Wednesday, June 14, 2006

Apa ko hengat ko Mike Tyson?!!

YEAY!!!

Kali pertama ada adengan drama swasta gaduh!!! Yeahuuu!!!

Aku suka... aku suka (sambil tepuk tangan kegembiraan ala orang gila)

Tatau ler sebab apa mula-mula... tengah sibuk taip tiba-tiba ada kecoh lak.

Hah... ni laa yang aku nak tengok!!!

Drama yang betul punya emosi!

Tanak la skrip ke lakon ke.. nak yang pure emotion. Now we get to see character sebenar bebudak ni.

Cis... rupanya bebudak ni wat lawak bodoh. Baru nak harap jer gaduh betul...ptoii!!! Ludah kahak kaler ijo... kaler rainbow lagik. Binatang!!!

By the way, Salima over wat muka terkejut.

Balik cita drama swasta, the Diari start mengenai kehilangan Farhan, following her disappearance semalam was played up for five minutes sebelum meka tunjuk yang dia sebenarnya dia da dibawa keluar untuk nak makeover!!!

Tapi yang potong stim tu buat setakat kat hostel wanita tuh perlu ke? Aiyak... but still at least ada ler improvement.

Aku paling suka statement si Lotter time panik kata tak mungkin Farhan merajuk sebab tu bukan cara dia, "kalau Haziq aku cayalah."

Kesian kan Salima.. meraung mintak cam nak jawab lak mana si Farhan. Plastiknya!

Amik ko!!!

Bebudak tuh semua diplomatik... tapi cam si Haziq ni bebudak lain pon tak tahan.

Masuk kelas vocal Syafizawati, tengok semua tak semangat aja... erm.. sayang gak meka kan kat si Farhan. Padan muko sengsorang kalao Farhan takde sebab pengundi mangkok kang kalao Farhan tak make it... their favourites jugak punished by not having the sisterly Farhan around.

Jamal pengawas sekolah tu memang fail ler bab lakonan...nak mintak teka-teka pun buang masa je.

Lawa gak Farhan punya rambut baru. Pesen rebonding. Sayang I would have preferred kalau rambut dia lebih sculptured nak sesuai ngan bentuk muka dia, but better ler at least kan.

Kalao korang tengok muka bebudak yang ada keliling dia, ada yang betul-betul gembira ngan perubahan Farhan, tapi aku tengok cam ada yang tak puas ati.

Malas nak cakap sapa ler tapi korang tengok sendiri.

Dalam kelas Ajai, sedap nyanyian Velvet, but I think she needs more attitude and feel in Teman Tapi Mesra yang sepatutnya lebih menggoda. She's coming off a little karaoke at times. Bagus gak Ajai betulkan...

As for Faizal, sedap tetap sedap. Tapi still aku maintain dia da mula nampak terlampau selesa ngan kedudukan dia. Erm.. jangan Pejal... nanti orang bosan.

Zila and Lotter did quite well and nampaknya they're showing a different side to themselves vocally, one more life in her singing while the other more serious and focused in his vocal presentation.

Tul ke kena 16 buah lagu si Faizal ni?

Erm.. Rich lak cita pasal band dia and all.

Nak masuk Diari kedua, aku da mula pissed off gila da. Mana taknya... tengok kat opis, bebudak da nak carik gaduh da nak tukar tengok match Spain. Pala hangguk opah hang....!!!

Hah.. kan da kena sedas ngan aku.

"It's the World Cup man!"

So what? Do I write about the World Cup? Kalau Mesia masuk leh lagik aku leh elak Akademi Fantasia demi nak patriotik.

Dah match pun dua setengah jam plus here plus there kan? So ko tengok pas 20 minit aku abihkan Diari kedua. Aku ngamuk baru tau...

Erm...ngan muka daring them to change the channel, aku layan Diari kedua ni.

While watching the issue of berat badan - alahai... ada ler yang merungut lagi nak tengok bola. Wei gi mampos wei... aku on TV ni aku have first say. Nak tengok talipon kat tempat duduk aku melayang...

Erm.. Velvet turun 1kg? What an accomplishment! Astro ni... erm... tu pun nak tunjuk ke???
But I suppose I'd prefer nak melayan weighing scale tu than close-ups of Salima or Haziq because mesin timbang tuh pun more personality than them.

Salima naik berat badan? Bukan sebab rendang tuh... sebab ego semakin berat kot! Lawak... lawak... konfiden katanya leh turun 2kg dalam sehari. God, I hope she just bloats up!

Velvet nak gelakkan Salima ni erm... not exactly ideal bodyweight kan? Aiyo!

Merasalah setengah kilogram pun nak kecoh... !!!

Hah.. seperti minggu lepas dah tau, si Hafidah Samat satu bumbung ngan aku nih masuk Akademi nak talk to them about communication skills with media.

Erm... no komen. Aku nak gelak sat ek.. sat ek... erm... (tarik nafas sat). Kesian di introduce dek pengawas as Jaclyn Victor. Aiyo! Keji! Mesti kalau ada yang tertipu ingat si Jac da mengandung!

Wish Fida had been more comprehensive in her advice to the kids because the responsibility she was entrusted to is extremely important. Still, I suppose at this stage, the kids can only take so much in...

Erm...aiyak... Fida.. datin sangat. FRUMPY! That's all I'm saying girl (matilah aku terus call Fida dan menjerit "AFUNDI kelaur Hafida!!!)

Matilah aku kena carut balik, "Wei aku tengah tengok Diairi...jangan kacau aku, nanti aku call balik!"

Gelak dan sambung tengok sambil mencarut Fida lagik ngan bebudak ofis yang tetiba berkumpul depan TV tengok dia ngan bebudak tuh.

Esok masuk keja ni tau laa kena carut...

Alamak Zulfadzli masuk lak? Kronisme!!!!

Make-up artis kontrak Astro gak yang masuk nak bagik lecture. Nampaknya mak andam skang da sampai tahap pujian gaban sampai leh masuk TV ajar make-up ek. Get ler a professional dari L'oreal ke, M.A.C. ker, Maybelline ke. Erm.. ajar bab bedak asas lak.. seb baik tak kata bedak sejuk.

Barangan dapat tuh dari L'oreal tapi pemakainya pakai yang sama branded ke tak?

Faizal dapat tips one on one ek tuk persembahan lagu dia? Did I hear wrong? Perlu ke?

Mintak-mintak tanak la.. apa cita handstands ni... sabau jer la..eh..nak gi makan.. bosan. Faizal ngada la (sambil gelak teringat bab meka gaduh)

Konperm naik undi... dan kalau naik mesti Salima pasni pun nak wat aksi gaduh.

Aku nak wat aksi melantak sat.. lapau... *gone*

Reactions:

0 comments: