Friday, April 28, 2006

Overdose!

Kalau ikutkan...aku memang malas update blog.

Bukan apa....sejak balik dari Brunei, I haven't really been feeling well.

Came back on Sunday, dah semacam da rasa sebenarnya...but Monday yang teruk sikit ler dia hit.

Masuk opis pun rasa tak larat...padan muka nak berembun Sunday night tu....but what can I say...berembun pun berembun la.

I got to spend about two glorious hours getting to know someone.

Actually...orang ni aku da lama suka tengok gaya dia. Cara dia bawak dia and all...entahler. Kalau ikutkan physical...walaupun takde ler buruk...in fact comel gak dan ada daya tarikan sendiri...still...I was never really fascinated.

But orang camtuh kekadang leh attract aku...dari cara dia membawa diri.

Kalau nak tau...kriteria aku letakkan on someone I choose to want to be with for keeps, is someone yang motivated pasal career....yang memang pikir masa depan dia. Bukan bermaksud dia kena keja meletop...cuma pandai memikirkan kerjaya dan masa depan. Ingin melakukan lebih dari apa yang dia lakukan sekarang...because I see myself that way too career wise.

Dari segi cara pemikiran dan cara, I want someone who's open to ideas...thoughts....bukan bermaksud kena pandai berdiploma ke haper...not so much IQ (even though that would be nice..) but EQ...emotional quotient. Worldly....wise in the ways of the world. Cause you see...I consider myself an old soul...and I suppose aku mencari someone who's lived before like me in that sense...

And somehow...the most important thing...orang tu kena sayang mak dan ayah dia. Family is something that is important in my life...and whoever I'm with has to realise that too.

The person's priorities must include, career, family and friends. Tu yang penting...It's not about being last on the list, but knowing when and how to juggle those priorities.
And this person, has a lot of that.

Aku dulu sekadar pandang dari jauh...tak penah bagitau even my guardian angel. Part of the reason I suppose pun sebab memang tanak kena marah atau lecture that I'll get hurt...and so on.

But finally, masa kita ke Fiesta Media Idola, entah...somehow I managed to get close to that person...and talk...and I found my expectations about that person met.

On Sunday, managed to have some time with the person after drinks to talk and all...and awmigawd...seriously...they don't make 'em like this anymore.

Anyway...since then, I think that my mind has been boggled...silap silap tu ler antara sebab aku demam kot. (bodoh tul....)

Sejaka ku demam...lum empat jumpa dia...depressed sikit lak...sebab kawan-kawan pun memasing sibuk ngan hidup sendiri kan...termasuk bekas penggangur.

By the way...congratulations...kalau ada baca blog abang Badrul, you would have noticed latest posting dia about Jolyn (my 'mama') naik pangkat...and pasal tukang perah anggur, yang kini bekerja.

Ok...so I was going to post gambar ni...konon ni keja dia skang...bak teksi...(gelak sat) tapi abang Badrul pecah lobang dulu.
So anyways...I'm catching up with my postings yang banyak aku nak letak sebenarnya...but tak larat sebab kemalasan dan demam teramat.

Bayangkan...medication aku (hari keempat demam baru nak gi doktor...over!) sampai tujuh jenis!!! Pergh!!! Gila ke haper??? Cocktail da tuh sekali harung!

Anyways...spent the night depressed driving around aimlessly...last last, dengar suara orang tu (yang janji nak SMS aku tapi tak sebab terlupa) pun cam happy sikit. I suppose loneliness gets to you at times...I mean, I'm happy for my friends...tapi kejayaan meka seolah driving me away further...miss them.

Even the good news aku dapat ari ni...seolah tak cukup nak sedapkan hati aku.

Yes..finally...lepas dua kali overlooked by management...I just got a promotion. FINALLY!!!
Anyway...just a little news on the office, Selasa ni kena gi Port Dickson tuk brainstorming session ke haper ntah...two days one night je...malas aku. But ok ler,I suppose...since it's not in the office.

Back to the story...sebabkan depression, as usual...blog aku ler tempat mengadu..tempat meluahkan segalanya.

So sekali harung ler. Nak update kan everything just to pass time.

Ni pasal trip aku ke Brunei.

Aku left on Friday. Feeling sangat nak jalan sendiri, sampai KLIA tak join rombongan bersama pemenang-pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian, artis artis yang join sekali (Mawi, Farah, Sheila Rusly, Fasha Sandha dan RuffEdge yang hadir bertiga in Azan, Amir and Zain) as well kawan-kawan media.

Jumpa meka only on the plane lepas boarding. Aku sentap sangat Royal Brunei Air ni. Bukan apa...kelas tul ler naik siap ada personal screen pelbagai. So cadang ler nak tengok movie sepanjang flight. Start tengok The Truman Show, which is a movie that I find quite best gak sebab penah tengok. Tak sampai dua puluh minit tiba tiba system interruption!!!

Sentap bijik...tengah-tengah meal yang nasi keras dan ikan lebik (horror makanan Royal Brunei ni) sambung ler nonton, but chose to watch Nanny McPhee instead sebab tak larat repeat, dikaco lak bebudak organiser yang jemput masuk Business Class.

Ingat ajak media dan artis semua tuk apa...dahler kaco aku punya viewing...lor...rupanya nak promosi dia punya Business Class...perlu ke flight bagik Economy pastu nak promosi lebih benda lain???

Lantak ler...as usual...Mawi jadik ler focus.

Tak kuasa aku ada ler orang yang sibuk ajak aku dok Business Class...ingat haper...aku ni jakun sangat nak feeling dok sedangkan flight tinggal dalam lima minit! Perluke...

I made my way back to my seat...not amused. Bagik ler sapa tak merasa lagik seumur hidup meka yang tak penah dok feeling grand...it's not that great anyway. Aku ingat nak sambung tengok cita Nanny McPhee walaupun miss about five minutes worth sebab kecoh kecoh ajak tour....

Dok jer...hanjeng tol!!! Dah flight nak sampai rupanya!!! So everything nak off kan...sambil cabin crew da nak kutip earphones pelbagai.

Sebelum landing though...sempat lepak ngan bebudak cabin crew...sebab sorang tuh aku kenal! Ingat tak dulu aku penah posting pics abang abang security yang bodybuilder masa kat tour Akademi Fantasia kat Brunei. Well...one of them aku penah sebut keja Royal Brunei...and he was one of the cabin crew on duty! So lepak...update tuko nombor sebab nombor dia ni aku ilang bila mobile aku kena virus.

Dia kata nanti dia set kalau sempat jumpa. Member dia semua yang aku ada nombor da pun aku SMS awal-awal ajak meka mai lepak sebab aku dok Empire Hotel & Country Club.

Landing je...lalu airport laju je. Mana taknya...staff airport cam kelam kabut je nak tengok Mawi. Sampai orang immgration pun sibuk nak amik gambar...aku rush out nak berasap. Pekena asap lagik besh sambil tunggu ler rombongan semua keluar dan campak luggage masuk ke bas yang nunggu.

Aku heran satu benda. Mungkin benda ni tak promosi sangat ke apa becaue it's a private event, tapi bila kat airport...aku cam surprised ler gak sebab peminat yang menunggu tak ramai. Aku budget silap-silap beratus...tapi yang hadir aku rasa takde sampai seratus pun. Mawi paling kena serbu ler...kesian lak tengok dia pandang kita semua yang dok rileks jauh telan asap. Kesian lak tengok dia kekadang baru sampai flight nak relax pun kena layan...but ok ler tuh.

Kira budak botak da belajar nak PR. Salute!

Aku usha je tengok dia buat muka ke apa...bagus sih dia layan peminat...rilek je. Camtuh ler...
Sambil lepak-lepak. aku usha ler signboard sekitar airport. Ada lak jadual untuk teksi dan bayaran ke destinasi tertentu...gelak besar...mana taknya. Rasa cam kat Malaysia lak!

Merasalah!!! Kat Brunei pun ada Bukit Beruang...ada Lumut, Penaga. Yang tak larat tuh siap ada Pertama Shopping Complex!!! Rasa very at home!!!

Tapi yang bawah ni yang kelakar buat aku gelak cam orang gila sambil pakcik-pakcik bawak teksi jeling kat aku dengan muka penuh confident aku very the stupid tourist!

Aiyoh...camna tak gelak! Sungai Hanching!!!! And then siap Kampung Kapok..terbayang perkampungan rempit dok usung gitar tong, dok tepi longkang melalak or something along those lines.

Talk about ugly visuals!

Anyway...I think about 20 minutes or so...finally everyone on the bus yang bahagian belakang takder air con for some bloody reason. Peluh cam orang gila. Dok sekali bebudak RuffEdge dan Mawi. Meka capkan bahagian belakang bas ni sebagai tempat budak-budak jahat!

Ternyata aku salah tempat!!!Stress tul kami jerit mintak abang driver bas powerkan sikit air con tapi tak dilayan.

Idiot....memacam bauan ler keluar...dah masa tuh da petang...sah kami semua keluar rumah pun awal pagi. Apa lagi...whipped out aku punya day use punya United Colours of Bennetton and spray cam air freshener.Stress je sekor-sekor...last-last bus pun jalan...

It wasn't a long ride, sampai je The Empire, aku lonjat kuar bus, bersedia nak check in and mandi. Kalau leh nak rendam je dalam pool ke...jacuzzi ke...letih bangat! And for reason, while back home hujan sampai banjir, kat Brunei lak panas!!!

Harapan aku for a speedy check in hampeh! Sebab entah delay apa lebih setengah jam lepak lobby. Sempat jumpa ada kawan-kawan pembaca blog yang SMS tanyakan jadual aktiviti kami. (kan elok tak segan ke malu ngan aku!!! Thanks for the kind wishes ladies...)

The only plus point dapat lepak kat lobby was to admire how grand The Empire really is...and the view...ya ampun...lawa gila!!! Ni pandangan dari lobby!

Breath taking doesn't even cut it! Memang gorgeous banget sih!!!! Dengan the spectacular sunset just washing over the sea...the lagoon. Absolutely f***ing fabulous!!! Made it worth the whole journey.

Anyway...finally got to our rooms and checked in...preparing for the next 24 plus hours of hell. Banyak benda went wrong..malas nak rungut kat sini. Tapi memang horror la! Apapun, Shoba from The Empire was an angel!!! Thanks so much babe!

Yang antara kenangan besh...gi panggung wayang (siap ada cineplex in house kat hotel tuh) layan Take The Lead. Not bad...but not as good ler as the trailer suggested.

Ni ada pics of some activities we did...aku rakam sebanyak ler pics yang leh...walaupun malas.

Antara aku tak amik, kak Sheila Rusly food testing kat Spaghettinni dan bebudak RuffEdge sibuk watersports (not the fetish variety ek!)

Cuma masa kat pantai sempat lepak amik pic layan motor ni..adus...cantik! Walaupun aku rasa absorber hancur kerana aku dok!Didn't get to take it for a ride...just like didn't get to join a lot of the activities, no thanks to some screw ups...malas...

La di da...

Malas...tu yang buat ilang mood pelbagai. Kalau ikutkan ati aku, spoil terus nak lepak terus kat Brunei ni sebab of bad organisation. Spoil trip je kekadang benda camni!

I really would like to have a personal stay kat The Empire. It's really gorgeous! Yang best sekali, dapat merasa tengok ler ada dua suite yang menjadi kebanggaan hotel tuh. The Empress dan The Emperor. Yang paling grand, The Emperor.

Mana taknya grand...satu malam pun nak dok B$22,000 or something like that.
Dekat RM50,000!!! My God!!! Who has money like that to throw???

Aku paling mahal pon (yang bayar sendiri ek...bukan yang sponsored...sponsored lagik grand) penah dok bilik hotel pun Hotel Mulia kat Jakarta masa konsert Mariah Carey time aku jumpa sayang aku dulu. Dok sana pun sebab Mariah Carey dok satu hotel...nak feeling...(letih kan orang cam aku ni). Masa tu pun about RM700 a night dok tiga ke empat malam.

Anyway...the Emperor ni besar nak mampus...da leh become a banglo on its own. Yang makan hatinya ni...ada full sized swimming pool and jacuzzi in this great hall kinda of place! My

God...my jaws just dropped! I wanna be rich and famour ler camni!

Gila ke haper...tu lum agik dia punya private lift yang direct leh kuar hotel, security cameras...etc...adus...toiletries dia pun Bvlgari semua ok!

Back to reality...

One of the activities yang aku follow..tapi again tak dapat merasa...was the spa. Takde ler cantik sangat. Biasa je. Tapi si Fasha dok urut apa ntah..ni ada pics...

Selain aktiviti tuh...erm apa agik ek...layan Mawi try golf...gila budak botak ni bawak golf buggy tuh. Cam orang tak betui! Pening aku tengok...kira leh laa dia mandu...mula-mula ingat settle laa...confirm dapat lesen.

Tapi pastu...aduh...tak sangka aku buggy tuh pun dia leh bawak cam rempit. (gelak sorang sorang sat)

Tengok dia bak cam bumper car!!!

Saturday afternoon tuh meka adjust city tour. AKu malas sikit...bukan apa....sebab aku jenis tak suka tour tour....lagikpun kat Brunei aku da penah jalan so cam malas...gi Kampung Air...and then entah berapa masjid.

Yang aku heran...kengkawan yang dok sibuk nak gi tour tengok masjid ni...back home tak reti lak melangkah dekat masjid! Rasa berat lak melangkah time at home ni...huh! Rasa panas tak?
Slept most of the way malas layan tour guide yang muka cam Zaini Ahmad ntv7 pot pet sorang diri.

Cuma masa singgah tempat shopping je semangat aku naik sikit! Last stop The Mall tu ok ler sikit...banyak gak kedai aku rasa nak shopping...tapi nothing really berkenan sampai nak beli.

Dok tidur je most of the way...lazy....just not enough sleep.

Si Fasha lak dok sibuk nak amik pics...layan jer ler sebab minah ni ok je sebenarnya...she's never been really open with me, but I guess I've never been all that interested to get to know her as well. Dia siap cakap selalu tengok aku...takut...sebab muka aku sombong.
Aiyo!

Merasalah! Selama ni aku ingat aku ni layan lagi dapat title Miss Congeniality (sebutan bukan conGENITAL ek..cam time Ekin nak sebut Continental kata camtuh).

Sampai balik hotel kena bersiap lagik. No time for rest tul.

Malam tu ada show amal. Ni pics kenangan selepas show amal tuh. Sheila and Fasha MCed the event while RuffEdge, Faha and of course Mawi entertained the crowd.

The first pic is of course artis-artis yang jayakan show, and the second, sekali dengan empat pasangan pemenang with their respectice couples yang jadi guest of honour.

Malam tu, bebudak RuffEdge ada jemputan kengkawan another event. Aku dan member Press lain ajak pemenang semua, sekali ngan Mawi, Farah, Sheila and Fasha lepak kat private punya tempat yang hotel sediakan. Semua layan kopi and some light finger food sembang lama gak ler...walaupun da tengah malam dan esok nak kumpul kat lobby tuk check out 6 pagi.

Terima kasih ler kat meka berempat ni...memang examplary ler cara meka dalam layan peminat ni! Two thumbs up! And thank you kak Sheila and hubby dia abang Jinggo sebab hostkan kami lepak suite meka akibat kami semua tak dapek tidur. Merasalah room service tengah malam sambil tengok Anaconda, cita B grade bodoh tuh...

Pagi tu...kat airport lagi da memacam incidents happen. Cukup aku nak katakan...I WILL NEVER FLY ROYAL BRUNEI EVER AGAIN!

Lembab pekerja dia nak check in! Kami dok 45 minit, tak gerak gerak. Pastu yang konon orang meka yang bawak kita tu, sibuk nak tarik Mawi sana sini cam PA dia lak mintak amik pci sana...amik pic sini. Mangkuk jamban punya kerja! Keja ko nak sponsor jaga lah sikit...ni tak...gunakan budak tu nak gila glamer kengkawan..hampeh.

Flight departure sepatutnya 8am, but 45 minutes later at about 7.50am kami still kat counter lagik sibuk nak check in. Sampai artis pun tension! Semua bite their tongues jer..kalau tak...ikut hati...ada yang kena lahar. Aku da main lepas mulut da hamun! Ada ler pihak tak puas ati...dan bila kami touchdown KLIA, betina sial sekor ni yang memang dari awal trip da buat hal...meroyan agik. Aku hamun sebelum berlepas, dan kat KLIA after touchdown one more time.

Opah ko la! Dah tua sedar da tua! Hormat pun ada batasnya tau, binatang! Tension!
Ni ada pics masa kami stranded menunggu kat counter waiting to check in when the incident happened. Semua control cool...respek!

By the way...yang dok ngan kak Sheila ala nak masuk cargo tuh Hizreen. Muka cam Wilma Mohamad sikit...gtapi bukan ek. Dia wartawan gak.

So anyway...thank God the horrendous trip was over. Sayang sebab pengalaman kat Brunei tu spoil the trip yang could have been one of the finest.

Cuaca dan mungkin sebab tension sepanjang sana ler aku demam nak dekat seminggu ni. Dari Sunday da tak betul, Monday da kena...ni nak masuk Friday lum sembuh agik. Petang tadik masa tengok doktor pun, dia kata memang nak clearing up tapi sebab entah viral infection ke haper jadahnya...dia kata mungkin slow sikit.

Dia kata kalau aku telan coctail tujuh jenis ubat dia bagik tu...aku ok kot...
Yerlaa...silap-silap tak bangun terus! Mmmm...not a bad thought when you're depressed though...

Anyway...aku ada one more pic to share. This one kalau ko nampak tempat lain, CONFIRM curi dari blog aku pasni...sebab aku posekan Mawi nak amik pic ni akibat bosan masa time tunggu 45 minit lebih tuh.

Sebab ramai nak amik gambar, autograph dan sebagainya, asik kena kerumun, aku kebas sign kat counter mintak dia pose.

Hah! Ingat sikit lain kali nak amik pic ke apa ngan Mawi. Beratur ler...silap silap kena amik nombor kang! (very the lawak 4am).

Amacam?

Ok tak idea aku....

Ok ler...nak tamatkan posting ni ler...panjang sangat...pening lak aku nak taip...apa lagik korang yang sanggup nak baca...

Reactions:

0 comments: