Thursday, May 18, 2006

Rich!

Mulai hari ini, aku nak buat ala CSI sikit (nak curi kata-kata seseorang kawan tu).

Kalau biasa kami disajikan 'kejutan' (yang jarang terkejut sejak musim ketiga), rasanya orang ramai pun mampu membuat kejutan yang sama. I mean there's so many of us, we can probably come up with something that even Astro's researchers can't put together right?

So anyway, inspired by a tip-off seseorang chatter kat msjbox aku, kita nak start siri baru kat blog aku nih to look into just how much reality we can take.

Dalam erti kata lain, aku mengharapkan korang semua yang membaca, untuk tip off aku pasal apa pun info, baik atau buruk, mengenai mereka yang kini bergelar calon-calon Akademi Fantasia 4.

Bukan je demi tujuan murni tuk mengumpat (gelak...gelak) tapi tuk kongsi ler lebih info mengenai budak-budak ni (yerlah tuh!)

Sekaligus, at least kita dapat pastikan, Astro kena kerja lebih keras tuk nak mengejutkan kita (kita kejutkan diri sendiri pun ok apa...)

So anyway, to kickstart the series, ni pasal Rich, mamat rock yang berasal dari negeri dibawah bayu.

Yang kelakarnya, sama cam kes Reza tahun lepas, mamat ni da lama based kat sini, so again, misleading ler nak bagitau dia ni asal dan dilahirkan (cuba cakap tepat sikit by where they are now) seolah nak mancing undi ikut negeri (kan?)

Still...here's the info on Rich that you probably didn't know.

For most from the underground, you would be already screaming "sellout!" for yes, Rich is a member of the band Estranged. In fact Rich ler vocalist of the indie band.
Estranged was formed in the year 2001.

From the biography of the band, Estranged ditubuhkan Rich and another member yang masa tuh bersama menuntut kat International College of Music (ICOM)

The band ada ler main gigs sana sini, with their first listed at TwelveSI.

Meka juga particicipated in the Asian Beat Competition for year 2001 and finished as second runners-up for the competition which was organized by Yamaha.

Kemunculan meka yang paling banyak exposure sekali, ialah masa meka bersama menjayakan banyak lagik band lain dalam acara Rock the World 4 (siri ke empat...Rich nak masuk Akademi pun siri keempat...lucky number kot)

Selain tuh, meka ada amik bahagian dalam high profile shows such as the Asian X-Games (2004), selain beberapa acara AXN (dalam tahun 2003 dan 2005), selain gigs bersama musiccanteen.com.

Rich sekali ngan bebudak Estranged pernah juga muncul dalam talk show Lo (yang juga pengelola and penganjur for Rock The World), iaitu Latte@8.

Meka menjadi guest band untuk pertandingan Linkin Park dianjurkan MTV dan setelah memacam lagik pengalaman, the band finally keluarkan its album yang mengandungi 11 lagu yang mengambil empat bulan untuk dirakam (siap pada bulan Disember 2004).

Tajuknya - In Hating Memory. Album tuh terdiri dari 10 lagu omputeh and one song in Malay.

Single pertama Velocity keudara June 2005 setelah diputarkan Burn and Rizal Xfresh FM dan Jakeman hitz FM.

Pepandai ler carik, both the band and Rich ada myspace, but I won't reveal here for reasons of privacy kan...tapi kalao korang rajin, carik mesti jumpa...

Ini beberapa gambar kumpulan Estranged (ketika ler sebelum Rich pepandai rancang nak masuk Akademi Fantasia). Apa ler rasanya masa depan band ni kalao dia dapat?

So setakat tuh info dan pics yang leh kami kongsi. Kalau korang ada info atau gambar-gambar, tak kisahlah ler ko sedara ke...kawan ke...bekas madu ke...cita ler sikit pasai buda-budak ni.

Apa-apa, email aku kat auzin@hotmail.com segala info atau pics korang ada and I'll credit you as well. Kita tunggu apa maklumat seterusnya we can get on these kids...
Keep it coming ek!

Reactions:

0 comments: