Wednesday, April 12, 2006

Wet all over

Ni backdated entry pertama tuk elak my blog from becoming overswamped by the longest entry ever to catch up on what's been happening.

Tanak lah become macam pemegang rekod entry terpanjang yang asik tokok tambah kan...nanti merapu lak cam orang gila. Tapi demi nak jaga blog ni supaya tak kesunyian, I still have to backdate my posting entries tuk pastikan segala cerita hidup ku yang tak seberapa tercatat, maybe not for posterity ler...tapi for my own perusal in the future.

After all, that's what my blog has been to me...my diary. To read and recall whatever's been happening in my life.

Anyway, on this date today, planning gi press conference Dewa 19 kat Hard Rock Cafe. Problem is, awalnya silap, sebab janji ngan angklung jumpa kat Planet Hollywood which was supposed to be the actual venue. Orang tua pon call aku bising sebab da lambat, almost 4pm by the time aku sampai sebab nak habihkan kerja kat opis.

Masuk je Planet Hollywood, member yang kerja kata benda tuh kat Hard Rock lak. Pening aku. Setan. Tukau venue ke? So hopped into a cab and got there.

The event baru mula tak lama, so didn't really miss much.

Aku, Dewa nih kurang minat. I mean they are good, just not really my cup of tea. When it comes to Indonesian bands, I still think Sheila On 7 rocks.

Anyway time event tu pun, ramai budak syarikat rakaman EMI borak ngan aku sebab ada berita yang aku baru terima Isnin lepas. Nanti posting lepas lepas ni aku cerita la panjang sikit pasal tu.

Finally, after a bit and all, got to interview Ahmad Dhani sat. Muzaffar jadik photographer aku masa time nak amik pic, tapi entah hapa jadahnya ada mangkuk hayun, mangkuk jamban lain enter frame into my shot.

Binatang! Sibok je..get your own camera, asshole! Samdol Jawa mana ni...main masuk je pic aku.

Apa sibuk-sibuk peace ni. Aku bagik piece of my kasut makan baru tau! Hish....ada gak orang gila enter frame sampai camni. Ko ingat ko star sangat orang nak mintak ko pose sekali???

Dengki tul tukang amik pic aku ni sampai include dia. Setan!

Abih event jer, caught a cab, and headed back to Jalan Bukit Bintang to get our cars.

It was raining, and there was this horrendous traffic jam.

Dalam berejam menunggu, ni lah aksi-aksi blogger terhebat Malaya memalaskan diri sambil melayan permainan botol air baru dia. Siap dia pose-pose amik pic sendiri.

Eeew!!! How vain can you get!!! Lihatlah aksi istimewa ni yang memang eksklusif kat blog aku jer (matilah aku kena pancong ngannya...ampun Tuanku!!!)

Aku pun melayan ler carik bahan nak letak dalam blog....

Photographic muse takde.

Dengan hujan and all, kepala aku da mula pusing. Felt slight nauseous, though it couls be the result of being in close proximity with Muzaffar (mampos aku after this...confirm kena maki)

Mata tengok kiri kanan nak amik pic.

Last last amik pic pics signs yang tertempek all over the back seat windows. 1001 different stickers plastered here and there. Then celah it all, terpandang sign yang memang tak sesuai....erm...kira laki dan pompuan jer ek takleh berkelakuan sumbang dalam teksi ni, ek, bang?

Da pick up my car, headed pegi salon kak Kiah Kejung kat Pandan Indah nak wat rambut aku. Sebab da berserabut sangat, tapi aku tanak potong, apa hagik...straighten sikit.

Dulu rambut aku ni, memang Cina cucuk langit punya rambut...straight as a poker. Tapi entah kenapa...lama-lama...da pandai-pandai nak curl sendiri.

Irritating nak mampos...curl sana curl sini...cam wig kejung beli kat L&J Pandan jaya lak....matilah kaki wig nilon RM70!!! Rambut ni kak Kiah buat mula-mula worried sikit sebab start dia biasa la ala kejung tercacak sana sini cam orang kena electrocute. Tapi after a few days...can see ler ok sikit. Dah relaxed. Rambut aku takder ler rupa 'terkejut'!

Ini hasilnya? Inilah dia...mind you ala beauty shot je. Sebab muka time tu berminyak. Tak suka? Lantak ler...feeling Garasi sat...

Reactions:

0 comments: