Friday, March 03, 2006

Why???!!!

Aku hari ni plan memacam. Mula-mula nak ikut bebudak Garasi tuk planning meka hari ni.

Sama gak ngan planning for the next few days...until meka balik...sebab planning banyak nak sok sek ngan meka because I find them fun to spend time with, especially to talk about music with.

Yerlah...aku da lama tinggal my interest for rock music in exchange for my passion with R&B. Tu la masaalah nya when you fancy every genre of music without bias.

The fun part about talking with them about music is, I discover the positive sides of what Indonesian music has to offer, and what the Malaysian music scene is lacking in to grow further...cause after all...we're really stagnating.

Anyways...ni baru konperm....esok pon aku tak dapek ler gi press conference meka kat Planet Hollywood walaopon awal-awal patut.

Dahler hari ni banyak kerja nak siapkan...esok lak baru confirm tadi that aku akan ikut bebudak Akademi Fantasia III ke tiga lokasi tour.

Yerlah...awalnya ingat tak jadik...but in the end confirm lak.

Walaupun mula-mula keberatan because I'd prefer to spend this weekend with my parents, and not to mention in Kuala Lumpur...and plus nak gi tengok Garasi live.

Plus...aku tengah takde mood because I just discovered something yang bebetul upset aku.

Pernah tak ko couple ngan someone, pastu you know they were lying through their teeth about a lot of things, and you confronted them but you didn't have the proof for it then...so you fought and made up. Still you had the doubts because of gut instinct as well as the sixth sense to tell you yang dia ni nothing but a lying piece of shit!

Anyway...bayangkan...suddenly selepas berapa lama ko break...ko mendapat bukti memang segalanya ko syak betul!

Siap ngan bukti lak...walaopon da takde pe per antara korang...frust tak?!

It is simply so frustrating!!!

You know who you are...dan ko memang p*****k l*****t sial anak haram dan patut mampos jerk!

I hate you till the end of my days...dan ko mimpi ler nak buat baik ngan aku. Sampai mati pon ko tak wujud lagik bagik aku!

I hope you f*****g rot in hell!!!

Anyway...you can tell angin aku kurang sikit nak enjoy going on tour with this kids, even though aku cam seronok gak ler nak join meka, sebab selain show Brunei dulu, aku tak sempat ikut meka on the road lagi.

Lain laa tour Akademi Fantasia musim pertama dan kedua. Especially the second....banyak kenangan. Setiap kali kami semua berkumpul mesti nostalgia pikir memacam yang terjadi....sedihnya...

At least nanti kang kat Melaka, aku dapat ler jumpa adik angkat aku si Aidil sebab dia da balik kat Melaka keja sana. Sebelom ni keja Singapore...so best ler. maybe dapat jumpa famili dia. Adik dia comel (mampos ler aku...adus...taste kat adik kepada adik angkat sendiri!)

So pada mereka yang akan berada di lokasi-lokasi ni, nak jumpa, call ler. Esok akan berlepas (tapi tatau ngan meka ke drive sendiri sebab ada meeting petang sebenarnya - tapi tak sanggup sebab Dreamy ada)

Akademi Fantasia Tour 2006
Date
Location
Time
Artists
3 Mar
Plaza Melaka Raya, Melaka
7.30pm
Felix, Amylea, Marsha, Yazer, Kefli, Ekin, Reza, Elliza
4 Mar
Plaza Kota Raya, JB
7.30pm
Mawi, Felix, Amylea, Marsha, Yazer, Kefli, Ekin, Reza, Elliza
5 Mar
IOI Mall, Kulai
2.00pm
Mawi, Felix, Amylea, Marsha, Yazer, Kefli, Ekin, Reza, Elliza

So...anyway...balik KL pun hari Isnin...siang kot. tatau lagik what time sebab tak check.

Tapi balik jer...malam tu kena gak singgah Astro dalam kul 8 lebih.

Tujuannya? Sebab ada jemputan tuk muncul Tanya Linda yang akan dirakam on Monday night. Airing on Tuesday ler.

Sebelum ni, minggu lepas, si sultanmuzaffar (atau lebih dikenali Mr SPF 6.5) menjadi tamu, tapi kena hentam lak (kesian dia kena debat topik yang dia kena letak salah side)

Sesi aku lak ni patutnya minggu lepas tapi ada tamu tak dapek hadir (pelakon wanita) so postpone.

Topik aku kena - Wartawan Memporak-Perandakan Kehidupan Artis. Should be a cinch, tapi tatau ler masa debat tu kering idea ke...apa jadi kat aku. Mintak mintak ler aku steady jer hentam balik. Shouldn't be a problem but I don't want to be overconfident. Ni pon carik points bebanyak wat stock.

Kalau aku sempat carik Internet connection aku update ler blog on the road dalam beberapa hari tu. Kalau tak, korang tunggu jer laa as soon as possible.

Wish me a good trip...be blogging soon...and hope to meet sesapa pembaca blog aku kat Melaka dan Johor ek. Jangan lupa...tegur-tegur ek kalao jumpa.

Reactions:

0 comments: