Thursday, April 06, 2006

The best??!! Of what??!!

Baru balik dari tengok wayang bodoh bertajuk Date Movie together with Vernon and Muzaffar. Sapa ada rancang nak have a go at this movie, jimat ler duit ko jer. Dia konsep parody, but it's anything BUT funny. Menyampah tul lawak bodoh dia...

Kalau camni, memang lebih sesuai simpan duit tengok Gubra.

I love comedies, but this is beyond crap. I mean, classic Mel Brookes punya slapstick, like Robin Hood : Prince of Tights or the Hot Shots series semua ply on the parody genre, but none of them sink as low as this.

Gi pun sebab Vernon sibuk nak tengok movie, sebab dia belanja, kami mengalah to his choice.

Tapi puh-lease...I think my choice of Ice Age 2 or The Producers would have been way better.

Dahler masuk panggung supposedly the movie da start sebab we were about five minutes late.

Tapi kena layan dekat 10 minit punya iklan pelbagai.

Pastu, lepas memacam trailers and previews and beribu iklan bodoh, the movie started....

Yang peliknya...it didn't look like what Date Movie was supposed to be.

"Remember...remember the 5th of November..."

Serious je...erm...pelik gak. Ten minutes later....kami semua garu pala, termasuk orang lain dalam panggung, bila tiba-tiba keluar tajuk V For Vendetta. Erm...is this still trailer ke ni?

Takkan ler kan...ada orang bangun dari tempat duduk nak bising kat projector operator.

Well...looks like everyone's worst fear was confirmed.

THEY PUT IN THE WRONG F****ING MOVIE!!!!

Haiyo!!! How can that happen lah!

Start the first ten minutes of the movie...it pretty much showed us what the movie was going to be....a painful B Grade production yang bodoh nak mampos!

It's insulting to anyone's intelligence...and trust me, I know some real idiots...

Abih movie, lepak isap rokok kat depan area fountain KLCC (seronok sekali sekala ala rempit lepak).

Headed back to the office to finish some work. Which brings me to the whole point of this posting.

Petang tadi gi tugasan nak cover pengumuman mereka yang akan membuat persembahan dan akan menyampai kan award pada AIM nanti.

Aku malas nak komen lebih pasal sapa yang dipilih....cukup ler setakat kalau ikutkan AIM, Siti Nurhaliza hanya layak menyampaikan trofi, along with some unknowns liek Etty Farhana (penting ke) while show tahun ni memang nampak tahap bosan gaban sebab samaada artis recycle dari show lain, artis non-Malaysian yang recycle gak, dan mereka yang nampaknya memang ada kepentingan. Malas spekulasi lebih-lebih.

Korang tengok list pun leh mampu baca what I mean.

I repeat what I said. Tahun ni, aku hanya sanggup menghadapi AIM untuk mengikut dengan penuh harapan, kejayaan Adibah Noor yang akhirnya mendapat pengiktirafan selepas 12 tahun menunggu nak merakam album.

Tanpa bantuan pihak korporat atau politik, kak Deebs has gotten SIX nomination, and yang pentingnya, she deserves EACH AND EVERY ONE OF IT!

By the way, memandangkan blog aku banyaks entuh bab Akademi Fantasia, peminat siri realiti No 1 tu can now see that NONE of the bintang-bintang dari tiga musim tu akan menjayakan AIM kali ni, biar sebagai penyampai ataupun untuk menjayakan persembahan.

Buatlah kesimpulan sendiri.

As for the other names who are missing, or who are there, korang pepandai ler assume what you want. Semua orang mampu fikir....mantap atau tidak, ataupun bakal hambar edisi anugerah yang SEPATUTNYA berprestij ni....renungkanlah.

Aku cuma end this posting ngan satu soalan untuk direnungkan.
Adakah AIM masih meraikan kegemilangan yang terbaik dalam industri muzik MALAYSIA??!!

Malas komen lebih...nak sambung kerja.


PS - Sori aku terpaksa buang comments, tapi haloscan aku lak wat hal. Hish...

Untuk ulasan dan komentar lanjut dan discussion mengenai pemilihan performers and penyampai tuk malam gilang gemilang yang tak kuasa aku...sila ke sultanmuzaffar punya blog.

Barisan artis yang akan membuat persembahan di AIM 13
Adibah Noor
Ahli Fiqir
Akbar
Brothers
Dayang Nurfaizah
Dina
Elyana
Jaclyn Victor
Jamal Abdillah
Jason Lo
M. Nasir
Ridzuan
Shanon
Sharifah Zarina
V.E.
Waheeda
Zoul

Penyampai-penyampai, terdiri daripada :
Ajai
Amy Mastura
Etty Farhana
Farah Fauzana
Jatt
Juliana Banos
Khadeeja
Nash
Ning Baizura
Nurul
Rina Omar
Sarimah Ibrahim
Siti Sarah
Siti Nurhaliza

Reactions:

0 comments: