Wednesday, May 31, 2006

Arus air deras mengalir merempuh runtuh rumah raksaksa

Semalam rushing gak pas abih keja. Mana taknya...ada ler member call ajak lepak. So atas rancangan dia, decided to catch the Diari kat rumah dia.

Kenalah mintak maap bini dia lak ni...sebab ada orang tuh ngadu bini dia kata rumah bau asap rokok je (bukan cam aku isap rokok sorang diri kan)

Takpelaa...demi rumahtangga bahagia...aku take the blame jer lah.

Yesterday was another silly day of the diaries, though it wasn't as horrible as hari pertama apabila diselitkan ngan gelagat beberapa orang pelajar yang grab my attention cam Farhan, Faizal dan Lotter.

The rest ok gak...but I have to say the irritating ones seem to be taking over the diaries.

Kenapalah Astro nak jual sangat rupa Fazley dan Kevin tuh aku takkan paham. Mengharap sangat betina-betina hormonal nak tune in just to see them ke?

Baik wat program lain kalau nak jual rupa orang...Akademi Fantasia dah lari dari tujuan asal dah ni...

Seperti bab Salima...semakin menyampah aku tengok.

Amboi...tak muhrim leh ek dengan rela diurut cikgu Corrie. Ni camna nak jawab ni.

Dahler part joget, aku rasa lagu yang patut berkumandang, "I feel the earth move...under my feet!" ngan bouncing action. Tu lah dik...kalau nak pakai tudung...pakai t shirt ketat...dapat ler bra lagik ketat;..kalau tak pakai lah tudung labuh cover part part tertentu.

Tak elok tuh....ish ish ish...

Sebut pasal choreography, thanks to Corrie, the steps untuk Menuju Puncak kembali hidup nampaknya, but in all fairness kena tengok ler full execution from start to end to judge.

Ramai nampak kayu, yang paling ketara Faizal...teringat Mawi lak tengokd ia berusaha sedaya upaya nih nak tangkap step! Sorak sikit Faizal atas usahanya...pastu amik rotan zast berapa kali kat kaki dan tangan dia nak lembutkan sikit...

Ada bab yang meloyakan ler dalam diari semalam, especially part Kevin mainkan peranan psychologist. Sempat gelak sedas bila Haziq laser dia balik pasal bab tekanan tuh. Tulah pasal trying to be smart nak dissect bila orang kata tekakan...kan dah malu. Dok diam...be a good listener...bukan nak syok sendiri sora ko yang tak sedap tuh.

Anyway, bukan ke keja Fazley tuh? Ke Fazley (bak kata sorang kawan lagik) sibuk ajar English, taekwondo, agama and also looking pretty sampai dia lupa tujuan asal dia sebagai pakar motivasi. Ish ish ish...

"Do you feel like you want to cry sometimes."

Apa lah kena mengena soal nutrisi nih. Sibuk je...pastu tengah soal tuh, tau nak jual nama sponsor, tapi perlu ke dahler si Kevin tu trying to have a dramatic moment, dok atas kerusi urut sponsor tuh mengeliat. Especially part student pompuan, cam tak sesuai lak (tapi gelak bebudak laki naik yang mesin urut ala naik kuda tuh even though a tad obscene)

Bab Kevin ngan Velvet tuh...yang aku rasa I just got irritated to the max.

"Too much carbs? To much sugar...excessive stress not realistic...not gain a single weight???"

Apa kata Fazley dok ngan Kevin ajar dia Bahasa Inggeris dulu ek...a single weight?

What unit of measurements dia guna lar?

The irritation continues...si resident tuh...ada je scene in and out...dok diam-diam lah.
Lotter antara pelajar yang paling menyerlah sebab lawak dia yang bersahaja, especially during drama classes. Faizal was charming, manakala Farhan dan Diddy memang effective bab penghayatan dalam kelas drama.

Salima dan Haziq membosankan, and Salima later gedik nak mampos masa layan tongue twister tuh.

And the tongue twister this time? Yang Umi janji nak membelitkan lidah meka?

"Arus air deras mengalir merempuh runtuh rumah raksaksa"

What a mouthful...

All in all...nampaknya pick up momentum diari musim ni seperti rentak musim kedua and not slow and draggy like the pace of the Diari Akademi Fantasia III.

Still...I'm kinda of divided over how to feel because the good moments of the students are being cancelled out by the likes of Kevin dan Fazley yang aku rasa tak perlu ditonjolkan sangat depan camera. I mean..sapa yang akan dapat AFUNDI ni?

Kecuali ler leh AFUNDI tenaga pengajar...and that time, pasti rebutlah Kevin dan Fazley tuk disepak keluar sebabthey just simply irritate from start to end.

Anyway...kalao you guys were watching @15 (kita switch channel pas abih Diari sebab nak melayan chat sat), mesti perasan mamat yang paling popular semalam di Muzik@Ria ialah mamat pendek, poyo, berbaju kuning yang muka perasan Awie, but lebih seperti Harith Iskandar, pakai bandanna colourful dan spek Petaling Street feeling handsome.

Mmm...banjir @15 ngan kutukan je tuk mamat tuh yang menjadi regular punya kemunculan setiap program Astro. Dahler regular...mesti nak enter frame manjang. Astro really has to think of not recycling their audiences.

Kesian Yasmin Hani kena melayan...yang mamat baju kuning tuh lak...lagi kena kutuk di @15, lagik menjadi-jadi perangai. Ni mesti desperado to have his five minutes of fame on TV.

Walaupun info kata dia keja kat tempat tomyam, Warung Perkasa, Desa Pandan (ke Kampung Pandan) yang dekat simpang sekolah dengan boss bernama Usop terdedah kat @15.

Aku ramalkan musim depan mamat ni akan dipilih menjadi antara fakulti Akademi Fantasia musim depan, sebab Astro suka bangsa enter frame.

By the way, a couple of days ago, aku jumpa member sorang ni kat Bangi, mulalah bercerita. Dia sok sek ler about keputusan Konsert Prelude.

Dia ok dengan selection, tapi dia membawa ler cita menarik.

Alkisahnya, ada sorang pelajar Akademi Fantasia musim lepas (nama tidak akan disebut) yang mengatakan, dia ni dulu satu kelas mengaji ngan Salima.

"Kalau nak tau...dia tuh bertudung cam tuk fashionable jer...kejap ada kejap takde...tolonglah sikit kalau masuk kerana bertudung sahaja."

Begitulah antara luahan hati bekas pelajar tuh seperti diceritakan member aku.

Entahler kebenarannya...kalau dia ipu aku pun tipu lah kan. But you know what...for all the fanatics out there yang nak melenting soal tu, tanya diri sendiri, undi Salima sebab apa. Bakat ke rupa?

Kalau bukan kerana rupa dia bertudung konon nampak alim dan sopan, adakah anda masih akan undi dia?

Kalau anda undi dia kerana suara ok ler...tapi aku mintak check kat doktor pastikan pendengaran korang orait ke tak ek...

Khas buat peminat Salima yang berkali aku warning takyah masuk sini, tapi tetap degil nak masuk sini meroyan (sori ek...kat blog aku only I can do that - this blog ain't big enough for more than one bitch) aku rasa...korang kena tengok ni dulu.

Please click SINI untuk tahu kategori wanta yang bertudung, dan jangan samakan semua ek. So tu khas buat peminat Salima. By the way, kalau nak bising pasal video uh lak, salah kan bebudak MMU yang wat benda tu.

Ciao dulu...

Reactions:

0 comments: