Sunday, April 16, 2006

Second day in Kuantan

By today, aku dah discover two things.

One...people in Kuantan drive HORRIBLY!!!

Memang cam main bumper cars, main swerve into you like as if kalau langgar tak kemek. Gila ke haper...siap bukan aku sorang je komen. Member dari KL semua pun ngadu benda sama!

Secondly, pegi tempat venue mana events held, takyah ler buang masa pakai perfume mahal-mahal. tak sampai dua saat ilang, badan pun menyerap 'wangian' semulajadi thanks to the lovely people of Kuantan.

Yes,aku gi bowling alley...huh....panassssss!!!!

Packed...with sweaty...people.

Tak larat aku!

At the end of the session, aku gi jalan beli baju sebab kononnya ada authority on dress code, bagitau aku makan malam tonight ngan Tengku Muda and the contingents formal konon. last-last tengok...mak aih...dress code dia colourful!

Bloody hell...baju suar aku semua black jer...mati ler aku....

Tak jumpa pun apa yang colourful tengah jalan. Terserempak je aku ngan abang Hafiz dari team bowling Astro. Dia temankan aku shopping sat (thank you abang Hafiz) Patut ler takde kat bilik...rupanya dia jejalan ngan rest of his colleagues.

Aku da abih shopping tengok jam, dah about 7pm. Nak rush balik hotel ni.

Dalam keta, nak minum ler Vanilla Coke. beli botol 1.25l sebab ingat leh wat bekal kan letak bilik sekali. Tapi sebab benda tu dalam beg aku, aku rasa bergoncang sana sini, aku masuk je kereta, buka jer penutup, meletup kat muka.

Yes keta aku sampai ari ni masih ada semut. Bloody sugar....

Kemas apa yang leh, sampai bilik hotel kelam kabut (again) tukau baju after mandi.

Pakai belt LED, baju aku yang LED....kasut aku yang glitter....amik ko! I may not be colourful, but I'm sure as hell going to stand out.

Malas cita pasal dinner banyak sangat, sebab banyak ler benda dicarut...

But these are some of the pics yang sempat aku snappy....eh...yang first tu si Nani...Sharifah Amani @ Orked. Then there's Yasmin and Alam...and geng Akademi Fantasia.

Tima kasih Akma sebab masih tahan appetite ko walaupon duduk sebelah aku yang complain memanjang. And Ekin...muka ko memang kena skin treatment lagik... (matilah aku...)

Zahid ter bump into another guy wearing a similar shirt (always a diasaster but he handled it well...cool aje), Yasmin, Rai dan Alam gelak tak abih abih.

Towards the end, the bowling team balik dulu sebab ada next round of matches early. Aku lepak sampai abih ler...

Malam tu abih schedule dinner, gi lepak Coco Loco kat Hyatt. Lama tak jejak sini. Last aku mai masa end of 2003 time tour ngan Akademi Fantasia musim pertama. Masa tu show kat Kuantan kami dok sini. Ingat lagik tu time insiden ketika swimming beramai ramai. Erm...that's all I'm telling.

Stayed until past 6am. Pening!!! Nasib baik aku ... uhm... minum Coke je sepanjang malam (iyolah!!!) Nak tidur berapa jam ni? Esok kena tengok final bowling lak...start kul 10am...mampu ke???

Reactions:

0 comments: