Saturday, May 06, 2006

Your song

Aku memang takde benda sangat nak update blog buat sementara sebab kesibukan yang melanda.

Kesibukan memang work related sebab awal minggu ni ada training/brainstorming session kat Port Dickson kat apartments belonging to the company.

Seronok gak, sebab tujuan trip tu untuk mengeratkan silaturrahim antara semua staff nyata berhasil.

The best thing was, we worked hard, and belah malam, we partied hard as well.

Dok sana semalam jer, two days one night. But that one night betul-betul count ler...
After a hard day of work, and before another, the bosses were so cool to allow to freak out and party like it's 1999 again (modification of party like it's 1999).

Malam tu ramai yang intoxicated minum...erm...Coke, Pepsi dan Sprite.

Dah bosan aku melayan muzik kuat dan karaoke, aku jumped into the pool sambil berangan ala rap star dok mansion sendiri ada pool. With the loud music pumping away and the party still going on in front of me, it was not too hard to imagine.

Last-last sorang-sorang masuk dalam pool, sebab the party had to move after a cake fight selepas sahaja celebrate birthday Ayu on the stroke of midnight.

Banyak ler kejadian bab pool tu...memang pecah perut ler malam tu.

Ada sorang colleague aku, siang esoknya masa kita semua cita tu ni...dia hanya tunduk ngan muka penuh penyesalan.

"Rugi aku tak join korang, pas dinner aku terus naik bilik tidur..."

Mmmm...sah terlampau banyak sangat minum air kosong, sebab sah sah mamat ni mandi sekali dalam pool, malah antara yang paling kecoh.

After insisting several times that he was with us, dia garu kepala...and then kata, "Erm...kalau ada aku memang tak ingat lor..."

Pelik aku...camna dua tiga jam kita menggila kat pool tu dia tak ingat.

"Aku bangun pagi tadi seluar aku basah aku ingat aku kencing dalam tidur..."

Pa lagik..gelak pecah perut la kita semua...

Sorang agik ni..kita tangkap dia nak campak dalam pool. Mak aih..berat nak mampos! Enam tujuh orang angkat pun tak larat, we almost dropped him mid way.

And then sebelum campak dia, we asked him if he could SWIM...he answered yes. Apparently he was so drunk, he heard us ask him if he could SINK....(why the freak would we ask that...mangkuk jamban tul!)

Anyway, campak dia dalam air...dia terus tenggelam sebab kami campak dia in the 7ft area.

Tapi mamat ni didn't have his arms flailing about or anything...sekadar did this weird dance with his arms which were sticking out. It was a slow motion kid of dance, and meanwhile, the rest of us debated for about 15 seconds if he was drowning, because he sure as hell didn't look like he was...

Apapun kami panik, dan selamat kan dia (ya ampun...beratnyaaaa!!!)
Dia kleluar air je, terus muntah air...and kami semua pun tanya, "Are you ok, dude?"

Jawapan dia?

"Wei...aku takde lighter!!!"

Erm...rupanya mamat ni dah gone sangat sampai tengah lemas pun, dia dok bawah air lama lama tu bukan sebab takleh berenang, tapi dia sempat carik rokok dia dalam pocket dia, and he was looking for a lighter to light up his ciggy. Apparently the arms thing was to signal us for a light...macam-macam...

Still it was a fun and definitely an unforgettable experience.

Back this week, a lot of paperwork nak buat in preparation for the launch of the new paper.Tapi the best thing hari ni, aku sibukkan diri nak kemaskan tempat duduk aku dalam office.

I got to swipe this 17" monitor to replace the pathetic itsy bitsy one everyone else uses. Lepas da bersihkan isi PS tu puas-puas, aku pindah tempat duduk kat area baru yang just a row from my previous seat.

The whole process took me the entire day! (squeezed in a call to my former classmate Siti Hasniza yang aku tak jumpa sejak sekolah rendah - courtesy of usaha Helmy gila...wei Siti...ko baca blog aku ingat free ka!...belanja teh tarik!)

Puas gak ler in the end. Screen aku ler yang paling gedabak sekali! Puas hati masa buat kerja atau surfing! Yes...yes....size does matter....(and those who say it doesn't don't have it!)

Ada budak pinjam my disco ball yang atas meja nak wat props photography, while my autographed Slipknot poster yang da frame tak sempat gantung.

Monday banyak lak nak settle, a lot of meetings and such, but at least the weekend clear sikit.
Cuma sayang sebab don't know kalao angklung free atau orang gila takde reservation. It's not going to be much of a fun weekend sebab tokei funfair gi Bangkok, while Jolyn's gone to Egypt.

Adik angkat aku in town from Melaka, tapi malas layan, sebab dia datang bagitau last minute.

Dahler call aku time aku sibuk nak prepare for my erm...dinner date ngan someone. Cuma nasib baik malam ni aku leh layan pala sebab adik aku sibuk kengkawan dia and esok dia da balik ke Melaka so selamat lah aku (jangan marah ek Aidil...)

Speaking of that someone, aku da lama tak dating, so it was kinda fun. I don't know if you could call it a date, but dapat ler habiskan masa sembang banyak benda. It turns out, thankfully...we do have a lot in common.

Apapun, at least dia appreciate music as much as I do, and we already have our list of favourite songs. Sayang ler...kenapa ler aku jumpa orang yang destined to be friends aja...

Well...who knows kan...ok ler you guys enjoy your weekend. I have a few CDs to listen to nak tengok cukup sedap ke tak. Kalau I come across something worth reviewing I'll update with a review or two.

'Dia' kata nak tengok Lantai T. Pinkie esok, tapi tak janji dia ada masa lagi ke tak. Aduh...minggu depan dia ke Terengganu lagi..rindu gaban ler aku.
Have a good weekend guys...

Reactions:

0 comments: