Monday, June 12, 2006

Budu sedap...dan sesuatu!

Hah???

Sesuatu la senarai lagu baru untuk konsert minggu ni. Sorry ler if I sound ignorant, but I have to admit this is the first time I've heard almost all these songs.

Ni senarai lagu tugasan lagu untuk konsert minggu ketiga.

Amirul - Gempar Gerudi (For Your Eyes Only)
Rich - Phewitlah Bersama (Rocky Jagohan)
Haziq - Langgam Cik Sri Siantan (Joned PI)
Faizal - Aku Lelaki Hina (Zahari SS)
Diddy - Mentari Semakin Pudar Di Senja Hari (Elli Kuzini)
Farhan - Only You and Me at the Highway 78 Baby (Santiago Corrina)
Velvet - Lagu Anak Pengembala (Marhamah Hanum)
Salima - Di Penghujung Nyawa Ini (Kumpulan Nur Ikhlas)
Zila - Yang Yang Abang Sayang (Baby Herti)
Lotter - Raksa (D'Explorer)

Kalau mengikutkan tajuk lagu... aku rasa each song still caters to more or less the kemampuan pelajar masing-masing tuh ler.

I really have no idea why some students especially, tak diuji, sementara ada yang tak berpeluang lak to shine no thanks to the choice of songs.

With this week, I'm trying to remain objective sebab I have never heard lagu-lagu tersenarai sangat, so tatau ler camna.

Dalam sehari dua ni tau ler...tapi aku rasa tugasan Haziq dan Salima ni makanan ruji meka ler... should be no problem to give us another boring show.

Seolah-olah mahu membunuh Farhan, Astro memberikan lagu omputeh pada Farhan. Excuse me? Didn't she already do Route 66 kat Prelude? Cuba bagi la kat Salima dan Haziq yang versatile nak mampos sangat tuh.

Anyway...erm...emo sekejap...ehem...

Dalam laporan Diari Akademi Fantasia hari ni, kesedihan tak nampak sangat dalam Diari pertama.

Nampaknya meka nih ramai-ramai adapting faster to the departures and getting used to the almost cruel fate of elimination.. which I tink is good.

Tapi at the same time, nampak sangat ada yang manipulative menggunakan airmata untuk meraih undi pada time perlu. Scheming motherf*****s!!!

Bab Dr. Eveready ari ni, aku suka sangat game dimana nama-nama ditempek pada dahi mereka, and they have to guess what they are.

Tapi in my true bitchy fashion... mana leh puas ati kan?

I would have preferred the game to have been more effective in teaching them that they can't always see things about themselves and it takes someone else to tell them what they are, so it could have become a game untuk lebih deal with criticism, which would be good for Rich yang seolah tak leh terima kritikan masa Bob Lokman yang kecoh tuh meroyan.

Bab game tuk bab telur tu could also have been somehow tie in with making them realise the competition also required teamwork and deliberation (intellgence too obviously) among members for the best results as a show like Akademi Fantasia does not thrive on just talent alone, but also in large part, their 'teamwork' and ability to deal with the environment.

Adus... Mr Carbs menyusul. Yes kids, Kevin Zahri muncul lagi dengan ceramah CARBS! Apa lagik (I seriously think that's as wide as his vocab gets). Tak bosan ke Astro ni???

Dia ni camna dapat keja dalam Akademi Fantasia ni?

SERIOUSLY??!!!

I don't think anyone can stomach any more carbs (no pun intended)... so takyah ler tunjuk mamat ni!

Bring back Fatimah Abu Bakar ad student advisor and den mother!!! She did more pun, and I seriously think Akademi Fantasia tak perlukan ler seseorang nak pose cantik je.

Ingat Sains Rumahtangga ke??? Is this really practical information for the kids? I'm sorry but I think Mr. Carbs does not know what an artistes' lifestyle is like... but most of them don't have time to cook healthy. Take away healthy mungkin... (bangap tul!)

Moving on, bab komen persembahan tuh, aku rasa again bebudak dimanjakan. Sebab walaupun konsert kedua lebih baik dari konsert pertama, still, meka takleh benarkan bebudak ni terlampau relaks atau puas hati. Which is of course common and understandable in newcomers.

Back to bab nak puji rich sangat, erm.. I don't think he dealt well with the situation and I would asking him to improve instead of memuji dia pasal how he responded to Bob Lokman.Walaupun I thought Bob was over, but still, kritikan dalam dunia nyata akan datang dalam bentuk apa pun, and they have to accept it.

Sat.. sat... apa tuh? Kenapa si Haziq manja lain je ngan Rich?

Kalau rasa manja biasa... erm... ala abang dan adik.. er... kenapa anu tuh tutup ngan bantal lak??? Korang tengok balik and see what i mean... tapi confuse aku.

Sesuatu!!!

Nothing much more in the diary worth noting... almost a waste of an hour today for no reason.
Tak payah ler aku nak posting panjang sangat ler kan... ni pesanan daripada Karen pada semua peminatnya yang membaca blog ni

Kalau tak dapat membaca tulisan Karen sebab kicik sangat, here's a transcript of what she wrote :

Kepada pembaca di http://klubbkidd.blogdrive.com,
Hai semua, apa khabar! Karen disini baik dan sihat.
Walaupun Karen terkeluar semalam tapi Karen terima dgn hati yang terbuka dan mungkin rezeki Karen di Akademi cuma sampia disini. Tapi Karen akan tabahkan hati dan teruskan perjuangan Karen dlm bidang seni ini.
Terima kasih banyak-banyak kpd anda semua yg vote Karen. Harap anda semua boleh terus menyokong Karen dan juga kawan2 lain yg masih dalam Akademi ya!
Karen love u all. muaek k Kelawar...!
Budu sedap...

PS - Tima kasih pada Dr. Fazley merangkap Dr. Eveready kerana motivasi yang diberikan tadi (ini bukan carutan ek... was on the phone with him... besh! Salute, dude!!!)

Reactions:

0 comments: