Thursday, April 13, 2006

Ning-A-Riffic!!!

Next backdated posting ni takderler panjang pun sebenarnya. Disebabkan faktor umur kot (nak 30 on July 17 - ingat ek beli hadiah tuk aku) ingatan aku tak begitu jelas...

Met up with the rest of the group yang hadir, kengkawan rapat for Ning's excellent Bedazzling Ning punya show kat KL Hilton.

Terima kasih ler kepada Vernon and Ning, keluarga Ning & Associates yang make us feel at home.

Opening show dia Nikki. Perlu ke aku kata? Meletup ler....She was awesome, singing Pinta, Caramu...single Malaysian Idol dia dulu yang cover lagu Ziana Zain, Lara, Christina Aguilera's The Voice Within...ada duet ngan Ning sekali on Cinta. Wowiee....sorry ler pics dia onstage tak clear. Aku pakai mobile phone punya camera je maa...kalau nak sponsor aku yang elok sikit bak sini...jangan complain...

Ni bawah ni aku letak lagi satu pic yang clear sikit aku amik masa kita tengah lepak borak-borak with the whole group.

Then next on was of course, Ning. Aduh...seleksi lagu....memang bagus. Start je medley ballads dia yang leh tangkap leleh punya. Penjara Kasih...Antara Mungkin dan Curiga...

By the end of the evening memang menjerit.

Kalau nak tau, ada insiden kelakar sikit ler. Ngejutkan pun ada. Aku ternampak ada member ler sorang ni yang datang. Katanya, bak company secretary dia sekali sebab member ni minat Ning.

Didn't think too much of it sebab masa tu the dinner was about to kick off. Tiba-tiba kami dapat tau, ticket yang dia berikan kat counter masa nak masuk tuh, tak valid.

Forget invalid...sebenarnya not even in existence!!!

Adik-adik peminat Ning ni...rupanya....main scan flyer tuk event tuh ke haper...pastu pakai Photoshop tampal perkataan COMPLIMENTARY kat tepi. And then, bila dipersoal pasal dari mana dapat pass tuh, kata si Vernon, manager Ning yang bagik.

Berani sungguh. Aku malu sikit ler sebab budak tu aku kenal. Takder ler rapat tapi malu ler gak...aiyo!

Habis show, lepak ngumpat sat. Nikki and Ning, joined by Virginia Kennedy, yang direct video Ning Awan Yang Terpilu, among others.

Ni aku masukkan pics of three of them together.

Ok tak?

Of course geng media pun ada, si Din, Rudy....Liza dari Warner Music pun ada.

Tokei funfair sibuk takleh join sebab esoknya da nak Fiesta Media Idola, and being team captain kena set good example (konon), padahalplayers dia in Ning (Nikki pun in the team-reserve) yang wat show....cuma wakil angklung je hadirkan diri...

Malas tulis panjang-panjang sebab sebenarnya takde masa nak blog. Kalao nak tau a lot of my backdated entries were partial postings yang aku tak publish. So dia punya timeline may be confusing sikit.

Or as a friend used to say, "Very the Confucious". Lari mai opis sat tuk abihkan kerja terbiaq sikit sebelum zoom balik rumah pagi pagi buta ni nak packing tuk berlepas esok nak ke Kuantan tuk Fiesta Media Idola.

Definitely not going to get any sleep tonight....

Reactions:

0 comments: