Wednesday, June 07, 2006

Aduh Salima...

Salima, diam!!!

Walaupun aku miss laporan Diari Akademi Fantasia yang pertama semalam sebab ada kerja nak dilayan kat function, but those words yang dilaporkan dari teman-teman yang memberi info terkini, cukup untuk mengukir senyuman on my face.

Walaupun satu hari stress berita burok ler... office stress ler... generally a sucky day... but I guess it was worth it to hear words to that effect coming from Umi.

Sempat tengok second diary... seronoknya dapat pesta air mata agik... mm.Programming keep sgetting more creative by day.NOT!!!

Dan juga pasal nangis pasal arwah ayah... erm... isu sensitif abih ni.. well... stretching pun masaalah...kena rotan sikit biar lembut badan sikit nih.

Tima kasih ler Corrie kerana sound bebudak ni for that lousy Menuju Puncak.

Isu berat badan dominate the report again. Velvet jugak kena belasah pasal isu berat badan...
Seperti diagak... peluang diberi untuk Kevin Zahri untuk enter frame and keep reporting pasal "carbs...carbs...carbs"

Aku rasa bebudak tuh mesti switch off terus time Kevin bersuara.

Balik ke latihan menari...Corrie masih stress on the need to synchronise choreography. Faizal dan Rich ditegur...seperti yang patutnya because they were the worst.

Hopefully konsert kedua ada ler usaha bebudak nak perbaiki persembahan meka bab tarian ni.

At least Corrie tak preach endlessly pasal tuh nih... dia siap explain lagik tuh ni... hah... takder ler merapu cam ada laa tenaga pengajar tuh!

Hasilnya... tengok ler. Instant improvement. Hope it carries on into the

Yang peminat dok bisingkalao pelajar kesayangan mereka ditegur. Aku lebih suka kalao pelajar favourite aku ditegur...sebab at least time meka wat persembahan nanti tak memalukan.

Tapi sesi menari Menuju Puncak ni... terkejut sat. Faizal pakai cam main bola. Gelak sat...but at least nampak yang tarian dia pun ada improvement.

Anyway, balik bab seluar pendek (takderler pendek cam hot pants),aku rasa ni ler kali pertama aku tengok pelajar pakai seluar pendek dalam Akademi Fantasia. Tul ke? Not sure...
Faizal pakai kaler oren semua...teringat sangat Zahid time Akademi Fantasia 2.

Bab Diddy kena speaking sepanjang minggu, aku rasa bagus, at least it'll make him more comfortable singing by the end of the week.

Akhirnya dpaat gak tengok Farhan nyanyi...something yang jarang dalam Diari ni. Sikit pun ok ler. Better that nothing, but I wish there was more focus on Farhan. Cam berat sebelah coverage camera ni. Contoh cam Zila ni... kurang gak.

Closing tunjuk si Rich... aku rasa salah sangat persembahan dia...but we'll see how he does. Just I think he should drop the overacting bit so that it comes across more naturally. Aku paling simpati ngan dia...sebab seperti aku katakan sebelum ni, aku rasa dia laa yang paling tercabar ngan lagu tugasan minggu ni sebab yang lain dapat songs within their comfort zone.

Okler...tak banyak perkembangan atau cita menarik (tunggu esok sebab dengar ada kejutan-dah tau tapi takleh cita nanti spoil surprise),so nak cita sikit pasal keja last minute malam semalam.

Petang nak gerak dari opis pas abih keja, suddenly got this spot assignment.

It was for an event by Malaysia Book of Records. Tak kuasa sebenarnya nak pergi, but tengok nama...erm...Siti Nurhaliza ada.

So went to the event nak wat for news.

Tuk pendekkan cita...antara 29 orang yang menerima anugerah dan penyenaraian baru dalam Malaysia Book of Records...Siti dapat for First To Hold Solo Concert at Royal Albert Hall. Fish Leong yang dok tak lama dulu dinominate tuk MTV dan dikeji peminat Mawi kerana at one point nampak dia akan menang lak...menang Most Awards Won By A Chinese Female Singer.
Sheila Majid pun menang for First To Perform at Ronnie Scott's, London.

Ni wat tatapan peminat dua artis terbesar di Malaysia, for the Malay music market and of course overall, Siti, dan juga the biggest Chinese artist in Malaysia yang juga harumkan nama negara, Fish Leong.


Ada ajak peminat fanatik nombor satu Siti sekali, tapi mentang-mentang ler sekarang busy teramats ketika masuk time Akademi Fantasia ni sampai segalanya pun Akademi Fantasia. Sempat ler interview kedua mereka sekali...

Mmm.. lama sungguh tak interview Siti.

Sudah hampir dua tahun... anyway... aku rasa tibanya masa untuk kongsi satu cerita mengenai pertemuan dengan Siti Nurhaliza, dan apa yang berlaku baru-baru ni. Memang untuk aku, sesuatu yang tak disangka.

Jangan salah anggap... tak ada apa yang buruk atau mengaibkan orang. But just something to do with my blog, and how it has changed things... of course ada le kena mengena ngan Siti.
Nak tahu? Apa lagi... tunggu esok ek. Nak balik tidur. Letih!

Reactions:

0 comments: