Monday, May 08, 2006

Kejutan Akademi Fantasia IV

Ini akan menjadi kali pertama apa apa information on Akademi Fantasia IV akan di postkan sebelum pengumuman rasmi dikeluarkan oleh pihak Astro.

Lupakan sumber sumber sahih yang memang takkan buka mulut sebab nak surprise kan, kononnya....kalau tak nak spoiler apa apa, jangan baca from this point ok.

Tapi kalau anda peminat Akademi Fantasia, dan ko nak start marking on your diary for when Akademi Fantasia is going to start, then these are the important dates you SHOULD know.

Calon calon Akademi Fantasia musim baru, akan check in suatu lokasi (terpaksa dirahsiakan) pada 10hb Mei 2006, iaitu lusa.

Sudahpun aku katakan meka ni da berminggu lepas diberi kejutan masing-masing atas kelayakan mereka, so their actual journey begins the day after tomorrow.

Sidang akhbar untuk memperkenalkan mereka yang layak akan diadakan pada 17hb Mei 2006, tapi lokasi pun belum ditentukan oleh pihak Astro.

Manakala Diari Akademi Fantasia akan bermula 22hb Mei 2006 sepanjang minggu.
Konsert Prelude Akademi Fantasia akan diadakan pada 27hb Mei 2006.

Pada peminat Akademi Fantasia, mesti tahu dari mana aku dapat sumber berita ini yang belum pun di beritahu oleh pihak Astro kan? Kalau tak tahu jangan tanya....cuma kalau nak find out anything, it's never impossible. Apapun, this is the list of event scheduled to take place.

MAY 2006
10
Check-in of AF4 students
22
Diari Akademi Fantasia 4
23
Diari Akademi Fantasia 4
24
Diari Akademi Fantasia 4
25
Diari Akademi Fantasia 4
26
Diari Akademi Fantasia 4
27
Akademi Fantasia 4 Prelude Concert
Maklumat lebih akan aku post kan mengikut perkembangan.

Ada information yang aku rasa orang ramai tak perlu tahu seperti mana budak-budak check in so aku rasa no need lah kan...

Soalnya, kenapa antara 22hb sehingga 26hb tu ada Diari Akademi Fantasia? Adakah ini kejutan pertama oleh pihak Astro? Yang kedua puluh orang yang layak Konsert Prelude juga akan duduk dibawah satu bumbung sebelum bermulanya Konsert Prelude?

Well, soalan tu walaupun dinafikan kengkawan kat Astro, aku rasa itu kalau yer pun kejutan yang menarik...tapi takder ler kejutan sangat pun.

Camna pun blog ni tetap akan be the first (second kalau bab masuk sultanmuzaffar sekali sekala) to reveal exclusive up to date news on musim baru Akademi Fantasia.
Keep tuned for more developments...

Reactions:

0 comments: