup. But nice to see him play the guitar and especially love seeing Farhan on the bass.

Eh reverse sikit... scene tengok photo albums tuh, motif Lotter ingat Kaer ialah Fitri? "dam dan Hawa" katanya... sapa ler yang dimaksudkan.... Adam and Farah ker... (jahat tul nak ungkit gosip lama)

By the way, tahniah pada Diddy sebab jadik uncle dah.
Merasalah riang ria kanak-kanak Ribena diteruskan dengan game Dr Eveready titled jeling dan jerit (nama aku berikan)

But at least it was better than the pathetic Marrybrown promo. Aiyo.... subtle advertising guys... look into it!

Like the added touch of the report card this season though, sebab aku tak penah lak perasan ada sebelum ni. Slipped my attention kot.

So how do I feel about the Diaries today?

Happy!

Sebab something yang aku takleh sebut... tunggu!!! Ada ler... nanti aku kongsikan.

Nak tunggu abang Badrul mai ni nak gi dinner sekali (HAG party katanya!!!!) ngan Fiebie dan member sorang agik. Lapau...

Aku hari ni kurang sihat tak gi keja... so tidur je ler.

Now I feel so active I have no idea nak wat per....erm... update pun dah abih... ishk... layan DVD sat.

Reactions:

0 comments: