Sunday, May 28, 2006

Pra-Prelude?

Just a few hours before Konsert Prelude, ni sikit lagik pasal salah satu calon antara 20 peserta harapan Akademi Fantasia musim keempat.


Kali ni, tak lain tak bukan, I wanted to post mengenai Tasha. This has been on the forums lama da, cuma kira save the best for last ler kan.

Semua da tau Tasha tu awek Aqasha. Yerlah...nak kata spekulasi pun...ramai da ngaku jadik eyewitness meka berkepit....myspace memasing pun top of the list, sorang agik tuh. So I guess it's not too hard to figure out. Cam one of the guys in the msjbox said ler...bila ler Akademi Fantasia nak wat kejutan.

Well seriously....she's not exactly one of my favourites. In fact...antara para perempuan...kira haus gak suara dia. Definitely not one of the best of the ten girls vying for place nak masuk Akademi. These pics were taken from her myspace (pada sapa yang carik dia on friendster, don't bother sebab aku rasa peminat ke keluarga yang bukak yang tuh)


Merasalah lurah dendam nasi lemak 50 sen tanpa lauk! Yang best pic tuh yang aku kalakar sikit...I mean Tasha and Fasha...what a tongue twister...NOT! Anyways, listing down ther the ones who can actually sing (tolak ketepi kalau harapkan setakat rupa) Tasha is not exactly top of the list.

I mean she looks like a nice gal and all...tapi seriously...I don't know kalau tu cukup nak layakkan dia masuk.

Pada mereka yang tengah pening membuat pilihan...ni ler senarai lagu untuk persembahan malam ni di Konsert Prelude Akademi Fantasia.

▪RICH - I'll Be (Edwin McCain)
▪ZILA - Rindu (Rhoma Irama - versi Meggi Z)
▪TASHA - Sangkar Emas (Endang S Taurina)
▪HAZIQ - Umpan Jinak Di Air Tenang (Ahmad Jais)
▪NORA - Kali Terakhir Ku Lihat Wajah Mu (Uji Rashid)
▪FARHAN Route 66 (Natalie Cole)
▪KAREN - Di Muara Sepi (Fauziah Latiff)
▪LIYA - One Thousand Million Smile (Sudirman)
▪LYNN - Kau Pergi Tanpa Pesan (Zaleha Hamid)
▪LEZZ - Kasih (Ermy Kullit)
▪VELVET - Naluri (Hadirlah Kekasih) (Nora)
▪SALIMA - Syurga Di Telapak Kaki Ibu (Aishah)
▪HAZAMA - Zakia (Ahmad Albar - versi Sweet Charity)
▪HAIDER - Untuk Mu Ibu (Exists)
▪FAIZAL - Pelangi Petang (Sudirman)
▪LOTTER - Sunday Morning (Maroon 5)
▪AMIRUL - Biru (OAG)
▪JEFF - Picture Of My Life (Jamiroquai)
▪DIDDY - Mimpi Yang Tak Sudah (Ibnor Riza)
▪SHAZ - Mungkir Bahagia (Hazami)

Siapa yang akan layak? Well...kalau ikutkan apa yang aku dengarkan...and perlihatkan dan perdengarkan dari preview hari itu dan juga dari Tirai Akademi Fantasia, ini senarai aku rasa patut layak kerana mempunyai pakej lengkap untuk masuk ke Akademi Fantasia. My top twelve is : untuk bebudak lelaki, Amirul, Rich, Faizal, Diddy, Lotter dan Haziq.

Antara bebudak perempuan, the girls I think rock are, Farhan. Karen, Velvet, Liya, Lynn dan Zila.

Tasha memang aku tak berkenan because I think she doesn't sound half as good as she looks, while Salima ni, leh challenge ngan Nora sebenarnya nak jadi ratu airmata. Kalau ikutkan Debaran Akademi Fantasia, pun leh dengarkan vokal dia jauh sangat standard. Jangan ler sebab pakai tudung lak ramai yang suka.

Cam aku kata...ni bukan Pengacara Jemputan Nona!

Aku pilih Zila sebab aku rasa dia ada potential...bukan sebab cam separuh orang yang wat camtuh sebab kesiankan kerana dia budak Felda dan mak bapak toreh getah. Undi ler untuk sebab yang betul...

Aku rasa kalau lain pun senarai yang layak malam ni...tak jauh beza ler dari apa aku predict because most of them are quite apparent sapa will make it and sapa won't.

Guess aku untuk Haziq layak...mungkin tersasar kalau Hazama layak. Antara dua. Yang outisder for the chance is Shaz and Jeff. Haider je aku rasa takkan get through because tahun lepas dia shine sebab lack of competition...this year ramai lagik yang leh nyanyi...so mungkin atas faktor kesian leh kot.

Pompuan...outsiders are Tasha, Salima and Leez...even though I think jauh sangat standard meka...

Well...we'll see. Pada mereka yang akan ke Studio 1 di Astro, jumpa petang ni.

Apapun sementara anggota keluarga aku in abang Badrul, sultanmuzaffar and Fiebie memperjuangkan Dazzling Diddy FC, aku akan melaungkan sokongan aku untuk F&F...Faizal dan Farhan!

Balik Astro malam Sabtu lepas serempak bebudak abih rehearsal. Semua lambai...eee...rasa bersalah lak wat senyuman plastik...yerlaa...tanak bunuh semangat meka yang aku rasa hopeless....well good luck lor.

Full review of Konsert Prelude Akademi Fantasia tengah malam ni.

Reactions:

0 comments: