Wednesday, June 28, 2006

Are we... or not...

First of all.. I am tired. Very tired. From work... and personal strains.

Sorry if anyone expected a posting semalam, tapi aku tak sempat lak bagitau that I was going to Johor.

Berlepas pagi semalam, and ni pun baru sampai dok abihkan keja sikit, before I have time to blog.

Pergi ke Johor bukan nak enjoy tapi atas dasar kerja, launching album Zarina, Mahkota Jiwaku kat Yayasan Warisan Johor.

To cut short things, it was fun, tapi tiring ler sebab rushing kan... dok sehari je.

Kalau nak tengok pics yang ada, erm... tak banyak sebenarnya, tapi ni ada pics bloggers kurang siuman (bukan Fiebie yang memang mentally disturbed).

Erm, pic belah kiri masa singgah kat Melaka on the way back. Si Juan feeling Hang Tuah, tatau lak Hang Tuah leh pose three quarter profile.

Second pic on the right is Juan professing his love for tulips. Kalau nak tau, favourite Juan ialah Kathmandu tulips. Tak pernah dengar? Hah... tu la... apa da korang ni... tanya Juan next time you see him and ask himtul ke tak dia suka Kathnmandu tulips (matilah aku kena carut ngan dia pastuh)

By the way, Mawi pun ada, untuk duet CInta Di Hujung Dunia ngan Zarina selain Zarina wat about three songs on her own.

Si botak ada show malam sebelumnya in Johor Bahru as well and I thought it was nice of him to support Zarina on her album launch. Camtuh ler semangat keluarga Akademi Fantasia!
Cuma sayang sepanjang event tuh, technical problems tak abih-abih.

Sakit jiwa dibuatnya. Mamat yang jaga sound system dahler wat muka poyo jer (padan muka malu kena jeling satu dewan)... lum agik MC toya yang so loves the sound of his own voice.
Malam aku ponteng nak gi dinner show Zarina tuk stay kat hotel sebab ada Astro Ria kan... sempat ler layan first part of the Diari.

Boring sangat... repetitive so I just went to bungkus dinner sikit and came back in time for Muzik@Ria. Puas ati tengok music video Caramu over the programme's exclusive preview... sekali tengok guest malam semalam semua kengkawan on air. Nikki, Zahid and Zila were just so much fun along with Yasmin Hani. Sakit ati tul tak dapat join...Anyway, dok jauh sikit walau sebentar da memacam...

Dalam kusut fikiran aku mengenai someone, another problem came up. No biggie... tapi just irritatingly taking up my thoughts. Then siang tadi on the way, abang Badrul call nak cakap something, and sebelum end up call, cita pasal Fiebie tup kedai.

Mmm... kalao nak tau, Fiebie pun going through a rough patch in dia punya life... so I think the thing is only temporary. Apa lagi keep checking on of the best blogs around ler. Dia akan come back punya... aku yakin.

Tengah update blog ni, sambil tengok Diari pertama... Isn't it obvious that kalao even Lotter and the rest of the gang leh spoof Kevin Zahri and the only word in his caveman vocab, "CARBS", doesn't the production of Astro think that something's wrong??? Kalau kita dok luar ni nak kritik memacam bebudak bangang tatau takper... tapi kalau da bebudak tuh tak kuasa camna?

Velvet was ok in her rehearsal... but I have learnt ngan dia don't expect too much so I'll be surprised.

Vocal techniques and all... boring.

Lotter... Amirul... making up after a slight tiff... are they trying to get us think homoerotic ke apa ni? Diddy with the camera... erm... kind of juvenile, but kind of revealed what we have always thought about these kids for the longest time. They know the limitations of surveillance on them, so they are in control of the situation.

Salima?

Sat... aku terjatuh kerusi ni... sat...

Erm... aduh.. sakit perut!!! Dia nyanyi apa tuh???

Faizal was ok, tapi dia cam nampak tense semacam. Erm... is it my imagination or Faizal tuh cam PJK dah (Perut Jalan Kedepan).

Farhan aku risau sikit, sebab dia tak penah dengar Biarlah Rahsia sebelum ni, so dia cam unsure a little. I hope she works out the kinks, but no major problems with her.
Alamak.. Amirul lak... lari tup volume...zzzzz.... tak sempat, tertidur dengar sora dia baru terjaga bila scene abih dan bertukar

Diddy was more spirited, and thus better than usual.

Another take on Velvet. Somehow I'm worried for her as well. I mean, she's still fantastic no doubt, tapi kekadang dia ni erm... cam having too much fun. Hope she doesn't get carried away.
Lotter on Bila April, the song suddenly changed. I don't know, tapi aku rasa aku kind of like it. Mintak-mintak dia deliver betul ler masa konsert.

Haziq? I'm sick and tired of him. I think he repeated "sempurnakan cinta ku" so irritatingly. Somebody just throw him out... puh-lease.

He has no maturity in performance or even character. Why is he even there? Next time kalao program camni nak amik contestants bawah 21 tahun, erm... make sure as long as they not emotionally below 21 dah.

Apa dia Salima? TV prima? Plasma dan prima takde beza ek... erm... well I can see why Ajai said she's 90% ready for her performance of the song... NOT!!!

Diari kedua erm... scene Haziq nyanyi Fiona tuh kenapa? He sucked on that... eh... wat lagu tugasan Salima lak ek... yang Hindustan tuh... he sucked on that too... apa agik? Arghhh... someone stop him. Mamat ni feeling semua lagu leh... tapi one song in three keys and they're not even the right ones.

PATHETIC!!!! OUT!!! OUT!!! OUT!!!

Wasted airtime je focus kat dia. Performance sendiri mau keluar anak tekak... practise tanak, nak feel leh wat semua songs orang lain. Uwarghh!!! And Astro selected him out of berapa ribu orang yang mai audition???!!!

Masa time practise choreography untuk lagu bonus, erm... is it just me, atau nasi lemak Salima semakin ketara? Dia cam saja carik T shirt two sizes too small. Nyata ler dari start sampai skang... yang pakai tudung pun lebih seksi dari yang pompuan lain yang tak. Tak caya? Tengok Diari kedua ari ni... and that purplish lavenderish t shirt dia pakai (if the matching loud yellow tudung and running shoes don't blind you first)

Aku rasa kan... time to initiate ler campaign tuk keluarkan dia dan Haziq.

Cuba korang maintain sapa korang vote, tapi korang pastikan, AFUNDI hanya SATU untuk mereka yang kau tak fikirkan, selain dari Salima dan Haziq.

Dalam erti kata lain, vote for everyone but them.

If you vote ten times for your favourite student, vote at least once for everyone else. In other words, AFUNDI Farhan, Faizal, Amirul (err... bear with me on this), Lotter, Velvet and Diddy.

Arghhh!!! Kevin Zahri in da house y'all!!!

Susu is the best katanya.... *lariiiiii!!!!!*

Erm... do tell me the significance of showing Velvet dan Farhan tidur?

Menuju Puncak was better, tapi masuk konsert kelima masih tak better, baik ada penyingkiran beramai-ramai kan? Orang biasanya konsert ketiga da flawless gitu-bebudak ni masuk konsert kelima baru nampak not bad camna?

By the way, sebut penyingkiran beramai-ramai... ingat tak I said last week (ke week before) pasal surprise bakal muncul?

I am not going to say anything, sebab nanti ada yang baca kang yang tukau elak prediction aku jadik realiti kan? So be prepared these next couple of weeks for something you guys won't be able to imagine.

And by the way, sapa kata final kali ni empat orang lagi?

Gelak ajer ler aku... bagi korang suspen. Aku tak confirm apa-apa sebab aku bukan production team so aku tatau 100%... but mark my words.

Ok ler nak keluar supper with my ex... at least someone still bothers with me...

PS - AFUNDI semua pelajar KECUALI Haziq dan Salima. Sokongan pada semua boleh menolong menyelamatkan keadaan dari orang yang patut tersingkir masih dok dalam Akademi. And guys, don't forget to keep requesting for caramu dari Nikki dan Zahid ek...

Reactions:

0 comments: